Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz syC #1035 üzenetére

    Nem tudom így megy-e mellékállás, hogy nem itthon van a fő. Másrészt az adózás nem országválsztási kérdés, hanem leegyszerűsítve ahol valójában vagy 180 akárhány napon egy évben, ott kell adózni. Osztrák főállás mellett felmerülhet, hogy ugyan valójában melyik országban kéne. Ennek járj jobban utána szvsz. Nem lehet két országban fizetni tb-t például. Kicsit régi, itt ötletelnek hasonlón [link]

    Mellékállásban az átalányadósnál évi 2.320.000 idén a 40%-os költséghányadosnál az adómentesség (szja 0, szocho 0, tb 0) határa. Mellékállásban nincs minimálbér utáni adózás a 0ás hónapokban sem. Felette rész költségarány levonás után kezd százalékosan adózni. Negyedévente online bevallások. Helyi iparűzési adó éves 46400 a 2%-os módon a határnál azt hiszem vagy fix 50 ezer 12millió bevételig a sávos módszerrel. Évente egyszer szja bevallás kiegészítés online és hipa bevallás abevjavával. Ja meg kamarai sarc 5e. Székhellyel óvatosan, mert a rezsidémon óta gond lehet lakásba jelenteni, kellhet székhelyszolgálató + a lakás az iratőrzési hely.

    Főállás mellett gondolom védhető, hogy nem bújtatott munkaviszonyról van szó... bár vélelmezni bármit vélelmezhet a nav, talán jól megfogalmazott szerződéssel kezelhető és persze valóban nem céghez beülős munkaidős feladattal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák