- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
aktív tag
válasz Adi01 #107287 üzenetére
A nem fojtott alatt azt értettem, hogy más gyártóknál, bizonyos típusokba 50-60W-os dVGA-t tesznek, míg a TUF (is) tisztességes teljesítményt kapott.
Nagyátlagban 90-100W körül lesz játék közben, persze ez függ az adott játéktól, beállításoktól, stb., lehet kevesebb is.A DB-ről: [link]
-
peet05
aktív tag
Szia!
A 7535HS a 6000-es széria frissített változata, az 5000-es kettővel régebbi.
Szerintem elég lesz a proci, úgy is a vga-n van a hangsúly. A 7735HS +2mag/+4 szál-ban erősebb, #107282-ben linkeltem, szintén 4060-nal, ~418k.
Ha belefér ez a difi, akkor a 7735HS-sel válaszd, ha nem, akkor a 7535HS is jó lesz. -
peet05
aktív tag
válasz mistake767 #107327 üzenetére
Szia!
Ha találsz 3050-nel ebben az ársávban, akkor igen, inkább azt.
De jellemzően 1650, elvétve 1660 lesz ebben az intervallumban. Ezek, gari időt számítva, már kifutóban (pár hónap van még, ha egyáltalán van), vagy már nincs rajtuk. Ezt is érdemes szem előtt tartani.A TUF széria a 2023-as évtől kapott normális kijelzőt.
-
peet05
aktív tag
válasz Fantomas80 #107328 üzenetére
-
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #107349 üzenetére
Akkor nyertél a szilícium lottón!
Ha jól tudom, akkor a sima K-s is "kezelve" lett. Gyakorlatilag a két proci között a difi, hogy a K-ban van igp, míg a KF-ben nincs.#107350 RM007 - Most szerváltad a 4080S-t, szerintem az még hosszú ideig kiszolgál.
-
peet05
aktív tag
Cserélhető procis mini gép [link] , talán lesz remény notira is, hátha valaki meglépi a gyártók közül..
-
peet05
aktív tag
válasz Razor5100 #107574 üzenetére
Szia!
Ugyan nem írtad, hogy mekkora kijelzőt szeretnél, saját, vagy külső kijelzővel használnád, játék és játék között is van kül., de így első blikkre ezeket mondanám:
[link]
[link]
[link] - volt a közelmúltban Intel procikat érintő probléma (13-14. gen.), egyelőre nem tudni, hogy a laptop gyártók hogyan reagálnak az esetlegesen felmerülő problémákra, azok garanciáztatása hogyan fog zajlani (ha szükség lesz rá egyáltalán, mert lehet, hogy minden rendben, de lehet az is, hogy adott gépnél lesz valami). -
peet05
aktív tag
válasz HDAdriano #107647 üzenetére
Amiket még megpróbálhatsz:
Win-ben az energiabeállításoknál megnézni, hogy teljesítménycentrikusra van állítva
Ha esetleg van rácsatlakoztatva USB-s egér/bill., bármi, azokat kihúzni
Parancssor (rendszergazdaként futtatva) - chkdsk /r
Parancssor (ua.) - DISM /online /cleanup-image /restorehealth, ha végigfutott, akkor:
sfc /scannow
Win-reinstall
Táp csere -
peet05
aktív tag
válasz RM007 #107670 üzenetére
Ha az asztalit nézzük, akkor a gyengébb minőségű tápok miatt javasolnak nagyobb teljesítményűt. Sajnos nagyon sokan nem néznek utána, és megveszik a "tutit", aztán jön a bambulás, hogy miért indul újra, vagy nem indul a gép, stb.
Az emlegetett 135W-os táp a kérdező laptopjához kell, gyártó szerint is.
A hatásfokkal Csupatival értek egyet, felesleges túlméretezni.
Ha egy kicsit utánanéz az ember, és nem fillérb@szó, miután összeállított egy 500-700k-s konfigot, ne a tápon spóroljon. A minőséggel együtt jár a 10-15 év gari is, bizonyos gyártóknál, nem véletlenül.. -
peet05
aktív tag
válasz RM007 #107674 üzenetére
Nem. Itt egyrészt azt fizeted meg, hogy minőségi béllel renelkezik (kondik, stb.), minőségi ventillátor és annak csapágyazása, az összes létező védelem belepakolva, terhelhetőség, hatásfok és nem utolsó sorban a modularitás - nincs kábel kesze-kusza, illetve ezek harisnyázása, kialakítása. És mindezeket fejeli meg a gyártó a 10+év garival.
Ha használod addig, akkor igen, ha nem, akkor nem, de egyfajta "bizalmat" ad, hogy azért ennyi az annyi, mert a gyártó is hisz a termék minőségében.
Persze ezt meg kell fizetni, de erre írtam, hogy aki 500-700k-s gépet, vagy drágábbat rak össze, az a teljes konfig árának legalább ~10%-át szánja rá a tápra, ne ezen spóroljon.
A teljesítmény kiszámolása, ahhoz belőni a tápot az a következő lépcsőfok. -
peet05
aktív tag
RM007 felkészül: [link]
-
peet05
aktív tag
válasz KillHates #107743 üzenetére
Nah, de "rácsodálkoztál"?!
Persze, nem profi, nem clear, de ott van, mint kísérleti project.
Sarkított lesz, de pl. ha a Framework-nál valakit elkap a hév, akkor emészthetőbb formában is meg lehet csinálni.
Vaagy esetleg Asusnál üzleti megfontolásból öntökönlövésnek..ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Vagy visszahozva a múltat, Clevo után szabadon..Clever lesz. -
peet05
aktív tag
válasz RM007 #107746 üzenetére
Most még (a Te szemszögedből biztosan), így abban a formában igen, de nem kizárt, hogy más boszorkánykonyhájában is készül valami..
A tesztekhez hiába rak be bárki bármilyen eredményt egy olyan versenyen, ahol az 1.4-2.0 cm3 "utcai" (jóindulattal lehet turbo is) indul, de mégis akad valaki, aki csakazértis' mindig odaáll egy V12-es öszvérrel, úgy, hogy a motor egy külön utánfutón van, a kocsin még a szélvédő is lehajtható, és még a nitro-t is használja (DLSS)..
De az újra feltalálásból ha születik is valami, amit "gyárilag" legyártanak, akkor az nekünk lehet, hogy csak win szitu lesz.
Mindig lesz valami, amire locsolja az ember a pénzt, de a hobbi már csak ilyen.
-
peet05
aktív tag
válasz RM007 #107750 üzenetére
Pedig látod, valaki megcsinálta, még ha nem is tip-top, de ott van.
Egy versenyben mindig az a lényeg, hogy ki az első, ki viszi a pálmát..
Nem halt meg a topik, játékos szellem is megvan, összetartás is. De azért még tart a nyár.
Meg annyira nincs nagyon perpill olyan, ami miatt pörögne a topik. -
peet05
aktív tag
válasz FőDudu #107752 üzenetére
Magánemberként kreatívkodott egy kicsit (nyilván Ti ezt szakmai szemmel másként nézitek), és létrejött az ami. Inkább érdekességnek nevezném.
Hozzá nem értésnek, hanyagságnak, jóvanazúgy'-nak, inkább bizonyos gyártók kiadott bios-át, vagy bizonyos gyártósoron bekövetkezett hiba miatt, "hibás" processzorok kiadását nevezném, amivel nem csak egy embernek ártottak. -
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #107779 üzenetére
Mondtam én..
És mi kerül bele/rá/mellé? -
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #107789 üzenetére
Persze, elég, de mindenkinek más az igénye.
Neked is azt írták/olvastad, hogy nem igazán lehetséges az adapteres történet, de látod, mégsem hagy nyugodni, és megpróbálod.
-
-
peet05
aktív tag
válasz queens #108306 üzenetére
Ilyen gépem van, csak szürke, 2022-es vásárlással. Nagyon jó gép, de amit írtak, érdemes megfontolni, hogy legyen inkább TUF, RTX 4060-nal. 1440p-ben már kompromisszumos leszel a 3060-nal. Bármennyire is imádom, de be kell látni, hogy itt-ott màr vissza kell venni a részletességből, néha picit mókolni a beállításokkal.
-
-
peet05
aktív tag
válasz KillHates #108510 üzenetére
Ööö...a bejegyzés 2021.06.24., ha számít, akkor a helyszín Görögország.
Tényleg szánalmas, régiós szinten is.
Csak azt nem értem, hogy ha globálisan engedélyezve van, akkor lokálisan a gyártó nem pörkölhet oda a szervíznek - esetleg egy-két ügyfél panasz után, gyártónak címezve -, hogy haló, mit "vegzáljátok" itt az ügyfeleket, holmi csak mi cserélhetünkkel? -
peet05
aktív tag
válasz kispx #108612 üzenetére
A TUF A15-öt RTX 4060-nal kapod ennyiért, mint a ROG-ot 4050-nel. Kijelzőben sem mindegy, hogy 1080p vagy 1440p-t kell "meghajtani".
Elvileg a mobil szegmenst nem érinti az Intel fiaskó, legalábbis amit én láttam listát ott az asztali, K-s procik az érintettek. De ez nem 100%.
-
peet05
aktív tag
válasz RM007 #108630 üzenetére
KH említette/linkelte, hogy globálisan a Lenovo engedélyezi a RAM/SSD cserét, nem jár garanciavesztéssel, ha Te magad csinálod. Itthon ez a 4iG előtt is szabad volt. Mióta átvették, azóta van ez a megkötés, hogy csak és kizárólag..
Mondjuk engem pont nem mozgat már, megvárom mit mutat az Arrow Lake, ha nem válik be, akkor Ryzen, megyek vissza asztalira, ~10 év után.
-
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz Mobildeck #108781 üzenetére
A TUF széria rengeteg fejlődésen ment keresztül (2023-tól). Most kb. a legjobb ár/érték gépet képviseli az alsó/közép kategóriában.
Egy-két fórumtárs itt a topikból is ilyen masinát vett (7735HS/7940HS, RTX 4060-4070 - amit Neked linkeltem, az az újabb Ryzen gen.), vagy magának, vagy gyerkőcnek, stb., szerintem ez mindent elárul. -
-
peet05
aktív tag
válasz pidzse4 #108793 üzenetére
A VivoBook Pro széria inkább PS/Lightroom, After E., stb., ahol a 3D szerkesztések miatt jól jön a dVGA-ban található CUDA/Tensor mag, illetve a 8GB vRAM (4060 esetén).
Játékra is használható, de arra kíváncsi lennék, hogy mekkora teljesítményt vehet fel/ad le, ha a töltő 150W-os. És ennél a gépnél sem cserélhető a RAM, nagyobb felbontású kijelzőt kell meghajtani, és nem új. Ha igazán dolgozik a gép, hogyan teszi mindezt, még elviselhető szinten, vagy hangosabb lesz, mint egy vágási disznó.
Persze, ha a kérdező hajlandó kompromisszumot kötni, vagy emelni a kereten, akkor megint lehet nézelődni, de ezen tények nem ismeretében nem jelentheted ki, hogy minden tekintetben jó. -
-
peet05
aktív tag
válasz imre687 #108815 üzenetére
Jó, de azért valljuk be, ezen a pályán nem is lesz kihajtva egyik gép sem. Ha megnézed CPU 6% (max. 79C), GPU 21% (max. 75C).
Tessen menni nagyobb map-on. Vagy CP 2077 Dogtown-ban szétnézni, lehetőleg ne low felbontáson (2.0-2.1 patch óta nem Corpo Plaza közepén nézelődünk, az az 1.6-ig volt "mérvadó"), vagy szintén itt egy benchmarkot futtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- Gyönyörű hófehér Lenovo Z-50 asztali notebook Lynx
- HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Laptop 13,3" i5-1135G7 16/1TB FHD SURE VIEW
- HP EliteBook 850 G5 Quad Core i5-8350u Full HD laptop 8 GB DDR4 RAM 256 GB SSD új akkumulátor
- Hibás Lenovo ThinkPad T 440 eladó
- Alap Retina Early 2015/ 2,7GHz/ 8GB /128GB Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest