Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz envagyok #1063 üzenetére

    Mivel ennek a gyakorlatával nem vagy tisztában (tartós, rendszeres, ...) ezért érdemes a fent is tanácsolt szakember (könyvelő, adótanácsadó) igénybevétele. Egy fórumon kapott tanácsra, bármilyen autentikus is, nem szabad hagyatkozni, főleg, hogy nem ismerjük a pontos körülményeket: mit, milyen értékben, mennyi idő alatt,... Az biztos, hogy 3 zokni miatt senki nem fog megbírságolni, tehát ez a NAV-os tanács hibás vagy félreértetted. 3 luxus szekrénysornál már lehet. Persze bírságolni is csak akkor lehet, ha nem vallottad be az adóköteles részét és nem fizetted meg az adót.
    Amit leírtál ellenőrzést, az se stimmel, mert pont azért van a 25%-os érték az ingóságértékesítésnél, hogy akkor is el lehessen adni a használt cuccot, ha nincs róla papírod.
    A vásárlást meg nekik kell visszakeresni, ha úgy gondolják, hogy nem 10 éve vetted, hanem most, de neked is lehetnek "bizonylataid" pl. email, telefonszámok, eladó adatai formában.
    Az értékesítéseimről én táblázatot vezetek (a cucc neve, eladási ár, száll. azonosító és ktsg., vevő adatai, dátumok,...), így tudom, hol járok bevétel szerint és vissza lehet keresni a vevőt is.
    Ez a 2 tanús adásvételi is hülyeség, mert ha elismerem a bevételt, van róla hirdetés, bankszámlán látszik az utalás, bevallom, leadózom, akkor rendben van. A gond akkor van, ha olyan bevételt találnak, ami nincs nálad nyilvántartva és nem vallottad be.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák