Új hozzászólás Aktív témák

  • Pocok256

    veterán

    válasz Medocsabi #30324 üzenetére

    Nem is jók. Mint írtam a gép a CPU val nem bír el ez folyamatos munkára nem lenne jó mert lefőzné magát. Viszont ahogy írták és használják is cpu undervolt és újrapasztázás, ezek után pedig az összes turbó órajelet 100Mhz el le kell venni úgy prime és furmark alatt is throttling mentesen tud menni a gép (legalábbis elviekben, hétvégén majd tesztelem bár pasztázással még várni kell mert nincs időm rá)

    Az elv ahol vissza kell venni a teljesítményből az a gép egy hulladék ezt mind a mai napig tartom, szomorú de ez van ezt az élhető kompromisszumot hoztam. Bár lehetségesnek tartom hogy vasalás után amúgy nem kéne levenni az órajelből főleg undervoltolva és kicsit a hütési házirendet megváltoztatva.

    Továbbá azt azért ne felejtsük, hogy bár hűtőcsövekkel nincs kibélelve a gép de 3 venti van benne és a cpu nak 1 saját ventije van és a másik kettőre is rá van kötve. Azért ez egy nagoyn nagy fegyvertény ebben az esetben. Továbbá a turbo boost hűtés olyan porszívóvá varázsolja a gépet mint az AW m max hűtéssel elég hangos cserébe tényleg semmi nem megy még 80 fok közelébe sem, de ez kb csak arra jó hogy benchmarkodjunk és tunningoljunk.

    Viszont a hűtése enélkül is elegendő mint írtam csak normálisan be kell konfigurálni a curvet mert alapesetben nagyon passive és rettentően halk a gép, továbbá nagyon lomhán reagál minden hőmérsékleti változásra. Konkrétan 1 sec alatt 40 ről 90 re melegszik a proci majd ugyanúgy 1 sec alatt vissza 40 re. Ilyet ritkán látok és emiatt ugye a throttling jelzés is kigyullad ami igazából nem történik meg a gyakorlatban.

    NA de sanszos hogy írok én erről majd egy komolyabb cikket kis tunningal undervolttal max q tapasztalattal és pasztázással hozzá dobva a aw 13 as élményeimet. :)

    (#30327) x_o_n
    Este 10 után hazaérek addig melo és edzés utána rakok fel képet :)

    [ Szerkesztve ]

    HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

Új hozzászólás Aktív témák