- MinDig TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
BÁ Nutrition
addikt
a múltkori D370es 9mm vastag tárcsát végül nagyolólapkával simítottam be
tükörsima felülete lett F0.3al 0.8as rádiusz 0.3as simítófogás, és G96 S150elúgy csináltam hogy mikor még vastagabb volt kipróbáltam mit csinál, aztán tetszett, így nullponteltolás után nem raktam bele simítókést hanem hagytam úgy ahogy volt
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #5752 üzenetére
Szoktunk ilyet... 640mm hosszu lecbol 550-et kellett csinalni, 2 fogassal levagtam, eggyel simi!
-
nchelp
tag
-
aram01
nagyúr
srácok egy kérdés, lehet idióta lesz megint, de inkább felteszem minthogy tudatlanságban éljek tovább:cégeknél melyik autoCAD lehet a legjobban elterjedve?(mint mondjuk az op-ból az xp)
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
blasko92
őstag
Jó, nálunk a suliban ugyan azokon a gépeken futtatták a 2011-est, amin még anno a 2008-ast
Igaz eltartott egy kis ideig, amíg betöltötte..... Ez akkor volt a legjobb, amikor "Jólvan, kapcsolhatjátok a gépeket, és mostantól van 45 percetek, hogy a 15 rajzból minél többet megcsináljatok."
Utána meg: "Nem tudom mit töketlenkedtek, én 10 perc alatt megcsináltam ötöt" Oké tanárúr, de ön már 20 éve ezt tanítja[ Szerkesztve ]
-
Andrew_31
Modder
Ha ACAD után Solidwors-öt vagy hasonlót (Solid Edge) használ az ember ,hamar rájön ,hogy az ACAD nagyon fapados.
10 év után se sokat változott.[ Szerkesztve ]
-
MuZ353
csendes tag
ne haragudjatok srácok, átmásolom a hozzászólásom a másik topikból, eredetileg is ide szántam, ezt jobban magaménak érzem, elolvastam az elsö 4000 hsz.-t. nem ide való, de itt akartam segítséget kérni. hátha másnak is szüksége van rá, tehát:
hali, kicsit off, de szeretném, ha tobnátok pár tippet.
honnan tudnék forgácsolási, CNC, CAD, CAM, vagy csak általánosságban gépészeti anyagokat letölteni? persze imerem a guglit, meg jópár oldalt, de biztos van olyan, amit nem találok meg nélkületek. leginkább magyar esetleg angol nyelvű érdekel.
megosztaná velem valaki a "házi könyvtárát", természetesen nekem is vannak anyagaim, mehetne a csere-bere.
szeretnék valamelyik CAM-programmal ismerkedni, ti melyiket ajánljátok? solidworks-szel szoktam gyakorolni, majd, ha esetleg egyszer mást kéne használom, akkor megtanulom azt, de most elég egy is. próbálkozzak az ez alá épülő solidcam-mel vagy inkább más lenne a jobb elsőre? oktatóanyag ide is jól jönne.
köszi, MuZ
ja, erre sokat kerestem, de nem találtam semmit olyat, amire gondolok. konkrét alkatrészekről szeretnék letölteni műszaki rajzokat, hogy solidworks-ben tudjam gyakorolni a modellezést, nem riadok vissza a bonyolultabb daraboktól sem, inkább ülök rajta pár órát, ha egymáshoz kapcsolódó alkatrészek lennének, tehát az összeállítást is tudnám gyakorolni, az még jobb lenne.nem találtam a hozzászólásomat, hirtelen azt hittem, moderálva lett, na de majd lehet most megkapom
-
Danivagyok
csendes tag
A solidworksnál és camnál vannak jobb programok, de szerintem ezeket a legkönnyebb autodid módon megtanulni. A beépített tutorialok nagyon hasznosak, emellett rengeteg oktatóvideó elérhető róluk a neten. Főként angolul ugyan, de még az én nem túl magas szintemen is érthetőek.
Az alapelv szerint nem rajzról csináljuk a modellt, hanem modellről a rajzot. Értem én, hogy mire gondolsz, de ha nincs fantáziád a tervezéshez akkor meg kapj szét valamit az asztalodon, fogj egy tolómérőt, és csinálj róla modellt, összeállítást, műhelyrajzot, megmunkálást.
Azon ne csodálkozz, hogy nem találsz a neten műszaki rajzot. Nálam nincs kimondott adatbiztonsági előírás, de munkákról rajzot mégsem szokás csak úgy közzétenni.Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
DarthRoni
tag
És van köztetek, aki otthon is használja? Ha igen, honnan tudnám megszerezni? Szeretnék elmélyülni a 3D-s modellezésben, vagy legalább valami alapfokon megtanulni, sokszor nagyon jól jönne ha le tudnám rajzolni az adott munkadarabot, vagy bármit amire szükség van.
Van lehetőség ingyenes, de teljes változat beszerzésére? -
Danivagyok
csendes tag
válasz DarthRoni #5775 üzenetére
A solidworksnek van ingyenes diák verziója, meg 30 napos trial is, használatának feltételeit lásd a forgalmazónál. Az eurosolid ezenkívül rendszeresen szervez 1 délelőttös ingyenes kedvcsináló tanfolyamokat, ott személyesen is lehet esetleg ilyet kérni.
Az rutracker.orghoz hasonlókat nem ajánlom, mert teljesen illegális !Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
DarthRoni
tag
válasz Danivagyok #5776 üzenetére
Értem, akkor majd azokat meglesem amiket ajánlottál, köszi
És esetleg az ilyen CAD rendszerek mellé vannak ingyenes CAM rendszerek, amiken ugyanígy az alapokat meg lehetne tanulni? -
Aske
aktív tag
válasz DarthRoni #5777 üzenetére
A legtöbb CAD rendszert legálisan lehet diákként használni.
Solid Edge, Solidworks, Pro/E ezeket konkrétan tudom, hogy mennek.
CAM-ből az EdgeCAM-et lehet diákverzióban futtatni, ahol NC kódot nem generál. De gyakorlásra általában enélkül is teljesen jó, ha csak nem konkrétan ezzel akarsz alaposabban foglalkozni.
-
-
-igu-
addikt
Az adott intezmeny ad a diakoknak korlatozott licenszt a tanult programokhoz.
Solidedge eseten a korlatozas abban merul ki, hogy a diakverzioval keszitett modellek nem nyithatok meg rendes licenszu verzioval es viszont.
Az Edgecam meg nem general kodot, de a grafikus 3D-s teszt es a szerszampalya generalas ugyanugy mukodik.
Termeszetesen mindket program eseteben a licensz korlatozott idore engedi a program hasznalatat, ez altalaban egy ev.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
aram01
nagyúr
Srácok
Beszéltem az illetővel, egyedi gyártás acél és alu,Heidenhain-re kell írni progit és legyártani, jövőhetén kell bemennem és mondani egy órabért, szerintetek mi a reális? (tudom rohadt hülye kérdés de mégis) kis cégIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
zolikaDB
veterán
Ez igaz!
- szakmai képességek
- szakmai tapasztalat
- gép: mérete/tengelyek száma/vezérlő gyakorisága
- a környékbeni átlagbér
- munka jellege 1: széria, egyedi, különleges anyagok
- munka jellege 2: gombnyomogatás v. full minden fűrészeléstől a sorjázáson át a MEO-ig
- egyebek: targoncázás, daruzás, esetleg gép mellett AutoCAD-en néha bohóckodás
- programozás: programozó híján bonyolult kontúrok, kibontások, 3D-s felületek leprogramozása kézbőlEn úgy gondolom, ezek mind árképzőek.
-
aram01
nagyúr
válasz zolikaDB #5788 üzenetére
- szakmai képességek: light
- szakmai tapasztalat:light
- gép: mérete/tengelyek száma/vezérlő gyakorisága:ezt nem tudom, majd csak jövőhéten meg
- a környékbeni átlagbér: 90-200k között
- munka jellege 1: széria, egyedi, különleges anyagok: egyedi
- munka jellege 2: gombnyomogatás v. full minden fűrészeléstől a sorjázáson át a MEO-ig
- egyebek: targoncázás, daruzás, esetleg gép mellett AutoCAD-en néha bohóckodás:
program írástól a gyártásig (targonca+daru sima liba több éves tapasztalatom van)
- programozás: programozó híján bonyolult kontúrok, kibontások, 3D-s felületek leprogramozása kézből: na ezt nem tudom, de mivel a tulajjal beszéltem szerintem ő ott a bassszájba programozó meg az atyaúristen is.Magyarán átmegyek szétnézek, és majd meglátjuk
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
zolikaDB
veterán
90k nettó a minimálbér. Ettől vmivel több, de a tetvedék magyarisztánban simán lesz ez ennyi is akár próbaidőre. Legalábbis HBM ilyesmi a kezdőknek. Bár volt olyan srác, aki szaggatta az ékszíjat élete első gépén, egy Hurcon, majd elment hagyományosra BAZ-ba, 1200 bruttóért, ami annyival volt több, mint az enyém, h én meg elmentem Németországba akkor
-
MésziGab
tag
CNC Programozó munkakörben Magyarországon mik az átlagfizetések?
NCT-nél csinálom a CAD/CAM CNC Programozó Technológus "szakmát" -
BÁ Nutrition
addikt
válasz MésziGab #5795 üzenetére
én sajnos még nem is láttam ilyen munkakört a környéken, de biztos van valahol.
gondolom 5 tengelyes maróra, meg multitask gépre már lehet vesznek fel vkit ilyen beosztásba, vagy a technológusnak kiadják
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- MinDig TV
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest