Aktív témák
-
félisten
A plazma vs. LCD terén komoly osztályharc folyik. ^^
Először is, szerintem is vannak jó plazmák. Pioneer Kuronak hívják őket. Csak éppen aranyárban számolandóak, tehát a minőséget tényleg meg kell fizetni. Másfelől olyan dolgaik vannak, hogy nem jár hozzájuk talp és hangszóró (valahol persze érthető, ha veszel egy fél milliós (legolcsóbb kategóriás) Pio TV-t, akkor a minimum, hogy a fallra szereled, és van hozzá legalább egy középkategóriás házimozi hangfalrendszered).
Amúgy viszont azt kell mondjam, hogy egyfelől ott a ghosting, ami engem nagyon zavar a plazmáknál, a másik meg a beégés veszélye. A Panasonic plazmái még nagyon korrektek, de ott meg erős ellenérv számomra, hogy nincs olyan korrekt, 4:3-aból 16:9-est csináló képarány, mint a Sony-nál a SMART vagy a Samsungnál a "széles nagyítás". Ez persze egyéni ingerencia.
Ha a felsorolt két opciót nézzük, akkor a Pana tényleg jobb képminőségben. Tehát DVD-re, TV-ez jobb (TV-nél viszont az említett képarány problémám adott). Viszont ha már PC-re is rá akarod kötni, akkor visszautasíthatatlanul LCD TV. Ha az van, amit mondasz, és elmehetsz 220e Ft-ig, akkor abba már egy 40"-os A45x is belefér...
Ami az LE-32A65x-et illeti... hát itt most a farkába harap a kígyó. Nem vitás, hogy képminőségben üti az LE-xxA45x szériát, és szerintem legalábbis közelíti a PX80-as plazmát. De én ugyanakkor méret mániás vagyok. Igenis legyen nagy a képernyő. Ha max. egy, esetleg másfél mérettől nézed, akkor még azt mondom, hogy talán az LE-32A65x. De ha átlagos 3 méterres távról, akkor inkább a Pana plazma, vagy az A45x.
A magyar HDTV adások 1080i felbontásúak amúgy.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
dolbyman
tag
hi
TX32LE60P a tipusa, kb egy éve vettem nagyon akciósan 170 ért, de ez ilyen sajna Elsőre azt mondották, hogy ne kössek rá PC-t. Aztán kérdeztem Panasonic magyarországot, mondván csak tudják, és ott megnyugtattak, hogy erre is nyugodtan rá lehet kötni. Rákötöttem, és teljesen jó mind filmen, mind játékon. Hozzáteszem a monitornak szebb a képe, de ez nekem elsősorban tv-ként funkcionál, és arra teljesen tökéletes, még hagyományos antenna jellel is élvezhető kis túlzással DVD minőségű a kép. (UPC) számítógépről hddvd-filmel meg igazán kijön a csúcs
(azt gondolom, hogy az ára arányban áll a "minőségével")
Az újabbakon már van pc-bemenet, illetve a prospektusba is bekerültek az ezt igazoló adatok. Sok olvasgatás után egy alap igazság van, ha tv-t veszel csak a szemednek higyj, utána jöhetnek a kollégák, észrevételei, és egyébb adalékok. szerintemBandi
-
Multikiller
tag
Köszi. Nos, nekem UPC analóg adás van. A CRT-hez képest jóval rosszabb az adás minősége, de kis állítgatás után, már egész elviselhető. Nem tudom, hogy jobb-e HD ready-n az adás, mert ez az első lcd tv-m, de én nagyrészt monitornak használom. Én a helyedben biztos, hogy nem vennék plazmát. Gondold végig, hogy mire szeretnéd hasznlni és az alapján mérlegelj.
-
uhu20
tag
Én kb egy hete vettem egy HD ready LCD-t. Nos, az első napokban eléggé pánikoltam, mert eléggé más volt.
Most már kicsit higgadtabb vagyok, szóval:
- A másság részben természetes, hiszen ez egy másik tévé. Nyilván nem ugyanolyan
- Ugyanakkor valóban vannak hátrányai a crt-hez képest. Két dolgot emelnék ki:a színmélység (de ez csak sötétben jön ki, nappal egyáltalán nem) és időnként az arcok számítógépes jellege (kb olyan, mintha túlretusált lenne).Amikor reklámok vagy más, szintén számítógép által (is) generált kép van a tévében, az viszont nagyszerű. A pc-vel is könnyebb összekötni, bár én elég sokat bajlódtam a beállításával. Mindenesetre a 17-es monitor után így jobb csillagkapuzni...
Általában véve elmondható, hogy az adás minőségére érzékenyebb, mint a crt, azaz ha kicsit gyengébb a jel, azt a crt-n lehet, hogy még nem veszed észre, de az lcd-n vagy plazmán igen.
Plazmát én is a tükröződés miatt nem akartam venni (no meg a méret miatt).
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Külpolitika
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest