Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz PpenoO #87364 üzenetére

    Valahol el kell kezdeni. :) Szerintem jó terepet választottál így messziről nézve mert ezekben a csatornákban van hely pergetni .

    Rapalákat ne használd csukázni vsz, szétrágják, kár a drága wobblerért. Jó lesz süllőzni, harcsázni. Csukának , fém , vagy gumi legalábbis nálam. A gumi nem annyira drága, a fémet meg rágcsálhatja. :)

    Kezdésnek legkönnyebb csukát fogni körforgóval. Nem lehet elrontani a vezetését. Támolygó, és gumi is azért trükkösebb. A sebessége valahol víz alsó és középső rétegében max legyen a csali behúzásnál. Semmiképpen ne a víz tetején főleg ilyen hideg víznél, de egyébként se általában csukára . Kivéve persze ha nagyon sekély helyen van éppen vagy hínármező felett kell húzni a csalit . Vízfenéktől 1 méterre húzod max félvízig az szerintem kb jó. Ha túl gyorsan akarnád húzni nagy lesz az ellenállása . Könnyű vezetni ezt a csalit jól.

    Leírom neked a legjobban bevált csalit. 3-as mepps aglia piros színben, piros twisterrel kombinálva házilag. Hármashorog lecsíp kis kulcskarika bele egy füles erős és nagy süllőző egyeshorog arra egy hozzá passzoló kis piros twister. A twister akkora legyen ne zavarja a körforgót. Jó más olcsóbb körforgóval is ez de most legjobbat írtam neked. Kipróbálhatod csak magában a körforgót is az is fogós. De minimum 3-as méretet vsz , ne ezeket a kis körömvillantókat mert azt minden ivadék megtámadja.

    (ha egy csuka valahol rávág jó eséllyel megfogható még ott , nagyon mohó hal sokszor ha megakasztod még utána rákap, sőt még ha a horgot elvitte mondjuk úszósról képes utána is rákapni )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák