-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #185837 üzenetére
Pont ez a netes rendelés esetén az elállás lényege, hogy egy neten rendelt terméket nem tudsz kézbe fogni, kipróbálni, körbenézni rendesen, csak otthon amikor már megvetted. Ez volt az elállás bevezetésének az indoka, tehát direkt ezért csinálták a jogszabályt, szóval nem kell átesni a ló túlsó oldalára se azzal, hogy túlmoralizálod. Aki csomagküldő kereskedelmet üzemeltet, annak ennek a kockázatát is vállalnia kell, hogy fognak élni az elállással.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz B-L-A-C-K #185842 üzenetére
“inkorrekt dolog, ha valamit megveszel és 2 héten belül sz@r akkor oké hogy visszaviszed, de csak azért is tudatosan megvenni valamit hogy visszaviszed majd ha nem tetszik“
Pedig pont ő csinálja a jogszabály rendeltetésének megfelelően, te pedig rosszul. Ha hibás akkor nem elállni kell, hanem gariztatni, míg ha nem tetszik, akkor elállni. Éppen pont erre van az elállás.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #185884 üzenetére
"Vagyis egy foltosra, karcosra próbált tokot biztos nem vesznek vissza egyszerűen az elállási jogra hivatkozással."
Azaz visszaveszik, csak az ilyen értékcsökkenésért a fogyasztó felel. Ez így van persze, ha tönkreteszi a fogyasztó, vagy megrongálja, akkor azért felel szerintem is.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Totheground #186163 üzenetére
“Apple maps”
Én ezt mondjuk kihúznám a pro érvek közül. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz Totheground #186165 üzenetére
Ja értem, ez nem derült ki, csak azt olvastam hogy további előnyök.
Itthon még le van maradva az Apple térképek, plusz azt egyszerűen nem is értem, hogy hogy jöhetett ki úgy hangos navigációval, hogy “forduljon jobbra a ZÉ Fő utcára”. Biztos nehéz lett volna leprogramozni hogy ha magánhangzóval kezdődik az utcanév akkor az, ha nem, akkor a. Másnak persze sikerült. Plusz évek óta így maradt, kész röhej hogy ezt még nem tudták javítani. Annyira idegesít hogy inkább nem is használom. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #186196 üzenetére
“Fing”
Én erre az iFart-ot használom kb a megjelenése óta, teljesen bevált, jó kis app. 😀
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #186203 üzenetére
Újra és újra átnéztem a listádat hogy valamelyikre azt tudjam írni, hogy ez igen, nekem is hiányzik, és jó lenne, de egyszerűen egyik sem érdekel egyáltalán azok közül, amiket írtál.
Amivel nem bánnám, ha bővülne az iPhone, az nem szoftveres kérdés (még), amit más írt: a dual SIM. Ha lenne akkor ez érdekelne. Ahogy elnézem azonban történnek elmozdulások az e-SIM felé, így a jövőben ez is megoldódhat. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #186252 üzenetére
“A konkurencia bármilyen szűk rétegnek fejleszt?“
Tulajdonképpen majdnem. Nézd meg a sok alsókategóriás telefont, ha nem is bármilyen szűk rétegnek, de van nagyon sok konkurens termék amik elég erősen rétegeknek szólnak. Pl nézd meg a billentyűzetes blackberry telefonokat.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz MitoGábor #186282 üzenetére
Nem pont erre írom, csak kapcsolódóan; nálunk se használt telefon eladói, se vevői kultúra nem alakult ki. De ez igaz lehet más használt cuccokra is. Amikor külföldön már vígan üzemelt az ebay-en az, hogy előre utalsz és kapod a cuccot (még paypal nélkül is), akkor nálunk még utólagos fizetéssel is megjárhattad, illetve az esetek egy bizonyos %-ában meg is jártad. Emlékszem a 2000-es években, az egyik print számtekk lap cikkére, amelyik a témával foglalkozott, olyan kijelentések hangzottak el benne a postára vonatkozóan is, hogy csodálkoztam hogy ez nyomtatott formában megjelenhet. Azóta a posta nagyon pozitív irányba változott, de az eladók, vevők nem.
Tisztelet a kivételnek, de magánszemély eladótól nem veszek használt cuccot, csak ha ismerősöm, vagy valamilyen formában utolérhetőnek találom. Egyébként csak cég, üzlet ami szóba jöhet használt esetén is, de ha lehet, akkor azt is kerülöm, inkább kifizetem az új felárát, de megtanultam már, hogy sokszor olcsón venni drága. Azért sajnálom ezt, mert az inkorrekt eladók nyerészkednek, de ezzel a tisztességes eladók üzletét rontják.
Vevői oldalról ugyanezek megvannak, irreális elvárásoktól kezdve a szemtelen alkudozásokig, például azt ma már alapnak kell tekinteni, hogy bármi, amit eladsz, mindegy, hogy milyen tartozékok járnak hozzá, azoknak az értéke nulla, alapfelfogás lett, hogy az "ajándék". Ebben persze reklámok, hirdetők is hibásak tudnak lenni, ha meg valamit árában akarsz eladni, esetleg tartozékokat külön, akkor meg azonnal "nepper" vagy.Szóval én a magam részéről a használtcuccozást inkább kerülöm a nyugalmam megőrzése érdekében. Eladni is nagyon ritkán szoktam valamit, inkább elmegy ismerősi körben olcsóbban, de nyugodtabban.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #186326 üzenetére
Figyi, vettük, hogy 3 jegyzetet és 2 emlékeztetőt akarsz csatolni az emailedhez. Ez nem megy, hiányos, korlátos a rendszer, így van. Bluetooth-on se tudsz file-t küldeni, hogy segítsek. Vannak, akiknek ez a rendszer nem alkalmas. Ezek az emberek mást használnak és nem itt erőlködnek.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz MasterMark #186432 üzenetére
Nem erre írta a srác, hogy nem aktív a visszaállítás gomb?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #186861 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem. Én amikor nézegettem élőben a media marktban, nekem egyből inkább az ugrott be, hogy olyan ferrari-piros talán.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Downsampling #186890 üzenetére
Én ma akartam üzletben kártyával fizetni, nem mastercardom van, és azt mondták, hogy országos leállás van, és nem is ment a kártyás fizetés.
-
lugosi
MODERÁTOR
Én sem hallottam még ilyen hibáról, persze attól még biztosan létezik.
Az 1000 darabból egyet nem hiszem, hogy érintene. Ez az eladások számát tekintve évente több százezres hibás példányszámot érintene, ennek azért szerintem lenne akkora visszhangja, hogy érzékeltük volna.
-
lugosi
MODERÁTOR
Ha nincs wifihez hozzáférésed, akkor az tényleg nem jó.
Az alapbeállítás ugye az, hogy wifin tölti fel, tehát ha van wifid akár otthon, akár a munkahelyen, akkor működik a dolog mobilnet nélkül is. Azt, hogy mobilneten is menjen, külön be kell kapcsolni, tehát nem fogyasztja el a kereted automatikusan. -
lugosi
MODERÁTOR
Lehet, hogy már írtam neked, ha igen, akkor bocs ha ismétlem magam. Én azt szoktam mondani a JB-re, hogy az csinálja, aki tudja, hogy mit miért szeretne elérni vele. Csak azért, hogy megnézzük, hogy milyen, szerintem nem érdemes belevágni. Ha valamilyen konkrét igény van, akkor azt kell megnézni, hogy arra a JB a megfelelő válasz-e, mert a biztonságot és a legfrissebb szoftververziót valamilyen szinten feláldozod vele.
A spectre és a meltdown az új verziókkal kap mindig védelmet, és JB jellemzően régebbi verziókra van csak. Én nem hivatalos forrásból származó appot soha nem tennék fel a telefonomra egyébként. -
lugosi
MODERÁTOR
Biztos nem ez a jó megoldás, de tippnek beírom. Ha pop3 a fiók, akkor lehet, hogy a 8 leszedte a leveleket és azok törlődtek a kiszolgálóról, és az 5s-nek már nincs ott semmi. Ha imap, akkor persze a fenti ötlet biztos nem jó. Ha pop3 és úgy van beállítva, hogy az üzenetek egy példánya maradjon a kiszolgálón, akkor se.
-
lugosi
MODERÁTOR
Valaki épp a napokban keresett olyan megoldást hogy a fotók egy részét el lehessen rejteni mappába:
Secret Photo Album Vault (fejlesztő: BPMobile)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz hmatthew19 #187624 üzenetére
Tedd fel rá a legfrissebb nem béta szoftvert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...