-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz Motion_Blur #11473 üzenetére
Lehet, hogy csak túlságosan megszoktam a Blade fakó képeit, de szép telt színekkel operálnak a fotók.
-
Chosen
addikt
-
Chosen
addikt
Kamera teszt: One X vs Galaxy S II vs Nexus vs N8 vs iPhone 4S
Az eredményeket fenntartásokkal kezelném, ugyanis elég nagy hiba, hogy valószínűleg nem használtak állványt, mivel itt-ott méteres különbségek vannak távolságban és oldalirányban a képek között.
Főleg makró részen üt vissza, ahol i4S-el sokkal távolabbról készült a kép, mint a többivel, ezért is sorolódik hátra, pedig ismerjük az i4S-t irgum képeiből, ha valamiben, akkor makróban jó.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz BalanceR #12097 üzenetére
Sajnos nem látszószög. Csináltam egy képet az összehasonlításhoz: [link] Az i4S-nek talán kisebb, de maximum ugyanakkora látószöge van, mint az N8-nak, ennek ellenére az N8 képe csak töredéke 4S-ének. Mivel az N8 rendelkezik a mobilok között az egyik legnagyobb látószöggel, ezért képtelenség, hogy ennyivel kisebb legyen. Ezen tisztán látszik, hogy sokkal közelebbről, ráadásul kissé balra eltolva készült a kép, ezért nem valós az ott kapott eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
Chosen
addikt
Hát igen, ez még elég korai kép. Amikor én odaértem akkor kb 5 perc alatt egyszer sem lehetett HTC telefonokhoz odajutni.
B1T3: Már töltöm fel őket. Viszont a fényviszonyok elég gyengék voltak, plusz egy 5-10 fős tömeget feltartani fényképezgetéssel sem a legnyugodtabb környezet. Egyébként a képek célja sem a minőség volt, hanem liveblogoltam ismerősömnek az eseményt.
mod: Egyébként a teljes Mobilaréna prezi anyaga benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Elkészült, Veletech galéria erre: [link]
(Mobilaréna preziben tévedtem, első négy slide hiányzik)
Természetesen Galaxy S.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Ugyan a fotós verseny elmaradt, de fotós tesztet nem hozunk össze? Kíváncsi lennék egy házi tesztre, mondjuk N8 vs 4S vs SGSII és még minden amit csak valaki hoz (én pl egy SGS-el tudnék beszállni), akár egy logout cikk is kikerekedhetne belőle.
Csak egy állvány kell hozzá és egy alkalmas környezet.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz tzsolesz #12207 üzenetére
Megpróbáltam összehozni egy hasonló videót, mint a tiéd, de a nyomába se tudtam érni. Ha ennél közelebb kerültem, akkor már nem tudott fókuszálni. Videó erre
DemonDani & sagit: ha még pár ember jelzi, hogy érdekelné, akkor tényleg elkezdhetünk valamit szervezni. Szvsz pár referencia készülékre szükség lenne, mint N8, 4S stb, amiket a legjobbak között tartunk számon, hogy legyen mihez hasonlítani a többit.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12249 üzenetére
Tényleg félreértettelek. Én szvsz nem támogatom az 500Ft-ost, mert:
-minden példány eltérő (egyik régebbi, kopottabb, másik újabb, jobb)
-beltérben mindenkinél eltérő a megvilágítás, ezáltal a kép is
-hullámosA sárga virágba most eléggé beletrafáltunk referenciákat tekintve, mindössze annyi a hibája, hogy más-más fejlődési szakaszban vannak, és a az időjárás befolyásolja a képet, de kezdetnek nem rossz.
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12294 üzenetére
Korábbi képei alapján számítottam rá, hogy jó lesz.
Ricardo: Engem inkább a hordótorzítás és a homályos képszélek leptek meg.
Egyébként a Defy-al kapcsolatban szerintem ROM-szinten lehet valami gebasz nálam (CM 7.2 van rajta éppen), mert GSMarena-nál sokkal jobban szerepelt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12306 üzenetére
Ha már link, akkor a direkt linket légyszives, idegesítőek az idióta tárhely reklámok. A most linkelt képen jobb gomb, kép url-jének másolása és azt illeszd be, és ez lesz az eredmény: [link]
Damage401: Tulik piros közelebb c. kép nem semmi, ebbe én is szerelmes lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12308 üzenetére
Aludj egyet, és holnap fuss neki újra, amit javasoltam abszolút nem ördöngösség, mindössze +2db kattintás, de minden embert megmentenél vele a hátam közepére kívánt atw.hu reklámoktól.
-
Chosen
addikt
válasz MC Pite #12318 üzenetére
Igen. A képet elég távolról lőtted, ráadásul oldalról, közelebbről kellene lőnöd, a virág közepére fókuszálva felülről, ahogy a legtöbben csináltuk. A videóban pedig megpróbálhatsz szintén közelebb menni, de a Black valami földöntúli fókuszt kapott el abban a videóban, nem hiszem, hogy be tudnád fogni (vagy bárki más). De a lehetőség előtted áll, ha nem akarod, hogy az N8-at lenyomja a trónról egy Black, akkor hajrá.
-
Chosen
addikt
Egyébként ha szeretnénk ebből sorrendet is állítani, akkor tűzzünk ki egy dátumot, mondjuk szombat éjfélig próbálkozzon mindenki képekkel videókkal (videót is bátran!), aztán vasárnap felállítunk egy sorrendet. Mit szóltok?
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12334 üzenetére
Megoldható úgy, hogy szombatig mindenki maga válasz egyet a saját képei/videói közül, amit nevezni szeretne, és jelzi itt a topikban. Így nem kell X kép közül bogarászni.
MC Pite: Addig menj, amennyi a minimum fókusztávolságod, ha tovább nem megy, akkor ennyi, de ne croppolj, eredeti méret kell.
Annyi javaslatom lenne még egyébként, hogy csak gyári programot használjunk, ha valaki mégis valami miatt kényszerű mást használni, akkor legyen benne 100%-ig biztos, hogy nem nyúl bele a képbe, mert nem az app-ok szaturálási versenyét szeretném látni.
-
Chosen
addikt
Volt egy szabad fél órám, csináltam egy bejegyzést a versenynek: Erre tessék
Nevezések továbbra is ide, kérdések, versennyel kapcsolatos dolgok oda mehetnek.
-
Chosen
addikt
Mindenki készülékenként egy általa kiválasztott képpel és videóval jöhet. Akit többször látsz a listában, az több készülékkel jött.
App-os kérdésedre viszont már korábban megírtam a választ:
"Annyi javaslatom lenne még egyébként, hogy csak gyári programot használjunk, ha valaki mégis valami miatt kényszerű mást használni, akkor legyen benne 100%-ig biztos, hogy nem nyúl bele a képbe, mert nem az app-ok szaturálási versenyét szeretném látni. "
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Light of Motiram - Kína válasza a Horizon franchise-ra
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest