-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
R0bert
újonc
Üdv a közösségnek,
pont ugyanaz a nyűgöm mint conusnak, és gondoltam megkérdem hátha hallottatok valami okosat megoldásképp. A Chromecast nem hajlandó csatlakozni a wifihez. Próbáltam mindenféleképp, változtattam a titkosításon, nyílt hálózattal is, de nem megy. Telefonról osztottam hálózatot arra gond nélkül felcsatlakozott. Netgear JWNR2010v5 típusú routerem van, ami nincs benne a chromecast kompatibilitási listájában https://support.google.com/chromecast/table/6207416?hl=hu viszont a router látja az eszközt. Simán én vagyok a hunyó és nem jó a router a chromecastnak? -
nbukta77
addikt
Hi. Ma vettem egy ilyen kutyut. Kerdes az lenne, hogy ios- rol bongeszo kikuldheto e ra. Elore is koszi
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
törölt tag
-
R0bert
újonc
Nos, élt bennem a remény, de azért sejtettem, hogy nem úszom meg ilyen könnyen, Reseteltem a routert, a gyári beállításokra csak a nethozzáférést meg a wifi hálózatot állítottam fel, de nyilván így sem működik. Keresek valami frissítést hátha az segít.
Régebbi Firmware segíthet?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogyan tudok videót kitenni chromecastra ami nem youtube-os? PL van egy videó indavideo-ról vagy videa-ról vagy bár honnan. Van valamilyen program rá laptopra.
-
nbukta77
addikt
Tabletrol a chrome bongeszot hogy tudnam kinyomni?
Nincs cast ful sehol.[ Szerkesztve ]
-
SirAlo
aktív tag
Amúgy arra mi a magyarázat hogy a legtöbb weboldal lejátszóját pcn flashel hozza be , de androidon már html5el, nem lehet valahol beállítni pcn is hogy a html5öt preferálja ha támogatja a weboldal ?
-
törölt tag
ha nincs hdmi továbbítás az erősítőben, de szeretnék chromecastot használni a projektorral mi a jó megoldás?
Egyelőre 3 út jutott eszembe, amiből az első 2 nagyjából ugyanannyiba kerül:
1: 2 db chromecast, egy a hifinek egy a projektornak, és ugyanazt küldeni a kettőre. Itt félek hogy elcsúszik a hang a képtől (ha egyáltalán lehet egyszerre 2 eszközre ugyanazt küldeni)
2: 1 hdmi splitter, és elvileg 1 chromecast kiszolgálja a 2 eszközt.
3: le kell cserélni az erősítőt.Olcsóbbik utat preferálnám
A kábelezés nem gond, amúgy is épp nullára szét van verve a lakás.
Hja egy synology NAS lenne a forrás és chromecasttal szeretném lecserélni a mozis pc-t, mert azt túl bonyolult használni a szüleimnek... ) -
gyugyo79
addikt
válasz #42431471 #974 üzenetére
1. ez jól gondolod tehát elvetheted
2. ez működik . Ha most nem akarsz erősítőt cserélni de ha akarsz akkor is felvinnéd a HDMI kábelt tehát ez csak egy spliter ára amit most be kell fektetni. Amire készülj fel ha használod/ ják, hogy nagy eséllyel nem lesz utána HDMI CEC támogatás és kell neki táp (Ha van szabad usb valamelyik eszközön akkor lehet venni USB-> Táp csatit eBay -ről vagy rögtön USB tápos splitert is így csak addig kap tápot amíg használva is van. )
Ha a mozis pc -ből megy VGA és hang a megfelelő irányokba akkor van ám HDMI -VGA (+ 3.5 mm jack audio kimenet is van rajta ) átalakító is...
3. ez ugye biztos megoldás ...
Nem tudod ismered e, használtál e CC-t de én nem cserélnék le egy PC-t rá. De hamarabb raknék a szüleimnek egy Raspberry Pi -t XBMC-vel vagy esetleg egy androidos media playert mint egy CC-t. Szerintem egész más a 2 felhasználás. Nem egészen a lokális tartalmak lejátszása a CC igazi erőssége.Ami persze lehet, hogy a szüleidnek nem is számít de azért javaslom mutasd meg nekik nézzék meg milyen ha van rá lehetőség még mielőtt mellette döntesz . Én mindenesetre csak lokális (videó) lejátszó mellé raknák CC-t internetes tartalmakhoz, lokális zenéhez amihez pont nem kell kép stb .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyugyo79 #975 üzenetére
pont ez lenne a lényeg. A lokális tartalom így is úgy is egy NAS-ra költözik a PC-ről.
És jellemzően youtuberól hallgatnak zenét, mindenféle szutyok oldalakról sorozatot.
Tabletjük van mindkettőjüknek, gondoltam chromecasttal lecserélhetem a PC-t, és nekem egy gonddal kevesebb amit karban kell tartani.(PC-ből vga kábel ment a projektorhoz (a régi csak azt fogadott, az újnál meg már megvártuk a felújítást), optikai az erősítőbe. Szóval igen, a hdmi kábel az nem extra költség, azt venni kell mindenképpen)
Kicsit jobban utánanézve egy normális splitter árából megvan az erősítő upgrade is... (használt)
Nem, nem használtam még chromecastot. Lehet veszek egyet, próbálgatom... aztán max eladom itt aprón, ha nem tetszik. Kipróbálom vele a netflixet is, azzal együtt már remélem tetszeni fog
-
nbukta77
addikt
Hogy tudnam a tablet androidos chrome appjat castolni? Segitsen valaki legyszives.
-
gyugyo79
addikt
válasz #42431471 #976 üzenetére
1080p60Hz et tud a CC a projektor az 99.9 % tudja a 24Hz-et én ezért nem használom lokális film lejátszására mivel azok 99% a 23.976 -os így én ezeket 1080p24Hz -en nézem. De ez ízlés dolga nem vagyunk egyformák tisztában vagyok vele, hogy sokakat ez nem érdekel nincsenek ilyen igényeik, csak azért írtam, hogy utólag ne legyen csalódás.
HDMI splitter kb. 2000 Ft meg 3 hét várakozás.
De az erősítő upgrade jobb döntés ha belefér.
Ha van Netflix előfizetés vagy HBO GO de csak ha valaki sokat használja a YT-t akkor szerintem már megéri egy CC . De hálózatról, internetről zenehallgatásra is kiváló.
Én ahogy megjelent Ebay-en normálisabb áron az első széria rögtön rendeltem és azóta is nagy megelégedéssel használom és nagyon szeretem. Csak tudni kell, hogy azért mindenre nem használható és van amire használható de nem 100 % os mint minden más is ... -
R0bert
újonc
Üdv, ha nem gond folytatom a történetemet, hátha valaki okul belőle.
Mivel a Netgear router gyári beállításai sem segítettek, ezért beépítettem a rendszerbe egy d-link di524 routert.
Ezzel is létrehoztam egy wifi hálózatot, és csatlakozik a másik routerhez, így hozzáfér a hálózat minden eleméhez. A rendszer kiválóan működik. Egy kis apróság kivételével. A CC csak akkor csatlakozik, ha a dlinken nem állítok be titkosítást. Minden más esetben nem hajlandó csatlakozni. Van esetleg ötletetek ez miért lehet? Most jó így, csak kicsit védtelennek érzem magam -
nbukta77
addikt
Ios bongeszot ki lehet valahogy loni?
-
celf
őstag
sziasztok, én is az új és a régi között hezitálok. nekem sajnos csak egy nagyon szar telekomos adsl netem van, ami olyan 5-6 mbit/s-ot tud.
netflixhez, youtube-hoz, és hbo-gohoz kellene. ezek egyébként többnyire gond nélkül elmennek laptopon, tableten, youtube videók 1080p-ben is.
egy régi 42-es JVC LT-42R10BU-n menne egyébként. kérdéses, hogy ennek a HDMI csatlakozója viszi-e a hangot is?
szerintetek egy ilyen nettel elmenne a netflix, stb egy 42-es tv-n?
[ Szerkesztve ]
-
nbukta77
addikt
Tabletet meg mindig nem tudom ranyomni.
Vagyis a chrome bongeszot rola.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Esetleg annyi kérdésem lenne, hogy ha a TV mögött lesz csatlakoztatv a chromcast, és a wifi a TV elől kapja a jelet, nem fogja vajon nagyon leárnyékolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest