- MinDig TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
eddig is aggódtam emiatt, mint írtam is. De ha már még jobban rámijesztettetek akkor kicsit konkrétabban mivel is jár az amikor beadja a kulcsot?
-
Rosep
senior tag
Nekem 2 pendrive is kihasalt fél év alatt OMV-vel. Hiába nincs nagy forgalmad, rengeteget logol. Akkor váltottam SSD-re, de át is tértem Windows-ra. Az még hozzá tartozik, hogy én beraktam egy SATA kártyát, azon van az SSD, így van AHCI-m és nem kell buherált BIOS. 4 vinyóhely már tele, van egy optikai a gyári helyen. Így még egy SSD-t be tudok rakni a SATA kártyára.
-
Cickánykoma
tag
Nálam (N40L modell) egy 90 gigás OCZ Vertex2 van az OS-nek, illetve moddolt BIOS, mivel 5 vinyót belebarkácsoltam (3 x 3 TB +2 x 2 TB) és semmi probléma nincs az SSD-vel. Így megy ez a rendszer nálam lassan másfél éve.
[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Rosep
senior tag
Azért félreértés ne essék, az SSD is 'használódik' OMV alatt, csak az szépen lekezeli a problémát, mint tudjuk. Magyarul később hal be. Az jópár évet ki fog bírni.
-
kiskakas
senior tag
aFoP:
nekem egy ocz agility 3 (120g/sata3) ssd-n van a rendszer, (win7), vettem bele egy sata3-as pci-e kartyat.
A sebesseg.. hat, en abszolut nem estem hasra, bar tisztaban voltam azzal,hogy az 1x pci-e slot 500megat tud csak, de most perpill Seq - read 188MB/s, write 128MB/s, 512k 166MB/s, write 130MB/s, ami vicces.
(dettol ezzel a konfiggal és ssd-vel haveromnak a gyari sata2 porton Seq read/write 250/200 korul volt, nekem sajnos a gyari sata portok beteltek.Roviden, sokkal tobbet vartam, sebesség terén. (ram 2x4g ddr3 1333mhz)
-
slashing
senior tag
Ha már vettetek bele többen kártyát had kérdezzem meg milyet, mert nincs kedvem kompatibilitással meg egyebekkel foglalkozni. Végre valami amit nem nekem kell kibogarászni
-
jerry311
nagyúr
Igy a modern SSD-k es mindenfele okos garbage collectorok mellett en nem aggodnek az AHCI mod hianya miatt. (Annyi idot biztosan kibir, mint a vinyok. Csak ez mashogy "kopik".)
Bar ez egyeni igenyektol fugg, engem pl egyaltalan nem erdekel, hogy a szerverem 20 masodperc vagy 5 perc alatt bootol. (Eleget dolgoztam DC-ben, hogy hozzaszokjam a lassu boothoz.) Ugyis a szolgaltatasokon van a hangsuly, azok meg mar gyorsak lesznek boot utan. Foleg, hogy 1 Gbps-nel valoszinuleg ugyse lesz gyorsabb a halozat, amit kiszolgalnak. -
fogtunder
nagyúr
válasz jerry311 #4008 üzenetére
viszont ha elkezdesz virtuális gépeket futtatni rajta, akkor már igencsak jól tud jönni.
(#4002) Rosep: van ahol ezt megoldották úgy, hogy a logok és egyéb I/O "szemét" menet közben magára a tömbbe mennek és leállításkor írja át a pendrive-ra az utolsó állapotot. ez áramszünetnél kellemetlen, de mivel egy ilyen gépet ritkán állítasz le, ezért a stick élettartamát nagyban növeli.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
*Ropi*
félisten
Az egyikben egy ezeréves 64 GB-os Kingston v100 SSD van Bay BIOS-sal 4x 3 TB WD RED társaságában, hozza a papírformáját. Gondolkoztam rajta, hogy az E-SATA-ra is teszek egy ötödik RED-et a tömbbe, de inkább meghagytam vésztartaléknak külső backup csatlakoztatására.
A másikban a BIOS ugyanez, csak ott 2x Samu 103SJ meg 2x 3TB WD green van egy 96 GB-os Kingston V100+ mellett. Ha jól emlékszem 180 az írása és 230 az olvasása.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szert tettem egy N40L-re és home szerverként használom HTPC, FTP, fájlszerver, RDP és WAMP szerveren futtatott weboldalak tesztelésére. Találtam hozzá sok leírást (tápventillátor csere, házventillátor csere, ram bővités, etc, biosmod ahci supporthoz) amiket el is végeztem rajta.
Most tervezem a tárhelyek korszerűsítését részben kapacitás szempontjából, részben teljesítmény tekintetében.
A kérdésem igazából az lenne, hogy próbálta-e már valaki Windows Server 2012-vel és van-e valami előfeltétele a telepítésnek? Egy 60Gb-os SSD-t tervezek beletenni rendszernek és gondoltam mielőtt migrálom a jelenlegi szervert kipróbálom a 2012-t, viszont néhány oldalon láttam, hogy talán valami speciális bios kell a telepítéshez... valóban így van?
Nekem jelenleg ez a bios van fenn: http://blog.xorp.hu/hp-microserver-es-nexentastor
Azért raktam fel, hogy kezelje az SSD-t az ODD-nek fenntartott sata kábelre csatlakoztatva, de bár a windows felismeri az eszközt, valami (talán az AHCI mert RAID módban van) miatt az Samsung SSD Magican nem is tudja lekérni az adatait és kezelni az SSD.Előre is köszönöm a választ!
Üdv,
LeviStart with a whisper, end with a scream!
-
jerry311
nagyúr
Windows HW kompatibilitás
A fele bírja a 2012-t.
Hekkelt BIOS már más kérdés, de fene tudja. Én még nem tettem rá 2012-t. -
jerry311
nagyúr
Eeez nagyon csini lett.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
-
Fex
tag
válasz kiskakas #4018 üzenetére
Viszont a VGA csak matrox200, ez visszalépés az ATI-hoz képest....
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
Maximusz
aktív tag
Szia!
én is sokat töprengtem, hogy mit meg hogyan kellene, és letettem a + videókártya belehelyezéséről. - most épp egy ASROCK E350M1-es integrált procis lappal szeretnék HTPC-t csinálni + Windows 7 + XBMC. Ez sem fogyaszt sokat és egyenlőre a netezés-es tulajdonságait is ki tudnám majd használni.... - egyenlőre ezt találtam megoldásnak, de lehet ahogy múlik az idő ( hisz ez egy majd 3 éves alaplap ) lesz jobb
maximusz
-
Rick4
félisten
válasz Maximusz #4025 üzenetére
Jobb már most is van, Mini itx lapból akármelyik 1150 foglalatos 12K-ért, bele egy G1610-es proci 9K-ért, 2-3 ezressel drágább, egy ssd-vel, paneltáppal 15-20w-ot fogyaszt a komplett rendszer, és a processzor kb 5x erősebb, egy X64 Win7 is pattogós, gyors ahogy kell..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fogtunder
nagyúr
-
kammler
senior tag
Hello. Tökéletesen megy vele, telepíthető. A driverek: [link]
Előfeltétel nincs, telepíted azt kész. Próbáltam. Megy rendesen. A képernyőfelbontást nem tudtad állitani, ez gond volt, de az atitól már tudsz letölteni vga drivert, azzal már az is jó. Nem gyári BIOS van nekem se. Ráraktam azt ami anno keringett a neten, Igy lett AHCI stb. De a gyárival is megy, tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Lassan fel kellene "töltenem" az N54L-t HDD-kkel.
WD RED-ek a kiszemeltek.
Használ valaki 4TB WD RED-e(ke)t benne?
A moddolt BIOS-al kezeli, vagy maradjak a 3TB-osaknál? -
jerry311
nagyúr
válasz Gregman #4030 üzenetére
Van aki sikeresen rakott bele 20 TB-ot, szoval nem lehetetlen.
-
andrew-msi
aktív tag
Ide is beírom, hátha:
Sziasztok!
Először is leszögezem hogy nem vagyok egy hálózati guru, de próbálkozom.
Az alábbi gondom van.
Van egy HP microserver (Win7), amin filmek vannak.
Van 3 gép (1 Wni7, 2 XP) amiről másolni szoktunk a HP-ra. + 2 médialejátszó amivel filmeket nézünk.
Sajnos kapott egy jó kis villámot a HP és azóta nem megy az alaplapi LAN csatlakozó, mivel speckó, így vettem egy ilyet kb. fél éve:
[link]
100 Mbit-es verzió USB 2.0, azóta minden ok, csak ugye lassú a másolás (Total Commander-ben átlag 8500 kbyte/mp)
Tegnap megjött az új ami már Gigabitesés USB 3.0-s (sajnos a HP-n nincs csak 2.0 de úgy voltam vele ha később váltok akkor ez jobb vétel).
Tegnap csere, telepít (Win 7 nem ismerte, ez kicsit fura).
Majd jött a hidegzuhany, TC-s másolásban 4500 kbyte/mp az átlag.
Ez hogy lehet?
A router egy T-home-s cucc, a közbeiktatott switch Gigabites minden gépben Gigabites hálókártya van. Kábelek Cat5e-k.
És itt megállt a tudomány. -
bugizozi
őstag
válasz andrew-msi #4032 üzenetére
Miért nem vettél bele inkább egy hálókártyát?!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Rick4
félisten
Nem lett volna egyszerűbb pár ezresért egy pci-express-es lankártyát venni? pl: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fogtunder
nagyúr
válasz andrew-msi #4036 üzenetére
és mi van olyankor, ha nem TC-vel másolsz? Samba helyett FTP-t (ezt pláne ne Total Commanderben teszteld, hanem FileZillával), vagy NFS-t is érdemes lenne kipróbálni. ha ezekkel is lassú, akkor vagy a driver, vagy az eszköz a hulladék.
esetleg meg lehet próbálni egy típusidegen mini-ITX lapot beleműteni valahogy, mivel a kártya nem megoldás.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
krealon
veterán
válasz andrew-msi #4036 üzenetére
Nekem a Delock 89357 valt be Nas4Free alatt (realtek 8111F chipset).
A Delock 89156 (realtek 8111E chipset) csak 100 Mbites uzemmodban volt hajlando mukodni.
-
kiskakas
senior tag
ha kb pont a fele sebességet hozza a cucc, akkor 99%,hogy half duplexbe állt be a port. probáld meg fixen belőni full duplexben az usb-s motyót, az oprendszer alatt.
-
andrew-msi
aktív tag
válasz fogtunder #4037 üzenetére
Felraktam a Ceberit nevű FTP progit.
Sajnos FTP-n se jobb. Se TC-ben se FileZilla-val.
Egy 16GB-s file kb 50 perc.Próbálok másik drivert.
kiskakas: Be van állítva a Full Duplex: 1Gigabit-re.
krealon: Ilyen az új cucc:
http://www.delock.de/produkte/G_62121/merkmale.html[ Módosította: radi8tor ]
-
andrew-msi
aktív tag
Nos. Egyszer sikerült TC alatt simán samba-n másolni úgy hogy ment 18000 kbyte/mp körül.
Azt csináltam, hogy felraktam a gyári CD-n lévő 2 éves drivert, és működött.
Majd a gépet újraindítottam és megint nem megy.
Mára abbahagyom, mert készen vagyok , de akkor ezek szerint a cucc jó és valami driver gond lesz.
Vélemények? -
-
zsolt501
nagyúr
válasz andrew-msi #4044 üzenetére
És így mennyivel megy?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz andrew-msi #4046 üzenetére
Ez kb az USB2 hasznos sávszélességéből adódik, picit lehet még ezen javítani 20-25-ig ez felmehet, de ez már a TCP-IP miatt nem biztos hogy összejön.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
slashing
senior tag
Nem igazán értem miért keveslitek a dolgot 100 megabit = 12.5 megabyte ha azt veszem hogy ez még valami usb cucc is ami még önmagában is ront a dolgon a stabil 10 MB is a csoda kategória, a 8 MB egy teljesen reális normál érték. Egy régebbi usb 2.0 pendrive sem igen megy gyorsabban hiába lenne képes a többszörösére a szabvány szerint....
-
Agony
aktív tag
válasz kammler #4028 üzenetére
Elnézést a kissé megkésett válaszért, a héten erős "havazás" volt.
Feltettem rá a legutóbbi HP biost, az első merevlemez fiókba egy 60Gb-os SSD-t és pikk-pakk felszaladt rá a WS2012. Letöltöttem a drivereket de mindent felismert instant, úgyhogy nem is volt rájuk szükség.
Most rendeltem hozzá Ebayről egy HP 2,5"->3,5" átalakítót elég alacsony 8$ -os áron ingyen szállítással.
Kíváncsian várom, elvileg kifejezetten a microserver szériához van és külsőre is bizalomgerjesztő....Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá innen tud rendelni:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251331314397&ssPageName=ADME:LC:GB:3160
Start with a whisper, end with a scream!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- MinDig TV
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest