Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Annyiszor lett itt is emlegetve az SSD. Ezzel kapcsolatban egy rövid észrevétel.

    Volt egy 128 GB Corsair Flashvoyager GTR pendriveom, ami sajnos meghalt, tegnap kaptam helyette gyártói (RMA) csereként egy 240GB-os Corsair Force GT SSD-t.

    Lehet, hogy túl nagy volt részemről a várakozás a sebességeket illetően, de meg kell mondanom, hogy azok után, amiket itt írtatok, eddig enyhén szólva csalódás a dolog.

    Sebességben ahogy nézem hozza a tesztekben - benchmark - az átlagot, de hát én gyerekek nem éreztem azt, hogy ettől a rendszer hú de gyorsabb lenne... OS betöltődéstől kezdve, program indításig bezárólag. pl. böngésző szerintem ugyanolyan lassan nyílik meg - firefox -, mint vinyóval. (a böngésző cache a ramban van.)

    Átklónoztam a vinyóról a win7-et, partíció eltolás rendben van, kikapcsoltam az indexelést, TRIM rendben, de nem, az eltelt pár óra alatt eddig azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem győzött meg ez az ssd hype, lehet visszatérek inkább a vinyóhoz, több hátrányát látom az ssd-nek, mint előnyét, legalábbis egyelőre.

    Még egy esélyt adok neki, rakok rá egy tiszta rendszert, megnézem a finomhangolási lehetőséget, majd a sebességeket, de ha nem lesz meggyőző, akkor inkább a nagyobb, de lassabb (?) vinyó mellett maradok és ezt eladom a fr...ba, fog a t@k@m itt minden sz@rba komprosszimumot kötni. (ne írd tele, cache-t told át a ramba vagy ramdriveba, kapcsold ki ezt, azt, stb...)

    Szerk: Hozzá kell tennem, hogy igazából nem is akartam ssd-t, de a pendriveot már nem tudták egy az egyben cserélni, így választhattam a corsair termékpalettáról másik, értékben kb. hasonló terméket. Gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam a sokak által istenített ssd-t, így ez a lehetőség tűnt a legkézenfekvőbbnek, hiszen további anyagi ráfordítás nélkül kaptam egy viszonylag kezelhető tárhellyel rendelkező (?, bár inkább azt mondom még erre is, hogy kicsi) ssd-t.

    Szóval engem ez eddig csak felbosszantott.... :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák