Hirdetés
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Windows 10
- Windows 11
- ASUS routerek
- Windows 7
- AliExpress tapasztalatok
- AI-alapú önvezetésbe fektet a Toyota
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gorneck
legenda
Adsz multimétert, pontos mérőpontokat kimérem...minden más bohóckodásnak számít...
1. 6300-mal anno 0,2-0,3 volt a bios és terhelt közötti eltérés.
2. 6300-mal anno 0,3-0,4 volt a bios és terhelt közötti eltérés.
1. 6550-nel anno 0,5-0,6 volt a bios és terhelt közötti eltérés.
2. 6550-nel anno 0,3-0,4 volt a bios és terhelt közötti eltérés.Szted ezek alapján hiteles a cpuz? Ugyanmár...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Én értek hozzá meg van is...csak ki kell mennem a garázsba érte...de nem fogom azt bizonygatni, hogy a cpuz fals értékeket mutat...arról nem is beszélve, hogy nem egy mérőpont van ahol más és más értékeket olvashatsz le. Szal ott is csak megközelíted azt amit valóban kap a proci...Ezért nincs értelme eszmecserére ez a téma míg nincs konkrétum míg nincs ideje az embernek akár órákat is ezzel foglalkoznia.
Más proci...ebben a lapban 2 6300as és 2 6550es fordult meg...szinte mind1iknél mást írt ki a cpuz. Alapfesz uazt volt mind1 párosnál.
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Oké.
Nahh...
Próbálom egyszerűbben:
1. Ezek a procik mind ebben a lapban voltak...
2. Talán uazzal a bios-szal is...
3. Be kellett őket tesztelnem.
4. Ebből a 4ből kettő az enyém (volt), kettő pedig haveroké.
5. A két 6300-as alapfesze uaz volt 1,325V. A két 6550es alapfesze szintén uaz volt. De a cpuz szerint mégis másképp dropolt mind a 4 proci.Így már érthető?!
Gorneck#1239
-
slett27
addikt
9x400-on BIOS 1,485V-al (load 1,36V) 5 perc prime stabil P35-DS3-ban, de nagyon melegszenek a a tekercsek, a FET-ek is de azok nem olyan forróak. Ezért nem is teszteltem tovább a procit. Proci, hűtő polírozva, Prime95.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
stigma
addikt
ha én is mondhatok valamit, akkor nekem is álmom - vágyam egy Q6600 de akkor beláttam mikor egy E8xxx legyen E0 vagy C0 mind1 csak tudja a 4 Ghz-t vagy mégtöbbet, akkor már a Q elbújhat a magjaival, mert többet ér a Wolf.igaz 8mb cache vs 6mb de csak akkor éri meg q6600ra költeni ha 3.6 felett tudod járatni.
Vagy inkább várni picit, kisebb +kp-ért egy Q9450et venni mert q6600nak már lejárt az ideje.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
sz.j
nagyúr
Köszi
"és miket állitgattál ..."
Szinte mindent amit lehetett.
De komolyra fordítva a szót, főleg a mindenkori fsb-nek, frekinek vagy szorzónak leginkább megfelelő (G)MCH, FSB, PCI-E feszeket kerestem (az egymáshoz való árányukat?), azaz állítottam.
Ez minden egyes beállításná kisebb-nagyobb mértékben más és más ..., sajnos ezt beállításonként ki kell kisérletezni.Az procival kapcsolatban a másik topikban már válaszoltam.
bim
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Na végre hazaértem a melóból ....
Állítólag (a topikban is lehet erről ezt azt olvasni) a PCI-E OverVoltage Control emelése hatására a PLL fesz is nő. Mivel sajnálatos mód konkrét infókat nem olvastam, ezért csak nagyon óvatosan emelgettem ezt a feszt, +0,05, +0,1, esetleg +0,15V-ig, de ezt szinte minden tuningnál.
Ennek ellenére csak egyetlen egyszer sikerült megbizonyosodnom, hogy Normal állásban nem ment a beállított tuning (prime), míg emelt PCI-E OverVoltage-vel igen.
De az is beigazolódott, hogy gépenként más-más beállítás a jó, hiába uo. mindkét konfig.Mint ahogy már fentebb is írtam, sajnos kísérletezni kell az optimális feszek eltalálásáig.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Itt a szentjánosbogaras Nothing Phone
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HTPC (házimozi PC) topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.