Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
Kóstold meg egyszer.
értem én, hogy nagy hype a másik topikban csak szarbaksznak hívott cégné és divat is fikázni, de én még sosem voltam olyan helyen, nincs olyan poharam
Múlt hónapban 1200 ft volt egy doboz ilyen kávé, azaz egy kapszula 100 ft. megkóstoltam, nem rossz. Nem fogom az ardenza helyett venni. Ennyi a történet.
A kapszulás nálam csak ott játszik ahol nem rendszeresen iszom és ha kell akkor bármikor meg tudok kínálni vele egy vendéget, havert.
Tudom a Frei-t is szidják a profik, de mégis, mikor valaki azt hiszi, hogy értek a kávézáshoz, mert tudom, hogy van arabica és robusta, vagy néznek miért veszek 5 ezer ft/ kg-os kávét akkor mindig előjönnek, hogy ők mennyire finom kávét ittak a frejnél.a DG kapszulákat mindig akcióban veszem (figyelni a lejáratra, a penny 1-2 hónap lejáratost szokott akciózni) azaz 75 ft/ kapszula.
napi 6 kv 365*6=2190 * 75ft =164450 Ftf.
Nálam havi 1,5 kg megy el a vegyük a legdrágább általam vásárolt kv-t azaz 5500Ft *1,5= 8250.- /hó * 12hó =99000.-
a darálós autómatával spórolok 65 ezer ft-ot egy évben, 2 év alatt megvan egy vadi új ára.Ja és a tescoban van zacskós szemes starbucks is 50,000.- Ft / kg. áron.
na azt megkóstolni sem fogom.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
vtechun
veterán
Teljesen bejött. Azóta csak untántölthetőt használok. Teljesen jó minőségűt főzök vele. Néha talán pár Celsius fokkal lehetne magasabb a hőmérséklet, de lehet, hogy csak én érzem így.
a kiszúrás helye pont középen van, szóval nagyon könnyű megtalálni. Nem tudom hogy van mágnes a tartóban - van valami jelentősége?
Rendeltem múlt héten egy Mini me Dolce Guso gépet, aztán küldtek egy Infinissima-t... ami ugye nem automata mennyiségszabályzós, hanem manuális. Remélem egyszerűen tudom visszáruzni...
-
oszy
veterán
Neked van DG géped? A páromnak van melóban. Elhoztam vízkőteleníteni. Azóta folyik belőle alul a víz! Néztem videót, hogy hogyan kellene szétszedni, de nekem a kártya majdnem eltört, de a műanyag meg sem mozdult. Erre valakinek megoldás?
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
RetepNyaraB
veterán
Gondolom arra akart utalni a költő, hogy a kapszula fő előnye a bekapcsolom, 30s után 1 gombot megnyomok és jön a kv, mindenféle ízben is.
Ha molyolva töltögeted otthon, akkor már vehetnél egy rendes karos gépet és vitán felül jobb lesz az eredmény, az időt meg ugyanúgy rászántad.
Igazam-e van-e?"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
vtechun
veterán
Ez olyan mint egy Saeco Poemia. Munkahelyen ilyet vettünk, nem főz számomra olyan jót, mint a DG.(A gaggia azért jobb volt mint a DG - de kinek van ennyi pénze ilyesmire )
Igazából mi kell egy jó espressohoz?
Megfelelő, megfelelően őrölt kávé.
Megfelelő hőmérséklet
Megfelelő nyomás.Mi az aminek nem felel meg a fentiek közül a Dolce Gusto?
Más.
Én ugyan nem használok bolti őrölt kávét. De van aki igen. Ezeknek az őrlési finomsága nem igazán megfelelő espresso géphez (maradjunk egyelőre DG). Túl gyorsan átfolyik rajta a víz. Az előbb unalmamban, mondom, kipróbálom a nyomást fokozva
Raktam alulra egy - a szűrőt teljesen elfedő - alufóliakorongot, melyre 2 db 1 -2 mm-es lyukat fúrtam. Kicsit túl kevés lett a lyuk, de meglepően szépen jött le. Sokkal szebben, mintha ugyanezzel a kávéval kotyogósban, szarvasiban, vagy nyomásfokozás nélkül DG géppel főztem volna le. Később lehet érdemes, 1 utántölthető kapszulát eleve megfelelően beszűkíteni, hogy ne kelljen ezzel bohóckodni és máris iható kávé van olcsón, gyorsan.
-
RetepNyaraB
veterán
Sajnos nem gondolom igazán. Ezek az alap gépek semmi olyat nem tudnak, amitől komolyak lennének.
Tehát alap presszót tudsz készíteni, akár finomat, de feljebb lépni nem. De ha sose akarsz világosabb pörkölést próbálni, nem szeretnél drága kávékkal bohóckodni a különleges ízekért, akkor jó lesz.Én nyaralok épp valami vendégházban, ahol egy borzasztó DeLonghi pod\presszó termoblokkos hibriden kell főzni. Nyomásfokozós kosár, úgy szar, ahogy van. Kinu Phoenix+Aldis fekete zacskós prémium szemes kátrány. A daráló az overkill, de a végeredmény meg oké. Erős (ez nem pozitívum, csak tény; én nem azért iszom, hogy üssön), fekete, némi krém, nem ihatatlan, meg lehet oldani, hogy 25-30mp között jöjjön le. Ám a "rendes karos gép" alatt sajnos nem ezt értem, hanem minimum egy pidelt gaggia babyt használtan. Sz.zs. tud évjáratot mondani, mert abból is van olcsó belsejű...
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tamas.nick
aktív tag
Lucaffé Classic, Costa őrölt kávé, Kimbo ESE pod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...