- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz Devla24 #17921 üzenetére
Ha tudod akkor cseréld ki a hővezető pasztát. Az általában segít.
Milyen progival teszteled a procit amikor ezeket a hőmérsékleteket méred? Tuningolsz? Mennyi a venti fordulatszáma? Milyen progival méred a hőmérsékletet? A ventik milyen irányba fújnak? Csak ennyi kérdésem lenne
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Devla24 #17933 üzenetére
Dógom akadt szórii
Elfogadható ez az eredmény. Zabál a proci az tuti ha videót konvertálsz.
Én a PhenomMsrTweaker-el szabályoztam a procim órajeleit, és a feszültségeket. Ezzel a progival be tudod állítani az egyedi Cool And Quiet értékeket, és a feszültségeket magad szabályozhatod. Eltart egy darabig mire kitapasztalja az ember, de ezzel ha a procid képes rá akkor alulfeszelheted. Ezzel nagyon sok hőt és áramot spórolhatsz meg
A phenom II-mel kb 40W fogyasztást csökkenést tudtam elérni, ugyan azon az órajelen hála a proginak.Ugyan ilyen Phenom II-m volt, és 3200MHZ melett nekem ment a proci 1,2V-on. De ez egy eléggé jól tuningolható példány volt például 1,4V-on 4000MHZ-et ment!
Ha a PhenomMsrTweaker beállításához segítség kéne, akkor szólj. Megadom a kezdőlökést :P[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz Devla24 #17936 üzenetére
ha csökkented akkor nem, csak ha túl alacsonyra állítod akkor instabillá/ esetleg nem indulhat el a gép(ez utóbbi csak ha egyből a közepébe vágsz bele ész nélkül és ha nem windowsból csinálod, de ezt kikerülve a kolléga már emlitette a megfelelő programot (ui.: kárt nem teszel ekkor sem a gépben(mármint ha nem indulna), csak resetelni kéne a bios-t amit a kis füzetben le is írnak)
-
easy...rider
őstag
válasz Devla24 #17941 üzenetére
Sajnos nem találok normál videót, mind német.
A lényeg annyi hogy vannak a P0 P1 P2 P3 P4 státuszok, ezek a beállítható órajel - feszültség kombinációk.
P0 16x szorzó 200MHZ FSB = 3200MHZ
P1 14x szorzó 200MHZ FSB = 2800MHZ
P2 10x szorzó 200MHZ FSB = 2000MHZ
P3 7x szorzó 200MHZ FSB = 1400MHZEzek mellé beállíthatsz feszültségeket úgy emélkszem CPU VID néven fut, például így:
P0 1,3500V
P1 1,2500V
P2 1,1000V
P3 1,0000VEzek nem biztos hogy a leg optimálisabbak, de stabilnak kéne lennie. Ezt Prime 95-el ki kell tesztelni, de ez egy másik sztori
Miután beállítottad őket, rányomsz az Apply-ra, ezután ezeknek az értékeknek kéne működniük ha elindítod a CPU-Z progit.
Ha stabil a géped, akkor bemész a service menübe, ott use current settings, és innentől kezdve mindig amikor fut a progi, ezek az értékek fognak alkalmazódni.Ha benne lennél akkor távirányítanám a gépedet, és közben elmagyarázom skype-n hogy mi is van. Azért nem tudok most videót feltenni, mert már Inteles gépem van, aztán nem fut a progi.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz Devla24 #17953 üzenetére
huhh, én személy szerint az életben nem adnék ki ennyit egy házért... már ennyiért lehet venni egy szellős 25ezres házat, és a legjobb ventikből televenni az egészet (és még jobban is nézne ki, bár ez csak az én szemszögem, hogy a HAF kb 15ezer forint az oldalán és
vérpistikés. De a lényeg, hogy biztos megteszi egy fele ennyibe kerülő ház bele 4 venti kb a elöl lent-> felfele való légáram megfelelő biztositására -
easy...rider
őstag
válasz Devla24 #17953 üzenetére
Ez azért jó mert villanyszámlát spórolsz vele. Havi szinten igaz pár száz forint, de éves szinten ha sokat megy a gép, akkor az jelentős De ez másik topik téma, eléggé OFF, ha érdekel akkor privátot írj.
Nem feltétlen kell ennyit költened egy házra, de persze ha szeretnéd, nem akarlak megakadályozni. Az ELITE szériában is remek házak vannak, harmad meg negyed áron.
Az árkülönbözetből egy brutál jó tápot tudsz venni, ami meg jó sok évig kiszolgál. PL egy HX650 7év garanciával ez szerintem simán elmegy 10-12 évet vagy többet is, remek hatásfokkal rendelkezik, és egy Crossfire / SLI konfigot is elvisz.Hűtőből szintén nem venném ezt, több emberkének is mostanában a Thermalright HR 02 Macho-t ajánlottam, ez elvileg 13000Ft körül megkapható, és brutál jó hűtő. egyetlen hibája hogy elvileg PWM-es szabályzással nem megy a venti 900-as fordulat alá. De az alaplapok tudnak Feszültség alapon is szabályozni, úgy meg le tud menni 300-400 körüli fordulatra is!
[ Szerkesztve ]
-
-
eszakas
senior tag
válasz Devla24 #18128 üzenetére
Emlékeim szerint slot ventilátornak nevezett okosságokat barkácsoltunk oda, csak az volt a szépséghibája, hogy a házból szívta a levegőt Passzív kártyáknál volt jelentősége és megjegyzem ebbe a házba csak 8cm-es ventik mentek csak ha jól emlékszem. Mindent ki kellett használni rajta
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Gerisz
addikt
válasz Devla24 #18132 üzenetére
A Milyen házat vegyek? topikban segítenek neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest