-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#49155328
törölt tag
válasz #49155328 #6781 üzenetére
Nem tudok szépen találni, de kapós lett.
Neten talált recept kicsit módosítva saját ízlés szerint.
HOZZÁVALÓK
2 kg sertéscomb
A fűszerpasztához
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk oregánó
2 tk fűszerpaprika
30 pumpálás folyékony füst
3 tk fokhagymapor
1/2 - 1/2 tk fehér és fekete bors
3 ek barnacukor
4,5 dkg só
2 ek sűrített paradicsom
5 ek étolaj
5 ek vízAz alaphoz
2 fej vöröshagyma, aprítva
2 dl paradicsomlé
2 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
4 ek. almaecet1. A száraz fűszereket elkeverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és a vizet, majd a pasztával bedörzsöljük a húst. Egy pár órára a hűtőbe tesszük.
2. Este kapcsoljuk be a sütőt 110 fokra. Hevítsünk egy serpenyőben kevés olajat, ezen pirítsuk meg hirtelen a hús minden oldalát – ez pár perc. Emeljük át a húst egy lábosba, edénybe, Pataki tálba, kinek mi van. Lényegében mindegy csak legyen rá fedő. A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsuk le a kockára vágott hagymát, majd mehet rá a paradicsomlé, az almaecet, a Worcester és szójaszósz. Ezt a szaftot ráöntjük a húsra, majd a fedőt rátesszük a lábosra és mehet a sütőbe.
Néha meglocsolom , ha felébredek az éjszaka.
12 óra múlva készen is van.
A húst felszeletelem 4cmes szeletekre és villával szétcincálom.
Az edényben maradt szószt leturmixolom és ezzel lehet locsolni a húst ízlés szerint.Coleslaw:
1kg káposzta
2db alma
2db répa
1fej vöröshagyma
400g tejföl
300g majonéz
100g mustár
0,5dl almaecet
Fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint.
3g sóA káposzta felső leveleit leszedtem, majd negyedelem és a torzsát kívágom. Egy nagy tálba lereszelem és besózom összeforgatom. A hagymát félbe vágom és nagyon vékonyra szeletelem, az almát és a répát lereszelem és összekeverem a káposztával.
Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, almaecetet + fűszereket.
Majd mehet bele a másik tálból a cucc.
Jól összekeverjük.Burgonya püré
1,2kg burgonya
10dkg vaj
200g tejföl
Szerecsendió
Só
BabérlevélBurgonyát hámozzuk, kockázzuk, sós vízben megfőzzük. +. 5-6 db babérlevél a főzővízbe.
Fém szűrőn áttörjük a megfőtt burgonyát, majd mehet rá a vaj egy kicsit hagyjuk hogy olvadjon majd mehet hozzá a szerecsendió és összekeverjük.
Utána mehet bele a tejföl is és jól összekeverjük.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest