Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz @mriya@ #68909 üzenetére

    Én is azt tapasztaltam, békés halas pecához nem érdemes kint maradni éjszakára. Sötétedéskor, fényváltáskor van a legtöbb kapás, aztán besötétedés után elmaradnak.
    Volt nem egyszer, hogy vasárnap reggel kimentem a tóra, és találkoztam az "éjszakás műszakkal", pár szót váltottunk. Legtöbbször nem fognak semmit éjjel, vagy minimális halat. De a pecások meg vannak gyűrődve rendesen.
    Én tavon is, Rábán is sötétedés + 1 óra, addig maradok, aztán pakolás.
    A dobással nincs baj, nagyjából tudom hova dobok, +/- 10m sem számít, meg becsévéléskor a fonott dobóelőke miatt érzem mikor ér közel a végszerelék.
    De sötétedés után elvétve fogtam halat.
    Persze a harcsahorgászat más, az éjszakai műfaj.
    Sötétedéskor nagyjából elpakolok, csak a szükséges felszerelés marad elől. Aztán ha megunja az ember, könnyebben elpakol.
    Nemrég kb éjfélig kint maradtunk a Rába parton az asszonnyal. Nem is a peca volt jó. Mielőtt másra gondoltok, mondom, hogy elfeküdtünk pléden, és a csillagokat, repülőket bámultuk. Sokkal jobban láthatók, mint a városból. Szürkületkor jöttek a szarvasbogarak, denevérek...Szentjánosbogár már sajnos nem volt, előző alkalommal sötétedés után még volt belőlük bőségesen.
    Olyan hangulatos éjszaka a folyópart. Csillagok, halk vízcsobogás.....De arra nem tudtam magam soha rávenni, hogy reggelig maradjak. Inkább hazamegyek, alszom 4-5 órát, aztán hajnalban visszamegyek. :)
    Telepített tóparton annyira nem szeretek lenni. Ahogy Vendingo sporttárs is említette, itt is jönnek a kutyások sétálni. Szeretem az állatokat, semmi bajom, de odafut, belelafatyol az etetőanyagba....Ha lenyeli csalival a horgot abból azért probléma lesz. De ha odajön a gazdi panaszra, olyanokat mondok, abba sok ba...g lesz. :)

Új hozzászólás Aktív témák