Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • batagy

  őstag

  válasz mrmft #735 üzenetére

  Nem teljesen értem, hogy mit értesz hajtogatós, gyűrögetős megoldáson.

  Minden normális külső rackből kihúzható az USB kábel.

  Én 2.5"-es USB2.0-es rackből ezt a noname ebay-jest ajánlom. Itt adtam egy beszámolót róla. HDD Sentinel támogatja és bele csavarozható a vinyó.

 • batagy

  őstag

  válasz mrmft #738 üzenetére

  A Delock 42486 az USB3.0-ás, a Raidsonic IB-250StU-B csak USB2.0-ás.

  A Delock 42486-ot vedd az jó. Hátul egy szivacs van benne, ami rögzíti elvileg a vinyót. A HDD Sentinel támogatja.

 • batagy

  őstag

  válasz mrmft #740 üzenetére

  Tapasztalatom nincs a König-gel, de szerintem ez a rack kb ugyanolyan mint a Delock, csak USB2.0-ás.
  Német amazonon 3 vélemény szerint jó.

 • batagy

  őstag

  válasz mrmft #759 üzenetére

  Aha, köszi az infót. Akkor a Delock 42486-t se fogom többet ajánlani.

  Na pontosan ezért nem szeretjük itt az olyan rackeket, amelyekben nem rögzíthető rendesen, csavarozással a vinyó. Valóban elég idegesítő. Én is ugyanígy jártam a Delock 42365-vel, és nagyon zavart. Régen a Delock minőségi cuccokat árult, de hogy miért nem lehet a csavarozást megoldani, nehéz felfogni.

  Ezért én is kiábrándultam már a "neves" rack gyártókból. Ez az oka hogy az Ebay-jen annyit kutattam mire csavarozhatós racket találtam , és ezért is szoktam azokat ajánlani.

  Persze van sok más rack is, amik azért jók lehetnek, de mivel megvásárlás után már sokszor nem írják be az emberek a tapasztalatokat, ezért nem ismerjük azokat és így nehéz tiszta lelkiismerettel jót ajánlani.

  King Unique vezetésével és jómagam közreműködésével már készül egy összefoglaló, de azon gondolkozok hogy majd rackekről is lehetne egy egyszerű táblázatot készítenia főbb adatokkal, és egy idő után csaak gyűlne az adat.

 • zeusz55

  senior tag

  válasz mrmft #818 üzenetére

  amugy sem kell őket nézegetni, mert nagyon izléstelen a kinézete :D de legalább tényleg jól müködnek... és nem áll fenn a veszélye hogy beletöri az ember a csatlakozót!

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

 • King Unique

  titán

  válasz mrmft #3999 üzenetére

  Az összefoglalóban lévő táblázatban egyértelműen fel vannak tüntetve minden egyes külső ház esetében bizonyos jellemzők, amelyek alapján lehet szelektálni. Ilyen többek között pl. a fizikai csatlakozó típusa is. Bár az mondjuk az eszköz felőli csatlakozásra vonatkozik, a gazda oldalon pedig jellemzően Type-A szokott lenni.

  Ha kifejezetten USB-C (Type-C) fizikai interfészes, valamint USB 3.1 Gen 2-re épülő megoldás kell, akkor pl. a Sharkoon új 2,5"-os külső háza is opció lehet. Azzal van némi tapasztalat, mivel nem is olyan régen megosztott róla itt a topikban néhány infót az egyik illető. De nem feltétlen kötelező ezt választani, lehet akár mást is! Például az eredetileg említett modell szintén opció, illetve az összefoglaló végén ott van a gyártók listája, ahol további hasonló termékeket lehet találni. Egyébként egy 2,5" | 7200 RPM HDD sebességéhez elég egy USB 3.0-s külső ház is, mint azt az alábbi hozzászólás is szemlélteti.

  Ha csak szimplán az USB-C porthoz történő csatlakoztatás megoldása a cél, akkor az elvileg kivitelezhető külön kábel / adapter segítségével a másfajta USB-csatlakozót használó külső házaknál is. Erről a másik topikban már volt szó. Illetve vannak manapság olyan USB 3.0-s külső házak, amelyeknél a tartozékok része az ilyen adapter (példa). Sőt, ahogy nézem a Gen 2-es 42586 esetében is egy ilyet mellékelnek az egyébként Type-C - Type-A típusú gyári kábelhez.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz mrmft #4002 üzenetére

  Az említett USB-A - USB-C adapterekkel konkrét tapasztalat egyelőre nincsen. De amúgy nem egy bonyolult eszköz. Illetve rendeltek már többen azokból a bizonyos külföldi webshopokból USB-kábelt, vagy pl. ilyen adaptert, amelyek megfelelően működnek. Tehát valószínűleg Type-C kiegészítőkből is lehet találni minőségi darabokat. Vagy akár itt helyben is beszerezhetők az ilyenek, mivel a hazai kínálatban szintén megtalálhatók.

  A külső SSD téma egyébként nem offos itt, sőt a topik összefoglalójában van külön ezzel foglalkozó fejezet, valamint már tesztek is készültek. Van pl. M.2 megoldásra épülő teszt is. De már a külső házak gyártói is egyre inkább igazodnak az új trendhez. Például a RaidSonic kínálatában már külön M.2 & mSATA kategória van a mobil külső házaknál.

  Azt viszont el kellene dönteni, hogy most a kis fizikális méret, illetve az átlagosnál nagyobb adatátviteli sebesség, vagy éppen a minél kedvezőbb ár és a nagy tárolókapacitás-e a fontosabb! Ha pl. az utóbbi kettőt nézzük, akkor abban még mindig a külső HDD-k a nyerők. Külső SSD-t én jelenleg különféle OS-ek futtatására használok, ellenben szimpla adattárolásra egy nagyobb tárolókapacitású modell jelenleg még kissé luxus. Illetve USB-n a TRIM működése sem teljesen tisztázott. De ettől függetlenül nyilván opció ezen háttértárak használata is, illetve manapság egyre népszerűbbek.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz mrmft #4006 üzenetére

  2,5"-os méretben és Gen 2 & USB-C kivitelben pl. a korábban említett Sharkoon még viszonylag kedvezőbb árúnak mondható. Az M.2-es típusokból pedig megint lehet olcsóbbakat találni pl. az eBay-en is.

  De a másik dolog kapcsán az M.2 megoldással szerintem ráérsz majd akkor foglalkozni, ha tényleg csak az lesz opció. Illetve gondolom nem most akarsz ilyen SSD-kből és külső házakból egy tucatot vásárolni. Valamint az eredeti kérdésed is úgy szólt, hogy jelenleg egy 2,5"-os HDD-hez kellene külső ház, illetve USB-C csatlakozási lehetőség.

  Egyébként a biztonsági másolat témáról annyit, hogy ha a teljes drive / OS klónozva lesz egy másik M.2 SSD-re, akkor lehet szükség USB-s kivitelezés esetén egy ahhoz való adapterre, külső házra stb. Utána pedig rendszerint nem piszkálja az ember a klón drive-ot, illetve a rajta lévő partíciókat, hanem Inkább elzárja biztos helyre és csak szükség esetén veszi elő. Tehát nem lesznek folyamatosan használva és nem feltétlen kell mindegyikhez külön külső ház sem.

  Vagy másik opcióként a klónozás helyett lehetne akár lemezképet is készíteni, illetve magát az OS-t és a szükséges partíciókat képfájlba menteni. Majd azokat pl. külső HDD-n tárolni. Ez esetben a külső meghajtót lehetne akár tovább is használni, hiszen azon belül csak egy mappába lennének lementve a képfájlok. De ilyenkor előtte a mentésekről nyilván célszerű biztonsági másolatot készíteni egy másik fizikai drive-ra is! Aztán, ha a gépben lévő SSD netán tönkremegy, akkor annak cseréje után szintén vissza lehetne állítani ez esetben is a rendszert. Legalábbis Windows rendszereknél pl. a Macrium Reflect program használható ilyen célra. Elindítjuk a program WinPE-alapú változatát egy pendrive-ról, aztán pl. az USB-n csatlakoztatott külső HDD-ről betallózzuk a megfelelő képfájlt, majd végül visszaállítjuk a rendszert a gépben lévő háttértárra.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz mrmft #4009 üzenetére

  Ha a drive cseréje után az azonnali működés a cél, akkor nyilván a klónozásos megoldás az előnyösebb. Viszont a lemezképfájl visszaállítása SSD-re megint viszonylag hamar megvan és utána ugyanúgy működni fog az OS és használható lesz a gép. Tehát utóbbi megoldás sem teljesen elvetendő!

  De mindegy, illetve ezen téma amúgy is már túl lett tárgyalva! Volt szó itt az USB-C csatlakozás megoldásáról, a külső SSD-kről, a rendszermentés megvalósításáról, említve voltak USB-C külső házak 2,5" és M.2 kivitelben egyaránt stb. Aztán, hogy milyen megoldást választ a kérdező, azt már neki kell eldönteni! :)

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz mrmft #4011 üzenetére

  Az már említve volt egy korábbi válaszban, hogy egy HDD-hez elég lenne egy USB 3.0-s külső ház, illetve az USB-C csatlakozás megoldható akár külön adapter / kábel segítségével is. Ellenben, ha kifejezetten USB 3.1 Gen 2, illetve USB-C fizikai interfészes 2,5"-os külső ház, valamint gyárilag Type-C - Type-C kábel kell, akkor egy lehetséges opció a Sharkoon.

  M.2 formátumú külső házra szintén említve volt konkrét tapasztalat formájában egy példa, amelynél OK a 2280-as típus támogatása is. Viszont az eszköz felőli oldalon Micro-B fizikai interfész van rajta, illetve Micro-B - Type-A kábel jár hozzá gyárilag. De az előbb említett megoldásokkal akár ennél is kivitelezhető az USB-C csatlakozás. Vagy másik opció, ha olyan M.2 külső házat veszel, amelynél eleve teljes körű USB-C megoldás van. Arról pedig szintén volt szó, hogy pl. az eBay és társai oldalakon lehet találni ilyeneket. De egyébként az ismertebb gyártók kínálatában is akadnak ilyen típusok (példa).

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák