Új hozzászólás Aktív témák

  • slick-adam

    aktív tag

    ide is beteszem (sorry a fél-off-ért), mert itt indult a proci hömerseklet gondom es mert nyilvan vannak itt ASUS mobo tulajok. szoval:

    megjött az ASUS Z170 Pro Gaming lapom az MSI Z170A Krait Gaming 3X helyett.
    ugye az volt az ok a cserere, hogy az MSI-ben az egyik mag joval melegebb volt minden tesztben, mint a többi. ilyen 12-16 fokokrol van szo, 1 db i5 6600K es 2 db i7 6700K-val tesztelve. mindig ugyanaz a mag. szal nem egeszsegesen viselkedett.
    na az ASUS-al nincs ilyen gond. bar nem ugy lett "jobb" mint remeltem. tehat nem a nagyon meleg mag lett olyan hüvös, mint a többi, hanem azok mentek fel az ö szintjere. lehet hulye vagyok, de ezzel meg mindig jobban fogok aludni.

    NO DE! 2 dolog iszonyat zavar az ASUS-ban, ezekben kernem a segitsegeteket:
    1. belövöm a CPU Core Voltage-t 1.24-re (ugy teszteltem korabban is), override / manual modban es rohadtul nem annyin ketyeg. MSI-ben beallitottam ennyire, akkor ennyivel ment. ugy tudom az LLC vagy micsoda szinttel lehet a vdroop-ot elsimitani, na de override modban?! LVL 4-en 1.24 ala megy, LVL 5-ön meg mar fele (Prime95-ben 1.264-en fut konkretan). lehet ez ellen tenni valamit? megis hogy OC-zzek ilyen körülmenyek között :F
    2. chassis fan-ek nalam DC-ben mennek, de nincs UEFI-ben 100%-ban manualis beallitasi lehetöseg. eleve a minimum 50% (MSI-ben 40% volt) es nem lehet egyenes vonalra belöni, mert proci 70°C környeken 100%-ot eröltet. WTF?

    term. a ma elerhetö legfrissebb BIOS-al.

    [ Szerkesztve ]

    parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

Új hozzászólás Aktív témák