-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! egy kisebb teljesítményű gépben van elől egy hely, gondoltam teszek bele egy ventit. Nem kell nagyon hűtenie, csak épp mozgasson egy kis levegőt, minél halkabban, de eléggé olcsón...
Arctic Cooling 12025L-re gondoltam, az fixen forog "lassan". Esetleg van más ötletetek?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
válasz theboobaq #6151 üzenetére
Olyanok ezek, hogy van egy "apa", amit beledugsz az alaplapba és van neki egy "anya" része, amibe bedughatod a következő ventit (tehát azt már nem az alaplapba dugod, hanem az előző ventibe). Elvileg így 5 db ventit lehet rákötni egy csatira.
Én "csak" 3-at kötöttem rá. De így is jó, a proci melegségétől függően forog gyorsabban/lassabban mindhárom venti (előle-hátu-proci hűtőn)
Jah, amire figyelj, hogy amint láthatod az én házikóm képén, előre csak a hagyományos megy, pro nem, mert ugye nem úgy esik a felfogatása, akkor elől nem behúzná a friss levegőt, hanem tolná ott iis ki. U
mod:
Persze hogy megéri, az egyik legjobb márka, mégis olcsó.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Végül is sehol nem volt AC 12025L (a közelben), így találtam egy még jobbat: Coolink COOLSWIF21200 800-on forog fixen és 8.5 dB a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
azon gondolkodom, beszerzek egy ilyet magamnak is... Nem kavarna be a jelenlei légáramlatomnak, ha tennék egy ilyet az oldallapra is! Most úgy van, hogy egy elöl, egy hátul meg a procihütö... (ahogy ebben a hszben is látható a képen)
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz theboobaq #6165 üzenetére
Azt te látod, hogy milyen hőmérsékletek uralkodnak a gépben.
Nekem jelenleg ilyenek a hőfokok,most hogy lecserélem a VGA-t, kicsit melegebb van bent.
Épp azért gondoltam, hogy egy ilyen alacsony fordulatszámút még betennék oldalra, csak nem tudom, nem kavarna-e be a jelenlegi légáramlatoknak...
-
RootRulez
félisten
válasz theboobaq #6182 üzenetére
Én ezért vettem anno CM HYPER 212-őt. Ezen egy (vagy akár kettő) 12-es venti van, ami lassabb forgás mellett is hatékonyabb, ezáltal halkabb... Lecseréltem a gyár ledes ventijét egy AC PWM PRO-ra és meg vagyok vele elégedve... Amikor az a kép készült, egy Intel E2180 volt benne, ami 3100MHz-en járt (igaz alapfesszel) Alapon 300-400-on forogtak a ventik, leterhelve pedig 800-on, na az volt aztán a halk (és még úgy is 30 fok környékén volt a proci).
Azon is gondolkodom, hogy leveszem a procihűtésről a ventit, mert sztem elvinné passzívan is. Csak lehet végeredményben hangosabb lenne, mert a megmaradt ventiket így gyorsabban forgatná a PWM, mert csak melegebb lenne a proci. Tehát lehet hogy halkabb így a 3 venti, mint a procihűtő nélküli 2 venti...
De ezt még kipróbálom egyszer szerintem... Hamarosan úgyis szét kell szedni a gépet procistól mindenestől.
-
RootRulez
félisten
válasz theboobaq #6185 üzenetére
A másik gépemben nekem is 2900on forog a gyári venti... Sőt ment 6000-en is, míg kisebb házban volt... Am beletettem a ventit és nagyon halk. Nem is hallatszik, hogy lett benne még egy. Mármint ez egy másik gép, nem az, mait korábban mutattam, ebben eddig egy venti sem volt
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Jelenleg 3 db venti van a gépemben, 2 db ARCTIC Fan 12 PWM és 1 db AF 12025 PWM ebben az elrendezésben:
A procihűtőm egy CM HYPER212
Most lett 2 db COOLINK SWiF2 120P PWM-es és egy COOLINK SWiF2 1200 (fix 800-on forgó) ventim.
Amint látjátok a tápom egy Corsair HX520, azért jegyzem meg, mert hátul az is húzza ki a meleget.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt a 3 coolink ventit hogy rakjam be?
Az egyik PWM-es tuti a HYPER212-esre fog menni. (gondolom)
Előre menjen a másik PWM-es venti és hátra a fix 800-as (hisz a táp is dolgozik hátra) vagy fordítva?
Köszi: RR
Ui.: Igen a kábelek a képen elég kuszák, de a hardver azóta cserélődött, pl már nincs a gépben IDE eszköz sem és a kábelek elrendeződtek...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Ha már így összegyűltünk, ehhez valami tanács?
-
RootRulez
félisten
válasz krichd1 #9838 üzenetére
Ez el is kerülte a figyelmem.
Akkor eldőlt és mindenkinek igaza lett, csak nekem nem...
Azt hittem jobb, ha több levegő jön be...
Előre is PWM-es kellett volna és nem lenne mitől beszélni, de így tudtam őket összeszedni, AC-knál hátha jobbak lesznek. . .U
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest