-
IT café
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muton
addikt
Heló!
Van egy weblapom, ami megkap egy válasz xlm-t:
<S:Envelope xmlns:S="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
<S:Body>
<ns2:loginResponse xmlns:ns2="http://webservice...">
<return>
<sessionid>40e5bcfc</sessionid>
<userid>0bc01f9a</userid>
<versioning>
<modulrev>1a</modulrev>
</versioning>
</return>
</ns2:loginResponse>
</S:Body>
</S:Envelope>hogy tudom kiszedni a válaszból a sessionid-t ? pl akármi.token formában
ezzel hívom (utána callback fv) meg:
<script>
...
function callLogin(){
var pl = new SOAPClientParameters();
var ver = new Versioning("1a");
pl.add("email", "test@test.hu");
pl.add("password", "1");
pl.add("versioning", ver);
SOAPClient.invoke(url, "login", pl, true, callLogin_callBack);
}
function callLogin_callBack(r, soapResponse){
de kellene valami, ami a választ feldolgozza
}
...
</script>a sopaclient.js-em ez
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2721 üzenetére
köszönöm, megnézem. közben kiderült, hogy desktopon megy, csak telón nem
-
Muton
addikt
Hello!
van egy objektumom:
var alma = new Object();
adok neki egy változót értékkel
alma.korte = "barack";
azt hogy tudom elérni, hogy a "körtét" hozzáfűzze egy stringhez?
én erre godoltam, de nem jóvar str = "dinnye";
function addStr(){
str= str+alma.korte;
}Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2745 üzenetére
igen, az lenne a lényeg, hogy körte értékét, barackot hozzáfűzze dinnyéhez, de nem működik.
Ha ki akarom íratni str-t alterrel, akkor addig meg sem jelenik az alert ablak, amíg a string ősszéfűzésnél ki nem törlöm az +alma.körte részt.
szóval nem b írja azt feldolgozni, hogy str+alma.körte, viszont a str+"citrom" az megy gond nélkül.
nem az a baj, hogy az alma.körte valahogy nem konvertálódik stringgé, vagy ilysemi?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
áááá
a fv hívó gombnak volt paramétere, amit nem vettem észre.
köszönöm amúgy a segítséget!Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2749 üzenetére
oké, akkor az kell csinálni, hogy:
var a="a";
var str = "b";
str=append(str,a);
function append(a,b){
return a+b;
}?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2753 üzenetére
király!
még egy kérdés mára:
szeretnék egy listát, amibe be kell tölteni objektumokat, ha vannak és üres array legyen, ha nincsenek.
ez jó? :var array;
if(!string){
array= new Array();
}else{
array=JSON.parse(string);
}else ágon nem kell a new Array valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2755 üzenetére
thx a mai segítséget!
nem volt tiszta, hogy magát az objektumot adja át, vagy annak a referenciáját. mert java-ban (ahol eddig mozgolódtam) nem mindegy, hogy van-e new operátor, vagy sem.
megtanítottak nevezni (rákényszerítettek a szemetek, hogy tanuljam meg ), csak az egyszerűség miatt neveztem el így
-
Muton
addikt
Heló!
kérnék egy kis segítséget
vagy két listám (pl list1 = {a,b,c,d}, list2 = {c,d,e,f}, benne objektumok id és egy date propertivel. azt szeretném elérni, hogy egy harmadik listába merge-öljem a két listát, úgy, ahogy benne legyen a,b,c,d,e,f, de c és d, ami mindkettőbe benne van (ami nem név alapján, hanem azonos id alapján derül ki, tehát a listákba csak a-k vannak) az újabb kerüljön bele.
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
Hello!
Jquery Mobile-al kapcsolatban kérnék segítséget.
van egy html-em, benne egy "sima" javascript, abban egy var userid; és egy login(userid); fv.
hogy tudok egy jqm-os scriptben értéket adni egy nem jqm-es változónak, és fv-t meghívni?
illetve fordítva: a sqm használjon egy nem jsm-es változótMert ezt szeretném megcsinálni, csak loginra:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.6.4.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/mobile/1.0/jquery.mobile-1.0.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://dev.jtsage.com/jquery.mousewheel.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://dev.jtsage.com/cdn/simpledialog/latest/jquery.mobile.simpledialog.min.js"></script>
</head>
<body>
<script type="text/javascript>
var userid = "";
function login(param){
// call login service...
}
<script>
<script type="text/javascript">
$(document).delegate('#simplestring', 'click', function () {
$(this).simpledialog({
'mode': 'string',
'prompt': 'What do you say?',
'cleanOnClose': true,
'buttons': {
'OK': {
click: function () {
$('#simplestringout').text($('#simplestring').attr('data-string'));
// itt szeretnék értéked adni a userid-nek a textbox sözvegével és meghívni a login(userid)
}
},
'Cancel': {
click: function () {
console.log(this);
},
icon: "delete",
theme: "c"
}
}
})
});
</script>
<a href="#" id="simplestring" data-role="button">Open Dialog</a>
</body>
</html>Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2798 üzenetére
köszi!
holnap normálisan megköszönöm, csak most húznom kell kórházbaMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2798 üzenetére
Köszönöm! << így már jobb
Tehát akkor a $('#simplestring') egy több cuccból álló valami, aminek a string ('data-string') attributumát adja vissza.
meg lehet ezt csinálni két bemeneti mezővel (hogy ne csak egy textboxa legyen, anem kettő), vagy a simpledialog nem tudd ilyet? ha meg meg lehet, akkor ez értékadásnál honnan tudja, hogy a megkapott két stringből meyliket adja vissza?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
Azt hogy lehet megoldani, hogy a body onloadban lefut egy függvény, ami kimenete egy id, és az az id-ő lap töltődik be, amelyik az init-ben meghatározódik. pl. leellenőrzi a rendszer, h be vagy-e logolva, ha igen, akkor a munkaterülettel (lappal) indul, ha meg ne, akkor meg a login lappal
olyan verziót tudok, hogy gombbal váltok lapot (vagyis div tartalmat) de fv-ből automatizálni nem tudom. eddig ilyenem van:<body>
<div data-role="page" id="welcome">
<p><a href="#login" data-role="button">Show page Login</a></p>
</div>
<div data-role="page" id="login">
<p><a href="#welcome" data-role="button">Show welcome page</a></p>
</div>
</body>[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2803 üzenetére
De, a klines végzi
Ez azért van, mert általában ha vki belogol, akkor bent is marad amíg ki nem lép, mert nem autentikáció miatt kell, hanem, hogy a szerveren az ő fakkjába menjenek az adatok. Szóval, ha valahogy kiürül a kes, és nincs meg a session id, akkor kezdjen a login-nal az app.
Meg mert felülről ez jött, hogy így csináljam (és akkor így kell), mert állítólag a usereket kikészíti a loginjajj, amúgy nagyon nem fekszik ez a jqm. most, hogy kezdem megismerni a js-t, erre egy teljesen más szintaktika...
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2815 üzenetére
először belogol, kap egy session id-t, majd minden get-hez és post-hoz hozzáfűzi, h a szerver tudja, hogy kihez tartozik. ha kilép, akkor elmenti, majd ha beindítja, betölti és megy tovább. azért kell ez a login dolog, mert ha elszáll a mentett session id, vagy kilép, és más userként lép be, akkor kér a szevertől újat. tehát az tud password nélkül ügyködni, ha megkaparint egy beloggolt eszközt (telefont).
szóval kicsit olyan, mintha nem is személyhez kötődne, hanem készülékhez, mert addig megy, amíg hiba nincs, vagy user váltás (ami telefon meg nagyon ritka, hogy: "hé, Munkatárs Pajti, add már ide a telódat, hogy beírjak valamit a céges rendszerbe, ok?").Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2817 üzenetére
én az életben nem mondtam, hogy nincs szerver oldalon hitelesítés...
de hozzá kell fűzni, mert onnan tudja a szerver, hogy nem Betörő Pistike próbál adatok kérni, hanem Munkatárs Kamilla.
Simán lementem localStorage-ba, bezárom az alkalmazást, újraindítom, és betöltöm localStorage-ból.
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2821 üzenetére
... és ez mind https-en megy, gondolom Kezdő Hacker Pistikének is eltartana valameddig.
Mindenkinek:
Örülök a jobbító szándékú tanácsoknak, de kérek mindenkit, hogy lépjünk már túl a dolgon, mert nem én vagyok az architekt. így kell csinálnom, és készMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
heló!
van egy jqm-os csúszkám, egy select listám és egy textboxom. mindegyiknek van egy value "adattagja". nekem kellene egy default fuggvény, ami visszaállítja ezeket az értékeket egy megfelelőre. na most ha a default függvény beállítja a value-kat a megfelelőre, akkor a textbox-szal minden rendben van, a csúszka melletti numerikus kijelző beáll a megadott értékre, de a csúszka meg nem. illetve a lista sem áll vissza.Hogy tudnám valahogy ezeket a problémákat megoldani?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2773 üzenetére
na, most jutottam oda, hogy sikerült a problémát elővenni újra.
kipróbáltam amit írtál (meg a verziódat láttam is a neten), de sajnos nem működött.
Nem tudom, de nem azért, mert a listámban objektumk vannak és nem kulcs-érék párok?
Nekem van két listám (array-em), benne objektumok, azoknak id, dátum és egyéb property-eik.
Azt szeretném, hogy egy arrayben legyen benne az összes objektum, aminek különböző id-je van, de ha van azonos id-jű, akkor az újabb dátumú.
így próbáltam:<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Taskfit mobile</title>
<link rel="stylesheet" href="jquery.mobile-1.1.1.min.css" />
<script type="text/javascript" src="./js/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./js/jquery.mobile-1.1.0.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
var arrA = new Array();
var arrB = new Array();
var arrC = new Array();
var a1 = new Object();
a1.date = "aa1";
a1.id = "123";
var a2 = new Object();
a2.date = "aa2";
a2.id = "234";
var a3 = new Object();
a3.date = "aa3";
a3.id = "234";
var a4 = new Object();
a4.date = "aa4";
a4.id = "345";
function printObject(obj, mess) {
var out = '';
for (var p in obj) {
out += p + ': ' + obj[p] + '\n';
}
if(mess){
alert(mess + ": \n\n" + out);
} else {
alert(out);
}
}
function init(){
arrA.push(a1);
arrA.push(a2);
arrB.push(a3);
arrB.push(a4);
}
function merge(){
arrC = jQuery.extend(arrA, arrB);
}
function showA(){
printObject(arrA[0]);
printObject(arrA[1]);
}
function showB(){
printObject(arrB[0]);
printObject(arrB[1]);
}
function showC(){
printObject(arrC[0]);
printObject(arrC[1]);
printObject(arrC[2]);
}
</script>
</head>
<body onload="init()">
<input value="showAlist" onclick="showA()" type="button">
<input value="showBlist" onclick="showB()" type="button">
<input value="showClist" onclick="showC()" type="button">
<input value="merge" onclick="merge()" type="button">
</body>
</html>Szóval én azt várnám, hogy aaC[0] legyen aa1 - és 123, aaC[1] legyen aa3* - és 234 és aaC[2] legyen aa4 - és 345
* mivel látja, hogy van két objektum 234 id-vel, akkor vesz a későbbit az aa3-at és nem az aa2-tHogy írjam a merge()-t, hogy a kívántat kapjam?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2855 üzenetére
mert van egy tömböm objektumokkal a telefonon a localStorage-ban, meg egy másik listám is, amit a szerver küld. a felhasználónak meg a kettő kombóját kell megjeleníteni, azonos id-jű elem esetén az újabb.
működés: arrA az egyik, arrB a második arrayem, arrC-be meg menne az eredmény
majd jön tömbönként 2 elem, aaA második és aaB első eleme azonos id-vel, de eltérő dátummal. Ezeket csak a példa miatt állítom össze, alapvetően rendelkezésre állnak. initben rakom bele az elemeket a tömbökbe, printObject meg kiírja az objektumokat, merge()-be meg kellene az összefűző fv.Szóval van ehhez valami concat, merge, akármi fv, vagy kezdjem megírni egybeágyazott for ciklussal, id ellenőrzéssel?,
-
Muton
addikt
a for-while egy for ciklusba ágyazott while ciklus, azaz nem for-for
második gondolatom az volt, hogy minden id-t hozzáadok egy stringhez, majd megnézem, hogy az aktuális elem id-je substringje-e, mert ha igen, akkor lehet összehasonlítani, de gondolom a substring fv is valami ciklussal működik, tehát elvileg az is kiesett.
Viszont ma reggel mondta egy kolléga, hogy a js-ben lehet bármivel (jelen esetben id-vel) is indexálni a tömböt, szóval sikerül egy for ciklussal megoldani.
remélem most már 3 nem for-for megoldással már megkapom az achievment earned plecsnitv2izzy: köszönöm neked is a választ, de sajnos el kell vetni, annak ellenére, hogy ez tűnik a legelegánsabbnak, mert mobil eszközre megy a cucc, és csökkenteni kell az importált js-ek számát a lehető legkisebbre, mert annyit kell betölteni az elején, hogy lassan ki lehet menni egy kávéra, mielőtt elindul. Meg kiderült, hogy csak tízen-huszon elemet kell rendezni.
az idionatic meg ment könyvjelzőbe, de az megnyugtat, hogy ahogy átfutottam, nagyon sok formai dolgot már jól csinálok. Szóval feljogosítva érzem magam, hogy egész nap DiablózzakMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
Heló!
több oldalt jelenleg div-ként kezelek, azaz a div data-role-ja page, van id-je, csak az jelenik meg, amelyik id-re hivatkozva van, pl ha ha egy gombot megnyomok (<p><a href="akarmiDivID" data-role="button">nyomd meg </a></p>), akkor megnyitja az akarmiDivID id-jű divet, ami page ugye, azaz csak annak a divnek a tartalma látszik a böngészőben. azt hogy tudom megcsinálni, hogy scriptből nyissak meg oldalt? mert ha pl megváltoztatom scriptből egy gomb href értéket, akkor az csak akkor nyitja meg a kívánt ablakot, ha rábökök.
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #2878 üzenetére
na pont így, ahogy mondod. az összefésült meg menne megint lokálba, majd szinkronizáció során újra jön a szerverről is, és így tovább. felülírható legyen (a frissebb dátumú nyer, vagy mindig a szerverről jövő nyer)
magát a konkrét feladatot leírni szerintem senki se írná le, ha annyi nulla lenne a titoktartási szerződésében, mint nekem
-
Muton
addikt
Heló!
Van egy html, van hozzá pár .js, A html-ben van egy ikon, amire ha rákattintok/ráhúzom a kurzort, akkor csinál valami.
Azt hogy lehet megnézni, hogy melyik fv/eseménykezelő/trigger, vagy akármi kezd el futni? Van a Chrome 'F12'-es menüjében lehetőség, hogy kiírja, h miket használ éppen?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
Köszönöm, de gyelőre nem megy, mert nem tudom, hogy melyik a callback, mert több száz van Nekem olyasmi kellene, hogy ha a normál (fenti) ablakon ráhúzom az egeret az ikon felé (ami addig nem is látszik, amíg rá nincs húzva), akkor valami csipog, villog, stb, hogy melyik js-ben, melyik fv az aktív
-
Muton
addikt
válasz martonx #2989 üzenetére
kár, köszi.
A baj az, h van vagy egy nagy kupac js: xnafg07a.js, xnafg07b,js, ... néven, nem egyszerű tippelni sajnosSk8erPeter: sajnos nem, mert a nagyon sok nullát tartalmazó titoktartási miatt semmit sem lehet még konkretizálnom sem. De közben lehet, h meg lesz a megoldás, kiderült, h lehet, h fel lehet hívni a js íróját, kis szerencsével Ő tudni fogja (vagy nem )
-
Muton
addikt
ha van egy ilyenem a head>scriptben:
$('#valamiElem').hover( function() { alert("alma") } );
az mindig automatikusan meghívódik a valamiElem-re ha majd ráviszem a kurzort, vagy kell még csinálni hozzá valamit?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Speeedfire #2994 üzenetére
thx!
van amúgy egy lista, amin össze vannak szedve ezek a "rövidebb" verziók?szerk: ha a 3000. hsz magánhangzóra végződik, akkor iszok egy sört. ha nem, akkor is
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
Jaj de jó! Pont ilyesmit kerestem, meg mehetek is egy sörért
thx!div-eket amúgy lehet html-hez adni valahogy? append-el vagy vagy hogy span-on belül hozzáadok egy stringget, ami leírja a divet?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3002 üzenetére
Hát ez qrva jó! köszi! A hetem nagyon húzós, de utána már tényleg jövök egy-két sörrel
Még kell egy féléves csinálgatni, utána ivásmost jutott eszembe:
- Kitaláltam, hogy mi leszek farsangkor.
- Mi leszez?
- Részeg![ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
Van egy ilyenem:
$("#level1 > .element > div").removeClass("active").addClass("inactive");
Ez mit csinál? Mi az a csibecsőr? meg a pont az element előtt? A level1-es diven belül keres valami element divet, azon belül meg az első megtalált divnek változtatja meg a class értékét active-ról inactivera?
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3012 üzenetére
nem
css-hez meg pláne nem. lassan jön egy új kolléga, aki majd csinálni fogja, én csak sos-ben tolom...Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3002 üzenetére
Van egy kis gond.
Szóval van egy divem, annak id-ja ("#1"), abban van egy div, csak class-a ("a"), abban megint egy div, csak class-a ("b").
Nekem ebbe a belsőbe kellene dinamikusan berakni egy valamit, ami egy div class=c, benne egy div taxt=array<div id="#1">
<div class="a">
<div class="b">
<div class="c">
<div>array[0]</div>
</div>
<div class="c">
<div>array[1]</div>
</div>
<divclass="c">
<div>array[2]</div>
</div>
...
</div>
<div>
</div>Na most megcsináltam a nagy harcifüggvényt, ami szintaktikailag ugyan jó, de szemantikailag meg nem
fv:for (... i<array;...) {
$("<div />", { "class": "c"}).appendTo("#1 > .a > .b"); //a dinamikusan létrehozott "külső"divem
$("<div />", { "text": array(i) }).appendTo("#1 > .a > .b >.c"); // a belső divem
}A probléma ugye az, hogy i=0-nál szépen belerakja a calss=c-s divbe a belső divet, viszont i>0-nál már nem csak az aktuálisan létrehozott class=c divekbe rakja bele a belső divet, hanem az össze azelőtt létrehozott class=c-s divbe.
Hirtelen arra gondoltam, hogy class=c helyett legyen c+i, így nem fogja a belső diveket belerakni az azelőtt létrehozottakba, és utána meg ha kész van, akkor átnevezem az össze c+i-t c-re.
Ha jól gondolom, akkor ez működhet, de valami elegánsabb megoldás ha van, az jó lenne (mármint generálássorán)[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3016 üzenetére
pont nem szopatás, mert könnyű leírni. a jelszavamat meg elfelejtettem, de megpróbálom megoldani
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3018 üzenetére
na, ezt hoztam össze, csak sajnos itt nem működik
-
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3022 üzenetére
A nevezés megy, csak nem ctrl+c, ctrl+v -zhetek, mert ha meglátja a cégtől vki, h felrakom a forrás részét, akkor nekem végem van, ezért írom át a,b,c-re, mert így egyszerűbb, szóval amúgy ésszel van
Lista sajnos nem jó. (Meg olyat már csináltam, az meg tudom írni ) Az elemek sorrendje mindegy, csak menjen végig az egészen. (igen, kifelejtettem a ...-ot, nem csak az első három kellene)
Azért többszöröződnek az elemek, mert minden alkalommal minden .c osztállyal rendelkező elemhez hozzáadod újból a listaelemeket.
tudom, pont az a bajom, azért írtam, hogy nem jó.
én arra gondoltam, hogy "c" helyett a külső div-nek "c"+i-t adok, így mindegyik más lesz, és nem rakja bele a következőket, utána meg ha már jó, akkor átnevezem őket sima "c"-nek. csak ez nekem elég gyalog megoldásnak tűnik, pont azt kérdeztem, hogy van-e erre valami elegáns módszer.
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3024 üzenetére
Nem tudom, egy óriási css állít mindent, gondolom lesz eltérés hogy div vagy li.
minden divekkel van megcsinálva, és ha az egyiket pár pixellel odébb akarta rakni a fejlesztő (grafikus), akkor berakott elé egy pár pixeles üres divet, meg lapozásoknál, kattintásoknál, minden átccs-ezve, stb. fél képernyőnyi cucc több ezer sorral megoldva én ebbe nem változtatok semmit.
most az a feladat, hogy az előre html-be beírt cucc helyett dinamikusan állítsam elő, azért szeretnék pont olyan struktúrátA lényeg, h a felület menjen, jön majd valaki, aki majd megcsinálja értelmesen ugyanezt. de addig is működnie kell
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Sk8erPeter #3026 üzenetére
Királyul megcsináltad. Elkezdtem így írnin szóltak, hogy nem kellene a listajelölő , meg hogy csináljam úgy hogy minden külső és belső divet html text-ként adjam hozzá:
meg hogy túlbonyolítom a dolgokat('<külső div> + '<belső div> + </div> + </div>')appendTo(id > .class);
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest