- Microsoft Excel topic
- Nem szállnak le a britek az Apple és a Google mobilos böngészőjéről
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Windows 11
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Chrome
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Netről rendelnék egy ilyen sokat dícsért N500-at t6400-as procival. Tapasztalatok alapján mondjátok már meg, hogy gyenge terhelés mellett (netezés) megy-e folyamatosan a ventije, vagy ilyenkor teljesen néma?
-
Puma4
tag
válasz bolcsodal #4928 üzenetére
Abból indulok ki, hogy ugye ha megy a venti, akkor nem lehet teljesen néma, én meg már hozzászoktam a teljes néma működéshez a négy éve meglévő notimmal, nehéz a jóról lemondani... Szóval nem a venti igazán a lényeg, hanem hogy esetleg max fél méterről halljak valami működési zajt, távolabbról semmit. Ha az N500 mégis ilyen, akkor szólj, mert vétel. Gyengébb konfigot meg nem szeretnék, atomok teljesítményei nem győztek meg, ráadásul nekem csalódás volt az is, hogy ezek az alig fogyasztó gépek nem némák, ellenkezőleg melegszenek mint a vasaló...
[ Szerkesztve ]
-
Puma4
tag
válasz akipapi #4931 üzenetére
Ez már jobban hangzik!
Írd már le légyszi, hogy milyen konfiggal vetted a gépet!
Ha csak az asztalon állsz és nem csinálsz semmit, akkor is bekapcsol időnként a venti?
A venti ténylegesen leáll, vagy lassan megy, csak nem hallható? - a szellőzőnél érzel ilyenkor légmozgást?
És mindezt milyen oprendszeren produkálja?Bocsi a sok kérdésért!
A válaszokat előre is köszi! -
Puma4
tag
Tulajdonképpen akkor most a G530, vagy a G550 az N500 utódja?
-
Puma4
tag
válasz akipapi #4935 üzenetére
Akipapi, köszi a válaszokat, féltem, hogy celeronos lesz a gép, de így egészen korrekt.
Throme, ez a számpados billentyűzet új volt nekem, egyedül ez hiányzott, hogy százas legyen számomra egy noti az asztalival szemben. Most is megoldom, külső billről dolgozom állandóan, de ez a megoldás ígéretes, csak ne lenne ennek se hangja...
Köszi az infókat!
Nézegettem az U350-et is, az Acer nem tudott néma gépet csinálni ilyen konfiggal, (3810) hátha Lenovonak sikerül, megvárnék bele egy SU9400-as procit, ilyennel árulnak X301-et is, épp ma láttam egyet egymillió feletti árért, ha abba jó, akkor annyira azért nem lehet gyenge, csak szoknának már rá a néma gépek gyártására...[ Szerkesztve ]
-
Puma4
tag
válasz djvoyager #4947 üzenetére
Kár, hogy szóltam, amúgy jobban tetszett... - így már nem fér be a táskámba...
Nem tudod véletlenül, hogy az U350-es gép SU3500-as processzort fogadó aljzata alkalmas SU9600-as proci fogadására? Magyarán ha megvennék egy ilyen gépet, és kevésnek bizonyulna a SU3500, lehetne benne cserélni SU9600-ra? -
Puma4
tag
Sziasztok!
Aki az U350-et várja, és a csendes gépeket részesíti előnyben, az sajna ne reménykedjen, ez az egyik gyenge pontja...
-
Puma4
tag
válasz malna89 #4987 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetném tőled is, hogy a hűtőventillátor terheletlen gépnél nálad is leáll, vagy forog állandóan? (érzel ilyenkor kiáramló levegőt?)
Ha nálad is leáll a venti, és csak időnként kapcsol be, akkor az állás ideje alatt gyakorlatilag néma? Sűrűn kapcsol be mondjuk netezésnél? No és persze, milyen procival vásároltad?Bocsi a sok kérdésért, de azt hiszem nekem is ilyen lesz, fő szempontom pedig hogy néma legyen, időnkénti ventibekapcs belefér.
A válaszokat előre is köszi! -
Puma4
tag
Sziasztok!
Nekem ezzel a G550-val kapcsolatban valami bűzlik. G530 ugyanazzal a procival szerelve egyazon árban van a G550G-vel.
http://www.ipon.hu/webshop/product/ibm_lenovo_3000_g530_nsh28hv_noos/117242
http://www.ipon.hu/webshop/product/ibm_lenovo_ideapad_g550g_59_022717/117520
Véleményem szerint G530-nak akkor elméletileg sokkal jobb anyagból kell lennie. Erről olvastam is valahol, hogy becsuk szemmel nem lehet megkülönböztetni azt hiszem T61-től.
-
-
Puma4
tag
Szia!
Az akkut nyugodtan hagyhatod benne, legalább helyettesíti a szünetmentest, semmi gondja nem lesz. Nekem 4.5 éves a notim, végig benne volt, akkuról kb. kétszer használtam áramszünet idején, az állapota pedig 80%-a az új állapotának, nem hiszem hogy jobb lenne akkor, ha ki lett volna véve.
Viszont ezekre még nem kaptam választ, léégszi...
Ha csak egy szövegszerkesztő fut, akkor is csak néha nem megy a venti, vagy akkor egyáltalán nem kapcsol be?
Amikor megy, kb. milyen hangos, tudnád valamihez hasonlítani?Köszi!
-
Puma4
tag
Köszi, ha szépen megkérlek megnéznéd majd nekem ezeket az arányokat úgy, hogy csak egy szövegszerkesztő menjen?
A normál asztalis billentyűzeten a nyilak fölötti hatos gombcsoport elrendezés, mint del, home, end, stb. ezen is ilyen elrendezésben vannak, vagy eltér a billkiosztás a hagyományos bill elrendezéstől?Köszi!
-
Puma4
tag
válasz alekszka #5046 üzenetére
Alekszka, a DVD meghajtód furcsa hangja ha hasonlít fogaskerék darálásra, akkor utána kellene járnod, hogy másnál is van-e ilyen jelenség, nem kizárt, hogy hibás. Az én gépemen ilyen darálós hang jelentkezett a fej pozícionálásánál, egymás után kétszer-háromszor, úgy kb. két másodperc hosszúsággal és kezdetben kizárólag TDK DVD lemezekkel. Akkor jeleztem a problémát, mivel írni írt rendesen azt mondták, hogy no problem. Viszont az idő teltével egyre több típusú lemezzel jelentkezett a daráló hang, aztán kb. egy év mulva már elég sűrűn el is rontotta őket. Most 4.5 éves, írásnál minden lemezt elront, egyes DVD lemezeket, mint pl. a TDK be sem tudja fejezni. Szóval a fejpozícionálásnál hallott daráló hang az nem jó...
Olvasni a mai napig is mindent olvas TDK DVD lemezen kívül, ott folyamatosan csak pozícionál és darál...Az érintőgombokra korábban azt mondtad, hogy nincsenek rajta, most meg hogy igen. Akkor most a G550L nem érintőgombos, a G550G meg igen?
A ventiről nagyon tetszett amit írtál, hogy csak rövid időkre kapcsol be, lehet a két gépnek nem is azonos a chipkészlete, UserZ-nek mintha többet menne, a feltelepített oprendszeretek meg megegyezik. Az övében úgy tudom GL40 dolgozik.
A hangszóróival te hogy vagy megelégedve? Nem várok sokat tőle, rádió, hírek szóljon torzításmentesen...Köszi a válaszokat!
-
Puma4
tag
Szia,
A gépem egy 4.5 éves Acer TravelMate, végig napi tizenx órákat nyúzva. Az előbb leírt írási hibáján kívül semmi gondja, a hangja meg mivel akkor még nem voltak ilyen melegek az alkatrészek, teljesen néma. A venti kb. öt percenként kapcsol be fél percre, de ezt kibírom, egyébként is csak kis suhogás.
Füldugó... - nos mást, mint tücsökcirpelést szeretek hallani, csak zzzzzzzzzzz gépet nem...
Leméred akkor majd terheletlenül a ciklusokat? -
Puma4
tag
-
Puma4
tag
Szia!
A tesztet előre is köszi!
X200 terén akkor félreinformáltak, pedig itt kérdeztem a thinkpados topikban. Sokan panaszkodtak a melegebb napokban, hogy sokat jár a hűtő.
Annyira nem lényeg, ez a G550G megtetszett, szép, hűtése jó, ereje számomra elég, hurcolászva meg mivel nem igazán lesz, még előnyösebb a nagyobb, ráadásul ledes kijelző miatt.Azért köszi!
-
Puma4
tag
válasz N.GÁBOR #5063 üzenetére
Szia Gábor!
Nekem a G550G a kiszemeltem, nem a mattsága/fényessége, hanem a plusz csatik miatt. A szín egyébként is szubjektív, fentebb olvashatod az általad említett szalonból érkezett véleményt, hogy neki a fényesebb jobban bejön, csak nem lesz csúnya...
A ThinkPadokat egyáltalán nem volt szándékomban leszólni, de kinek-kinek mi a fontosabb. A tesztekből nekem nem az jött le, hogy némák, halkságukat tényleg mindenütt megemlítik. Itt van pl. egy teszt a kb. 500000 forintba kerülő T400S-ről:
http://www.hwsw.hu/hirek/42520/lenovo-thinkpad-t400s-notebook-laptop-teszt-bemutato-kiprobaltuk.html
ahol a hangjára azt írja, hogy nem fog kitűnni egy iroda általános zajából, de még csendes helyen sem fogja felhívni magára a figyelmet. Szóval csendes azok, de nem írja sehol, hogy jééé, ez néma. Az Ipon tesztjei között is van T400, ez is halk, de nem néma, az SL300-at meg személyesen is ismerem, annak aztán tényleg állandóan megy a ventije, ráadásul nem is mondhatni rá, hogy annyira halk lenne, én nem tudnám megszokni az tuti.
G550G, jó lesz ez, tíz percenként egy perc az már számomra is belefér. -
Puma4
tag
Akkukapacitásról még nem esett szó, elég lenne a gép által saccolt idő is, megnézné valaki a tulajok közül?
Az előbb említett ötszázezres T400S 3.5 órát tud átlagos használattal, szerintem ez is fog tudni ennyit. -
Puma4
tag
Sziasztok!
Az ipon.hu tesztjeit nagyon szeretem, akit érdekel a G550, akkor annak van egy jó hírem, Alvin ezt írta a teszttel kapcsolatban:
G"550 természetesen jönni fog még augusztusban"
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Külföldi oldalakon a G530-ast már lehet kapni T6400-as procival, így szinte biztos, hogy a G550-est is fogják ezzel árulni, akár az N500-ast.
http://www.shopbot.com.au/pp-lenovo-3000-g530-t6400-price-193206.html
Dupla másodszintű gyorsítótár, Core 2 proci, minden szempontból jobb mint a T4200, én megvárom. -
Puma4
tag
Szia,
Pár dolgot azért csinálok a szövegszerkesztésen kívül is, ezeknek nem árt egy erősebb proci, de a fő az, hogy szövegszerkesztés alatt ne menjen a venti. Nos nem nagyon értek hozzá, de azt tudom, hogy a másodszintű gyorsító a procit tehermentesíti bizonyos feladatok alól. Ha pedig kevesebbet dolgozik a proci, akkor elméletileg hűvösebben is kell járnia, én meg ezt szeretném. Az alacsony fogyasztású processzorok is bőven el vannak eresztve másodszintű gyorsítóval, gondolom nem hiába, szerintem ennek sem fog ártani.
A HDD a mostani gépemben is teljesen csendes, annyi hang nem zavar, de azért olvasok róla majd előbb mindenképp egy Iponos tesztet, nehogy meglepi érjen... -
Puma4
tag
Szia,
A G550A-ban lévő erősebb grafikus kártyára nincs szükségem, fölösleges pénzkidobás lenne számomra. A T6400-as procit szerintem fölösleges megkérdezni, ez csak üzletpolitika, ha az elődeibe betették, akkor ebbe is beteszik majd, csak előbb kifuttatják a gyengébb konfigot.
-
Puma4
tag
Sziasztok,
Kint van az Iponnál a G550 teszt!
http://www.ipon.hu/elemzesek/lenovo_g550_tavol_a_hazatol/511/Pont a zajosságára panaszkodnak a legjobban, amit itt kitárgyaltunk, hogy halk...
Most vagy ennyire eltérnek egymástól a gépek, vagy feladom a gépkeresést.
Sajnos csak rendelni tudnám, így kizárva, hogy menjek be, hallgassam meg, és ha tetszik vegyem meg...
Valaki írta itt, hogy X200-as gépe hangtalan, utánajárok, de nekem a T400 is megfelelne, csak ne menjen állandóan a ventije egy szaros szövegszerkesztőtől. -
Puma4
tag
válasz N.GÁBOR #5131 üzenetére
Gábor, köszi a tanácsot, meg is cselekedtem még tegnap, válaszoltak is hárman.
A T400 teljesen csendes, de van egy progi, amivel az energiatakarékosságát állítja, ha ez be van kapcsolva, akkor a venti le is áll, tulajdonképpen passzív. Szóval ez már tuti jó, de azért a G550-nek még adok egy esélyt, kérdezek még egyet UserZ-től, remélem nem unt még meg...
Én kénytelen vagyok gépet cserélni, a régi hardveresen elavult.Köszi mindent!
-
Puma4
tag
Szia UserZ!
Ha nem unsz még, akkor lenne még egy kérdésem a G550-es géppel kapcsolatban, adnék neki még egy esélyt, azért fele árból megúsznám mint a T400-al, hardveresen meg elég lenne.
Szóval az elnne a kérdésem, hogy egy átlagos internetezés, mondjuk két portfolio.hu oldal egyszerre megnyitva, plusz egy internetes rádió mellette elér-e már olyan terhelést a gépnél, hogy folyamatossá tenné a ventit? Ha nem, akkor egy kb. ilyen terhelés mellett mennyi ideig megy, ill. mennyi ideig áll?Válaszodat előre is köszönöm, ígérem nem kérdezek többet hanggal kapcsolatban...
-
Puma4
tag
Sziasztok,
Egy maradék kérdésem még mindíg lenne G550 tulajokhoz, lehet erre a gépre még XP-t telepíteni?
-
Puma4
tag
Szia,
Megengedhetném magamnak a T400-at, de mivel eddig Acer gépet használtam, így nem szoktam hozzá a jóhoz. Különben meg úgy fogom fel, hogy hardveresen elég a G550, ha a zajjal nincs gond akkor ok, mert rádugok egy külső billt és innentől fogva el is felejtettem az alapgépet. Táncolni nem a notikon szoktam, hurcolva autóban lesz, így a plusz merevítés sem hat meg.
Szóval egyedül a némaság miatt venném a T400-at, de bízom még ebben a G550-ben, köszi előre is ha kipróbálod! -
Puma4
tag
Sziasztok!
Gyorsan ment, Nálam a T400, P8400-as procival, 160-as merev lemezzel szerelt.
Zaj tekintetében lehet nyugodtan terhelni, több nyitott ablakos internetezés plusz rádió mellett is hangtalan, takarékos üzemmódban meg teljesen leáll a venti, jó döntés volt, egyedül a G550-ből a számpadért sajnálkozom kicsit.Mégegyszer köszi a segítségeiteket!
-
Puma4
tag
válasz N.GÁBOR #5153 üzenetére
Szia Gábor!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de azóta nem jártam erre, most is csak véletlenül, nosztalgiából néztem be.
A gépet nekem egy szoftverfejlesztő cég rendelte le a központi raktárukból, kiskereskedelemmel nem is foglalkoznak, ismerősöm van itt, így volt lehetséges. 253000 forintba került és szoftveresen felraktak minden pluszt amit kértem, ezekkel a telepítésekkel nem igazán szeretek foglalkozni, no meg ennyit meg is tehettek szívességből.
A géppel azóta is meg vagyok elégedve, egy miniatür számpadot vettem még hozzá hurcolászáshoz, egyébként meg külső billről használom. Néma és gyors, szeretem.A gratot pedig köszönöm, kívánok nektek is megelégedettséggel használt gépeket!
-
Puma4
tag
válasz tgmaster #5272 üzenetére
Szia!
Itt olvashatsz róla:
http://www.ipon.hu/elemzesek/lenovo_g550_tavol_a_hazatol/511/Valószínűnek tartom, hogy nagyobb az aksi feszültsége, mert ha az általad megadott adatot szorzod a feszültséggel, akkor kapod a Wh-t, ami G550-nél 48, és ez a lényeg, ez jó átlagos.
Az összehasonlító tesztben egyébként a hasonló árkategóriás gépeknél pont az aksis idő az, amivel a Levovo a legnagyobb győzelmet aratta a többi felett.
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Politika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Xbox Series X|S
- Nem szállnak le a britek az Apple és a Google mobilos böngészőjéről
- Tőzsde és gazdaság
- Kupon kunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420,14"FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5410,14,FHD,i7-10610U,32GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ASUS ROG GT531GT - I7 9.gen / GTX1650 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD / 144hz FHD kijelző / RGB bill
- 14 os FHD Slim RITKA 40 pines kijelző
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest