Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #49155328

    törölt tag

    válasz #49155328 #6781 üzenetére

    Nem tudok szépen találni, de kapós lett.

    Neten talált recept kicsit módosítva saját ízlés szerint.

    HOZZÁVALÓK

    2 kg sertéscomb

    A fűszerpasztához

    1 tk őrölt kömény
    1 tk őrölt római kömény
    1 tk oregánó
    2 tk fűszerpaprika
    30 pumpálás folyékony füst
    3 tk fokhagymapor
    1/2 - 1/2 tk fehér és fekete bors
    3 ek barnacukor
    4,5 dkg só
    2 ek sűrített paradicsom
    5 ek étolaj
    5 ek víz

    Az alaphoz

    2 fej vöröshagyma, aprítva
    2 dl paradicsomlé
    2 ek szójaszósz
    2 ek Worcester szósz
    4 ek. almaecet

    1. A száraz fűszereket elkeverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és a vizet, majd a pasztával bedörzsöljük a húst. Egy pár órára a hűtőbe tesszük.

    2. Este kapcsoljuk be a sütőt 110 fokra. Hevítsünk egy serpenyőben kevés olajat, ezen pirítsuk meg hirtelen a hús minden oldalát – ez pár perc. Emeljük át a húst egy lábosba, edénybe, Pataki tálba, kinek mi van. Lényegében mindegy csak legyen rá fedő. A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsuk le a kockára vágott hagymát, majd mehet rá a paradicsomlé, az almaecet, a Worcester és szójaszósz. Ezt a szaftot ráöntjük a húsra, majd a fedőt rátesszük a lábosra és mehet a sütőbe.
    Néha meglocsolom , ha felébredek az éjszaka. ;]
    12 óra múlva készen is van.
    A húst felszeletelem 4cmes szeletekre és villával szétcincálom.
    Az edényben maradt szószt leturmixolom és ezzel lehet locsolni a húst ízlés szerint.

    Coleslaw:

    1kg káposzta
    2db alma
    2db répa
    1fej vöröshagyma
    400g tejföl
    300g majonéz
    100g mustár
    0,5dl almaecet
    Fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint.
    3g só

    A káposzta felső leveleit leszedtem, majd negyedelem és a torzsát kívágom. Egy nagy tálba lereszelem és besózom összeforgatom. A hagymát félbe vágom és nagyon vékonyra szeletelem, az almát és a répát lereszelem és összekeverem a káposztával.
    Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, almaecetet + fűszereket.
    Majd mehet bele a másik tálból a cucc.
    Jól összekeverjük.

    Burgonya püré

    1,2kg burgonya
    10dkg vaj
    200g tejföl
    Szerecsendió

    Babérlevél

    Burgonyát hámozzuk, kockázzuk, sós vízben megfőzzük. +. 5-6 db babérlevél a főzővízbe.
    Fém szűrőn áttörjük a megfőtt burgonyát, majd mehet rá a vaj egy kicsit hagyjuk hogy olvadjon majd mehet hozzá a szerecsendió és összekeverjük.
    Utána mehet bele a tejföl is és jól összekeverjük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák