Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Clemi
veterán
válasz liksoft #5327 üzenetére
Természetesen tesztelni fogom, de a HDSentinel egyelőre 100%-os állapotúnak jelzi a winyót, a SMART adatokat még nem néztem. Az biztos, hogy meg kell győződnöm róla, hogy döglődik-e az elektronika, mert ezen a winyón tartom az összes fontos (hát hol máshol mint a döglődőn) képet, dokumentumot, programot, és bár rendszeresen archiválok, nem szeretem a meglepetéseket.
Az OS nem jelzett egyébként hibát, csak közölte a 10GB üres hely mellett, amikor egy 400MB-os file-t (azt a bizonyost) akartam letölteni, hogy elfogyott a hely a meghajtón. Na ekkor kezdődtek a bajok, de egy szemvillanás alatt, és nem lassan fokozatosan.Szerinted mivel teszteljem formázás után, mielőtt visszakerülnek rá az adatok?
[ Szerkesztve ]
-
vizcsap
tag
válasz liksoft #5331 üzenetére
A tápcsatit kihúztam, visszadugtam, megfújkáltam de ugyan úgy csinálja (igaz, még másik csatit nem próbáltam).
Jelenleg nem vagyok otthon, úgyh nemtudom megmondani, de jól sejtem h a beszerzés alatt álló új vinyó nem pénzkidobás lesz?"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
student
őstag
-
Locsi
senior tag
válasz liksoft #5352 üzenetére
Itt a Samsung Smart táblája az Everestből.
[ SAMSUNG HD403LJ (S0NFJDWQ206523) ]
01 Raw Read Error Rate 51 253 100 0 Rendben: Az érték normális
03 Spinup Time 15 100 100 7168 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 100 100 101 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
08 Seek Time Performance 15 253 253 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 253 253 123 Rendben: Mindig rendben
0A Spinup Retry Count 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
0C Power Cycle Count 0 100 100 64 Rendben: Mindig rendben
0D Soft Read Error Rate 0 100 100 3700 Rendben: Mindig rendben
BB <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
BC <gyártó-függő> 0 100 100 46 Rendben: Mindig rendben
BE Airflow Temperature 0 69 55 31 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 145 103 31 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 3700 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Offline Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
CA Data Address Mark Errors 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben -
chungee
addikt
válasz liksoft #5441 üzenetére
Nem nem. Már visszavitem a badsector-os Samót, de nem badsector-ral, hanem kisütöttem. Amit kaptam helyette: Western Digital WDC WD800BB-22JHC0.
Ennek meg az a gondja, hogy particiónálás (Partition Magic 8.05+Acrodisk) után nem lehet a lemezkezelőben végrehajtani műveleteket (meghajtó betűjel, címkézni, logikai meghajtó meghatározás, aktiválásá tenni, lassú formázni stb...)Komámhoz is elvittem ott sem tudtuk megcsinálni. Tápra nem lehet panasz (FSP350-60THA-P), mert másik vinyónak mondhatni nincs baja.
-
chungee
addikt
válasz liksoft #5449 üzenetére
Bármilyen lemezt az OS belső lemezkezelőjével illik inicializálni, a kompatibilitás várhatóan akkor a legnagyobb. Ha itt valami gond van, akkor nem erőszakolni kell a rendszert bármilyen másik progival, hanem a hibát megkeresni.
Igen! Olyan is volt, hogy szimplán particíónáló progi nélkül, azaz XP telepítővel formáztam (lassú, NTFS rend.) kinn boot-olosan. És utána beléptem XP-be, hogy lemezkezelőben végrehajtani műveleteket (particíónálni, meghajtó betűjel, címkézni, logikai meghajtó meghatározás, aktiválásá tenni stb...) és mindig ezt dobja ki: [link] ill. lemezkezelőben is uez. csak lefagy, nem csinál semmit. A linkelt kép a sajátgépi formázás
Mindenből kiléptem, netet, tűzfalat meg minden anyám kínját bezártam. Szintén komámnál is uez.Szal akár particíónáló progik akár OS belső lemezkezelőjével csinálom, akkor lép fel a fennti próbléma. ill. utána restart -> boot DOS-szosan a Partition M. -> check error scan: 1516: partition improperly dismounted. Utána Acurisk-vel scan, de az nem talál semmit.
Tápos tanácsot köszönöm és megfogadom és tudom, hogy nem az okozza próblémát . De elsőnek erre koncentrálnék.
[ Szerkesztve ]
-
dr42
tag
válasz liksoft #5452 üzenetére
hmm. nemtom hogy jonak szamit-e, egy 10000rpm-es SATA-s raptortol a grafikon szerint egy PATA alatti teljesitmeny
(elegge erzem amagyar nyelvet, tanari diplomaval rendelkezem, viszont a gepelesre pont teszek magasrol, ezert talalhatsz sok hibat a beirasomban. vajon akkor vajon mit mondasz netuddki kommentjeire?
[ Szerkesztve ]
-
fiATHaLON
őstag
válasz liksoft #5457 üzenetére
Nagyon szép és terjedelmes hozzászólást fabrikáltál, amit
becsülettel végig is olvastam.
De szerintem sokkal egyszerűbb lenne elfogadni, hogy
bizony te is hibázol olykor, mintsem zengzetes tirádával
leplezni egy nyilvánvaló, ám teljesen elnézhető apróságot.
Egyébiránt ezekből a hasonszőrű hozzáállásokból alakul
ki szépen a létjogosultsága, a 'nyitva tartás' és hasonló vadbaromságoknak,
mikor az elkövető "tanultság" álcája mögé rejti tévedését,
majd az ecceri ember felkajálja kérdés nélkül, hisz
mégis ő a diplomás...Biztos ő tudja jól.
Természetesen ez saját szemszögem, meghagyom mindenkinek
ugyanezt.
Remélem nem veszed személyeskedésnek, az esetleges nyersesség oka
pedig iskolázatlanságomban keresendő.[ Szerkesztve ]
-
fiATHaLON
őstag
válasz liksoft #5461 üzenetére
Morcosságot pedig megértem.
Mert a magyarságot (és itt most értek mindent, ami ide tartozik)
igyekeznek minden eszközzel elfojtani a magyar emberben, de
legbelül azért hiszem, hogy sikertelenül.
Befejeztem, mert kivágnak, hogy így tönkreteszem a teljesen
más témakörű topicot! -
tsar
aktív tag
válasz liksoft #5509 üzenetére
A táp is és az alaplap is volt közben cserélve újra.
Az előző táp Chieftec volt, a mostani egy FSP, az alaplap mindkettő DFI.
Az előbb csinált olyat hogy menet közben kattant egyet a vinyó, a windows be is nyekkent.
Újra indításkor nagyon soká pörgött fel, azt hittem hogy már nem is indul el, bootolásnál a vinyó felismerésnél is sokáig várt.
Jövő héten visszem vissza a boltba. -
04ahgy
nagyúr
válasz liksoft #5516 üzenetére
Ja, igen, el is felejtettem említeni: a HDSentinel legújabb verziója 5%-osnak hiszi. Újraallokált szektor: 0, pending: 0... Reallocation Event: 0, Off-Line uncorrectable sector: 0.
Egyszer volt ingadozás a Spin-up time-ban, 4800 helyett 5300 körüli volt. A hardware ECC recovered érték nagyon magas (de hát az meg kábel szokott lenni, nem?), és az Ultra ATA CRC Error Rate is.Korábban használhatatlan volt teljesen a HDD, de az egyértelműen kontakthiba volt (ahol a panel rányomódik a fejekhez vezető érintkezőkre), és nagy amplitúdójú, teljes, ütemes fejmozgatást végzett. (Ahogy más mondaná: kattogott...)
Csinálok még SMART elemzést addig.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kem
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz liksoft #5516 üzenetére
Szia!
Igazad lett. A merevlemez bad szektoros. SeaTools talált rajta ~184-et... Kiválasztottam, hogy újraallokálja őket. Gondolom, ezt a SMART közreműködésével teszi, mivel ezután a windows jól ment.
A 184-ből, amit sikeresen javított, pont annyi lett a Reallocated Sector. Amit pedig nem tudott javítani (gondolom, azért, mert nem volt teljesen rossz, vagy nem tudom, miért, az pont annyival növelte a Current Pending Sector számát.Az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra így behal, bad szektorosodik? Ebben az állapotában (ha HDSentinelt figyeve az állapota nem romlik) nem fontos adatok tárolására még jó lesz (pl. filmek)?
Köszi: HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
zsaron
csendes tag
válasz liksoft #5554 üzenetére
hat, ha felvetne a pénz... na akkor fontosabb dolgokra költenék többet, és ha azután is maradna, akkor invesztálnék a számítástechnikába
viszont ez az usb kontroller dolog érdekes, eddig azt hittem, hogy más usb eszközeim működnek, most viszont észrevettem, hogy ha belövöm a nyomtatót, akkor is kifagy a cucc, viszont a billentyűzeteim és a bankkártyaolvasóm faszán megy, szóval nem értem. ezt a dolgot lehet szoftveresen frissíteni, vagy cserélni kell vmit? vagy ezek szerint az oprendszer a gond? xp pro egyébként. köszi! -
zsaron
csendes tag
-
kem
addikt
válasz liksoft #5560 üzenetére
Nincs fönt RAID driver, csak sima sata.
Ma már 2 alaplapban próbálkoztam vele(DFI nF3 és nF4)
Egyik sata, másik sata2.
Ugyanaz a jelenség, ugyanazok a smart értékek.Ubuntu azt írja hiba történt, amikor új particiót akarok létrehozni,
viszont ő üresnek látja telljesen a vinyót.
A WD lifeguard kilép errorral, de lehet hogy ez a boot lemez hibája, még próbálkozom vele.
A Kill data vagy micsoda elindul(DFI boot lemezről, mélyformázó program),
de 0%nál azonnal lefagy.
Nem driver hiba van az tuti. BIOSban ha Large-ra állítom auto helyett, akkorse jó.A vinyó működött az előző (átmeneti)tulajnál, aki csak tesztelte.
Viszont több ugyanilyen vinyó ugyanezt csinálja a teszt óta.
Ezért gondolom, hogy valami softveres gond lehet.
A sebeség értékeket azért linkeltem, mert gondoltam hátha az utal valamire amivel már találkoztál.Egyáltalán nem tudok a lemezhez semmivel hozzáférni.
Ha a lemezen egy tömb töredék lenne akkor kellene hogy menjen a low level format ugye?!Köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz liksoft #5559 üzenetére
Szia!
A hibás szektorok eloszlásából lehet-e (szakember tud-e) az áltad felsorolt mágneses rétegbeli sérülést kiváltó okok listájából szűkíteni?
Egy ilyen korú merevlemeznél még játszhat-e a mechanikacsere véleményed szerint? (Természetesen azonos típussal.)
HGyu
-
remington2
senior tag
-
remington2
senior tag
válasz liksoft #5621 üzenetére
Ajaj . . .csak most nézem, valamit nagyon ellámáztam. A fenti smart screenshot nem a wd-s vinyóról van, hanem a maxxtorról Ez a helyes: [link]
A kábelcserés dolgot nem értem, hogy mi lehetett a baja, teljesen új volt, a laphoz kaptam (az is gyakorlatilag új).
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
remington2
senior tag
válasz liksoft #5628 üzenetére
És hogyan tesztelhetem le, mi lehet az? Kábel - szerintem - már kizárva, mert azt cseréltem, a probléma meg fennáll.
Az eseménynaplóban szinte "élőben" figyelhetem, amikor másolok valamit, van-e hiba. Néha előfordul, utána megint nincs.
De ez a hiba sokszor előfordul: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D." 10-ből 9 ez a hiba. A fennmaradó egy pedig : "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1."Ez jelent valamit, vagy az eseménynapló nem kompetens ebből a szempontból?
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
gombavadasz
tag
válasz liksoft #5624 üzenetére
"Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült."
Ezek szerint szerinted sérült lehet?
Én bízom benne,hogy nem, sima win xp felrakás volt, és vmiért nem látja a winyót. Vagyis formázni akarja. Az a gond, nem az enyém, hanem ismerősömé.
-
-
kingabo
őstag
válasz liksoft #5620 üzenetére
Köszi!
Vajon a pio mód eddig miért nem jutott eszembe?
Látom sokaknak volt már ilyen gondja, de az ott leírt eszközkezelős eltávolítás aztán újra indítás nem oldotta meg a problémát. A biosban azóta minden default-ra lett állítva, de ez sem segített. Még kiprobálom, hogy a biosban a vinyóknál az adatátvitelt large-ra állítom auto-ról. (ez a két lehetőség van) -
remington2
senior tag
válasz liksoft #5651 üzenetére
Úgy tűnik, vagy az, vagy a sata-átdugás megoldotta a problémát. Nem tudom minek a következménye, hogy visszavett udma mode 5-re, de most jó.
Amit nem értek, hogy a smart értkékek (legalábbis nekem úgy tűnik), nem változtak, még sincs hiba. [link]
-
asysoft
aktív tag
válasz liksoft #5654 üzenetére
Köszönöm a választ! Tehát akkor szerinted sem egyértelműen a HDD hibája. Este lefuttatom a diagnosztikát, és ha nincs hiba, megpróbálom a patchet. Notebook témában megkérdeztem már, egyelőre semmi érdemleges válasz nem érkezett.
Ez a G-sense amúgy mit jelent egész pontosan? Csak mert 2-vel megnőtt az értéke azóta, s a gép teljes nyugalomban van... -
Vogel
csendes tag
válasz liksoft #5644 üzenetére
Mivel az én általam favorizált topicba is gyakran kérdezik ugyanazt igy egy txt-ből ctrl+c+v megvan a válasz. Ajánlom neked is Egyébként kössz a helpet.
Mit várok el? Pl nem értek a vinyókhoz, a gyenge szektor nálam azt jelenti hogy gyengén romlott tehát nem erősen vagyis használható. Életembe először tettem fel smart progit, asse tudtam mire jo ez az info. Választ adtál kérdésemre, igy már semmit nem várok el. ty
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adobe Photoshop
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest