Új hozzászólás Aktív témák

  • SirTom

    tag

    válasz zolikaDB #3394 üzenetére

    hát akkor mégegy indok, hogy az óra rajta legyen meló közben...
    Nem küldjük 22.000-el, az csak a max fordulat, én 14.000-nél megállok, nem vagyok gépgyilkos...
    A dörzsárat, a furat megvezeti ,és annyi lesz amennyi az átmérője, még akkor is ha 0.1mm-et, vagy többet üt. Kivéve, ha mondjuk keményfém a dörzsár, és aluminium a munkadarab, ebben az esetben voltak már meglepetéseim, mert azt nem fogja beközpontozni az aluminium, ahhoz túl gyenge a szerszám pedig túl éles.. Mindgíg helyzetfüggő, mit lehet, és szerintem bármibe befogható a hss dörzsár, és pontos lesz a furat, kivéve ha még a gyorsacélt se tudta beközpontozni a furat, pl valami hab anyag...

    Zsugort, jól mondod,kiveszed a szerszámtartót, elviszed a géphez, az felmelegíti, akkor ki lehet húzni a szerszámot a zsugortartóból kézzel, aztán jön a hütési ciklus, az kb 3-4-5 perc, persze a nagyobb átmérők, aminek a falvastagsága is vastagabb mint a kicsiké, több idő a hütés is, aztán ha teljesen lehült, jöhet a köv szerszám, amit bele szeretnél fogni, ismét felfüt(kb 10mp), és behelyez, van, hogy nem jó helyen "fogja meg" a zsugorbefogó, akkor ismét lehüt (vár) ismét felfüt és ismét lehüt(vár), mielőtt viszed a gépre bemérni(nálunk a gépek mérik a szerszámhosszt, nincs külön mérőgép, az külön macera lenne, így gyorsabb.

    Ezzel szemben a patronos befogót, kiveszed a gépből,befogod a szerszámot, és viheted is vissza, ez nem több mint 3 perc.

    Itt a legnagyobb sikeremnek tartom, hogy elértem, hogy a 4 gép ugyanúgy van felszerszámozva, a T1-T40-ig ugyanazok a szerszámok vannak, ehhez kellett egy jó pár doboz szerszám, és szerszámtartó,sok előnye van. Hadd fényezzem én is a gallért kicsit :)

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más hátra mint előre

Új hozzászólás Aktív témák