Új hozzászólás Aktív témák
-
Api2000
csendes tag
Hello Lolo 29 !
Látom téged is megvert a sors egy Amilo 1310G-vel.
Mióta van Neked ez a "gép" ?
Én 3 éve használom. Nem akarlak riogatni de ezen a 1310-esen szép lassan minden tönkre ment már. Nekem elég sok gépem volt már egészen a 286/8MHz-es korszaktól kezdve, de mondhatom, hogy ilyen drágán ilyen sz...r gépet még nem vettem.
Kezdettől fogva fennállt egy olyan probléma, hogy írás közben a kurzor átugrott az egér kurzor pozíciójába és mire észrevettem már bele is gányoltam saját irományomba.
Eleinte a DVD olvasója csak a saját irományait nem volt képes visszaolvasni később a többi írott lemezt sem és legvégül már a gyári lemezeket sem.
A hűtő ventillátora elkezdett zörögni már úgy egyéves kora előtt. Aztán odáig fajult a dolog, hogy éjjel már nem mertem bekapcsolni, mert felriadt a család.
A WIFI-je olyan érzéketlen, hogy csak teljesen tiszta akadálymentes rálátás esetén hajlandó a routerhez csatlakozni, mig más laptopok két vastag fal és plusz 8 méter távolságból jó jelszinttel csatlakoznak ugyanehhez a routerhez.
Az SD kártya foglalata annyira kontaktibássá vált, hogy szinte használhatatlan.
Slusz poénként az LCD-je is beadta a kulcsot. A háttérvilágítása nem kapja meg valamiért a nagyfeszültséget. Ja, közben a még a wincsit is ki kellett cserélnem, mert valamiért az is elkezdett döglődni. Természetesen ez alatt a 3 év alatt sokszor újra telepítettem a rendszert, de a fenti hibákon ez mit sem segített.
A gépet újként vásároltuk(230 e jó magyar forint), hordozva ritkán volt, akkor is csak spec táskában és nem ezzel focizott a család. Tehát semmi ok nincs arra, hogy így lepusztuljon.
A kezdeti problémák után úgy döntöttem, hogy elviszem garanciális szervízre. Akkor ért a meglepetés, hogy a kétéves garancia Magyarországon csak 1 év. Keletre elég az is !!! Más országokban 2 év garanciát adtak.
Szóval nálam a Fujitsu Siemens Amilo márka egy életre le lett járatva. Ha nekem fizetnek érte, hogy elvigyem, akkor is meggondolnám.
Remélem, hogy Te nem ilyet fogtál ki, de ha mégis, tudd, hogy nem vagy egyedül
Ja, csak annyit, hogy jót is mondjak, hogy ha Neked is elkezd hangosan zörögni a ventillátor, akkor egy tűhegynyi zsír segít a problémán egy jó időre.
Szervízben egy kb. 3 cm átmérőjű nünüke kis ventillátor cseréjéért 16e Ft+áfát akartak kérni.Üdv: Api
-
Api2000
csendes tag
Hello Harti !
Örülök, hogy sikerült eltántorítani ettől a "remek" márkától (FSC).
Nekem régebben nem volt hobby-m a fikázgatás, de annyiszor lettem már megkárosítva hasonló dolgokkal, hogy mára már az lett.
Ha belegondolsz a gyártók és a forgalmazók annyi kárt és bosszúságot okoznak gyakran a vásárlóknak, hogy ez már megengedhetetlen.
Van egy olyan elméletem - és ez nem bosszúállás - hogy az embernek van egy íratlan kötelessége a többiekkel szemben, mégpedig az, hogy figyelmeztetem a többieket, hogy legalább ők ne járjanak ugyanúgy mint én. Ez egyben kollektív nyomásgyakorlás is az egyébként meglehetősen gőgös gyártók és forgalmazó partnereikkel szemben.
Próbálom az ismerőseimet meggyőzni, hogy azért is kollektív kötelességem a rossz minőséggel szemben fellépni, mert adott esetben én is megelőzhetek egy lyukra futást, ha valaki más meg engem figyelmeztet a veszélyre. Ez a mentalitás a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállásnak pont az ellenéte. Remélem ez is elterjed egyszer a saját jól felfogott érdekünkben.Üdv és ne vegyél FSC-t !
Api
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest