- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #129686 üzenetére
Azért a Tesla is gyökér volt, mert durván becsukta a kaput és nem fékezett olyan korán, hogy beférjen elé az Audi, de ahhoz elég korán, hogy ne férjen be MÖGÉ az Audi. Szóval az nem volt túl jófej a részéről. (Mondjuk az Audis csóka a klubban mikor elmeséli, hogy "lendületből jöttem az übewagen sportkocsival és legyorsult egy ÁLLÓ Tesla", az is érdekes lesz. )
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Sipi- #129766 üzenetére
A Radnótiban. A legfrissebb lista szerint az a legjobb suli az országban. Vagy nem, de élmezőny. Radnóti-Eötvös-Fazekas volt a sorrend, ebből akkor a Radnótit választotta.
De Fehérvárra fog járni matek specre. A Radnótiba végül 300+ kölök jelentkezett, abból 105-öt hívtak be szóbelire, szóval 85+ pont kellett az írásbeliből, hogy mehessenek szóbelire. Végül ma derült ki, hogy a 14. helyen van a kölök 183 pont a 200-ból. Az elsőnek 190 pontja van...
Örült, büszke magára (én is rá) és most akkor megy a Telekibe (ott ötödik az előzetes rangsorban).
-
Bujdy81
aktív tag
C4-et meghirdettem motorhibásan 327 ezerért. Eléggé tolongtak érte, pedig jó motorral ér kb. 800 ezret. Úgyhogy végül némi alku után elment 400 ezerért...
-
Bujdy81
aktív tag
Kéne venni egy robotporszívót, mert anya is elkezdett dolgozni és nincsen ideje folyamatosan takarítani.
Néztem, hogy pl. egy Roborock S7 Max a dokkolóval 599.000 Ft. Annyiért veszek egy indiait, aki minden nap felporszívóz, basszus!
De komolyra fordítva: kinek, milyen robotja van, mennyire elégedett vele, használjátok-e felmosásra is?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz fatpingvin #129926 üzenetére
Nekem négy gyerekem van, akik mezítláb járnak a lakásban. Aztán felmennek az ágyra. Szóval, igen, pormentesnek kellene lennie a háznak, asszonynak ez elvárása. Magával szemben. Vagy támogatom a munkáját egy robotporszívóval, vagy neki kell kb. minden nap porszívózni...
-
Bujdy81
aktív tag
Amazon de-n ÁFA-s cuccok vannak fent? Ha onnan rendelek cégre, az hogyan könyvelődik vajon ?Tehát ha 1099 EUR egy cucc, akkor az, 16% ÁFA-val számolva 947 EUR+ÁFA. Kérdés, hogy az Amazon.de ad-e olyan számlát, ami alapján itthon is be tudom tenni a könyvelésbe?
-
Bujdy81
aktív tag
Na, végre szerelik a napelemet, meglesz elvileg a projekt 03.31-ig!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz -igu- #129962 üzenetére
Holnap után elvileg termel, mert már minden megvan, csak kapacitást bővítettünk. Szóval engedély, oda-vissza mérő óra, minden van.
Csak nem 6000 W lesz a csúcstermelés, hanem 15000WAmi kell is, mert ezzel elvileg 8 MWh/év-ről kb. 19-21 MWh/évre ugrunk és a Tesla meg fog enni kb. 9MWh-t. És akkor a szauna még sehol...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #129979 üzenetére
Na, akkor azt nézd meg, hogy mennyit eszik a hálózatból az autó. Vedd bele az indulás előtti felfűtést töltőről, meg minden egyebet és azt oszd el a megtett távval. Aki nem külön fűtött garázsból indul, senkinek nem jött ki 24-25 kWh/100 km-nél jobb a Model 3-mal sem...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #129985 üzenetére
"ez idő alatt 5337 kWh került az akku a 2021.11-2022.08-ig." Igen, ez csak egy szám. Erre jön a töltési veszteség, meg az, amit nem az akku töltésére használt a kocsi, amíg töltőn volt. Legyen az pl. Sentry használat.
Viszont a napelem termelését a bruttó fogyasztára kell tervezni, mert minden áramot meg kell termelni, amit fel fog használni a kocsi.
Plusz készülnöm kell a havi szaldóra is, mert decemberben is meg kell tudni tölteni a kocsit, amikor sokkal kevesebb a napfény (cserében a medence is kevesebbet eszik)!
-
Bujdy81
aktív tag
Ákciójós a porszívó! Még jó, hogy lehet kapni!
Amúgy könyvelő szerint nem kell az ÁFA-s számla, mert nem tudjuk az ÁFA-t elszámolni, ugyanis nem a core tevékenységhez kötődik a porszívó...
-
Bujdy81
aktív tag
Geekbuying.com-ról szabad rendelni? Normális webshop? Egy random webshopból meg merek rendelni egy pár dolláros alkatrészt, de azért 800 EUR-nál már szeretném csökkenteni a kockázatot...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz npera #130205 üzenetére
Ironmanen is elég ritka, hogy valaki 4 óra alatt megtekeri a 180 km-t. Azok, akik megteszik, utána eléggé le szoktak rogyni és nem is megy nekik a 3 órás maraton. Pudingok!
Az élmezőny általában olyan 4:10 körült bringás idővel "pihen rá" a 2:45 körüli maratonra.
A saját időeredményeimmel most nem untatnám a nagyérdeműt!
-
Bujdy81
aktív tag
Tegnap elmentünk futni a komámmal.
Gyerekek, váltóban kell nevezni a futóversenyre, úgy piskóta az egész, _SOKKAL_ könnyebb, mint egyéniben! 59 körös volt a futás, minden páratlan kör az enyém volt, minde páros a komámé, ő a gyorsabb. Amikor életem formájában voltam, akkor 6:55-öt átlaggal futottam le a Budapest Maratont. Most, 15 kg-mal nehezebben és aluledzetten a rám jutó 51 km-nek az átlaga 6:51 volt (hiszen minden 12 perc futás után 11 perc pihi jött)! Ezek után tényleg nem tudom hova tenni az 5+ fős UltraBalatont, mint teljesítményt...
A csapat jól szaladt, nem több, mint 25 percet kaptunk az utolsó előtti helyezett csapattól!
Az apropó sajnos nem volt túl felemelő, a férje akasztotta a nyakunkba a befutó érmet.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #130210 üzenetére
Nem, ott most az a terv, hogy én nem megyek 5 km-nél hosszabb etapot. De abból vagy 15-öt... A másik két figura meg 8-10 km-eket megy majd. Szóval úgy lesz, hogy én, komám, én, harmadik és ez ismétlődik. Annyi para van, hogy 28 óra a szintidő, de nekünk hamarabb kellene végezni, mert péntek reggel 8:00 a rajt és szombaton 9:00 a ballagás, ahol komámnak ott kellene lennie, lévén, hogy ballag az osztálya...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Grillo #130416 üzenetére
Csuklófájás ellen a legjobb:
[Még ez is sokat segíthet, ha jó a geometria és nem akarod terhelni a csuklót!]
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Grillo #130442 üzenetére
"Köszi, el tudom képzelni, ahogy ráfogok így középen kinyújtva a kezem, és 18,5 km/h sebességgel kiegyenesítem a kanyart (gondolom ezeknél van mindenféle fékáthelyezési kényszer)."
Több dolog:
1) csak a .uzik fékeznek!
2) igen, a könyöklőn nincsen fék, maximum váltani tudsz onnan. A régi kerókon, mint az enyém, CSAK a könyöklő végén van váltó (bovdenes), az elektromos szetteknek már csak gombja van, az szokott lenni a könyöklőn és a kormányon IS
3) mivel fékezni úgy tudsz, hogy elemeled egyik kezed a könyöklőről és húzod fékkart, ezért bolyozáskor, lakott területen, nem belátható részen nem szokás könyökölni. Ha mégis, akkor majd a traumán átbeszélitek, hogy mégsem volt jó ötlet!Ez tipikusan arra való, amikor megyek sok km-t és egyrészt kell az aero testhelyzet, másrészt pedig ilyenkor csak az alkar, könyök fölötti része terhelődik, pihen a csukló. Pl. van egy edzőköröm (jó rég voltam! ), ahol lakott területen kívül szépen lehet könyökölni, lakott területen meg fogom a TT kormány egyetlen fogáspontját...
Látható a Strava logban is, hogy 28 volt az átlag. Kár, hogy a karbon kerék 33-34 km/h fölött "müködik" hatékonyan. Már csak "picit" kell fejlődnöm... -
Bujdy81
aktív tag
válasz npera #130468 üzenetére
Jónak néz ki. Mondjuk engem csapnának ki pikk-pakk:
"- Triathlon, delta or loose bows and all other non-standard handlebars are not permitted.
- Disc wheels are not permitted.
- High profile wheels may not be more than 60 millimeters high."Harmadik, gondolom, a szél miatt van.
Ez viszont nagyon komoly (és egyet is értek vele):
"You must rest at least six (6) hours after finishing before driving a vehicle according to the Swedish Traffic Law 1998:1276."Mi simán belülünk a kocsi egy 21 órás UltraBalaton Trail után és senki nem szól semmit. Aztán vezetek egy órát, kirakom a komámat, majd elindulás előtt felhívom, mert nem merem levezetni hazáig azt a 12 percet egyedül! De nem mindenki ennyire kockázat kerülő...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Sipi- #130482 üzenetére
Mert reggel 7-kor van a rajt, utána futunk 20-21 órát (terep, 112 km, egyéni, nem váltó), aztán hazamegyünk. Ez úgy vállalható, hogy VÉGIG ketten vagyunk, beszélgetünk, stb. Viszont, miután kirakom a komám Fehérváron, onnantól Pákozdig 12 perc, de nem mertem bevállalni egyedül, még az ő háza elől felhívtam és végig dumáltunk, míg haza nem értem. Neki a 12 perc elég volt, hogy "bemenjen" a kaputól a klotyóig és leüljön!
De ismerek olyat, aki 31 órát volt bringás kísérő és utána indult haza a Club Aligából Budapestre, autópályán. Na, az nem volt vicces, Fehérig sem jutott, valahol előtte meg kellett állni és aludni egy pihenőhelyen, így is majdnem elaludt! Elég nagy faszság volt, hogy elindult egyáltalán...
A svéd modellben az tetszik, hogy nincsen szakértői vizsgálat, nincsen mérlegelés. Elindultál 6 órán belül a finish után? Akkor az szabálysértés. Gondolom, ha baleset van, akkor by default hunyó az illető (nagyon helyesen)!
-
Bujdy81
aktív tag
Nekem, mikor bővítettük a napelem rendszert és kérdeztem a villanyszerelőt, hogy mennyire mehetnénk fel a mostani 3x25 amperről, azt mondta, hogy az utca vezeték bővítése nélkül maximum 3x80 amper érhető el az utcánkban.
De mivel az autót, csak 3x16-ot tud majd felvenni, így egyelőre marad. Jelen állás szerint 3x35A lehet a maximum a házban a meglévő 10-es betáppal az órától, ha fölé szeretnénk menni, akkor már ásni kell nálunk is a telken belül. De szerintem ha 3x32A fölé szeretnénk menni, akkor kap külön megszakítót a garázs és csak oda fogunk pluszban ásni...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Sipi- #130743 üzenetére
Éppen hisztizek, mert minden nap csekkolom és május 5-20 közé írták, de csütörtök óta július 29-október 10 az intervallum. Az meg khm!
Viszont Facebook csoportban van olyan, aki február végén rendelte, március 31-én átvette és közben neki is írt októbert a honlap. Szóval az a része egy kalap kaka.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #130775 üzenetére
Ezt a másfél millás számlát én is lestem, amikor keresztanyámnak kellett új kazán. Aztán megnéztem a kazános részletes ajánlatát és kb. 3-400 ezer között volt a munkadíj, tokkal-vonóval. Nagyon sok szar kell egy korszerű, turbós, kondenzációs kazánhoz! Kondenzvíz kivezetés, új kémény, tervek, papírmunka, szóval igen, 3-400e egy kazán, de a végére millió fölött lesz csak az anyagköltség!
-
Bujdy81
aktív tag
Ez a robotporszívó kurva jó cucc!
A térképen látom, hogy szerencsétlen az étkező felé akar rövidíteni, hogy felszívja az előszobát, de elkeveredett, mert lepakoltuk a székeket az asztalról!
Amúgy tudja valaki, hogy Roborock-hoz a Xiaomi Home-ban hogyan lehet az egyszer feltérképezett szobát (ami a lakás) kisebb szobákra bontani? Próbáltam, de csak zónákat hozott létre, amivel az a baj, hogy az automatizált indítást meg csak szobára tudnám beállítani...
(ja, és lehet irígykedni, agyaltunk a vásárláson, erre sógornő benyögte, hogy nála egy S5 tikkad a lakásban, nem kell neki, ha kell, használjuk! )
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #130814 üzenetére
Igen, a csoportban most ezen megy a hiszti. Hogy a szalon meg akarja spórolni egy Jóskapista árát, akinek az lenne a dolga, hogy rohangál a szalonból az ocsmányirodába intézkedni.
Egyrészt megértem őket, mert esélyes, hogy nem kapnak embert, miközben az eladás fut fel. Másrészt meg azért, na! Ez nem egy Trabant, hanem egy 20+ (S vagy X esetén 50+) milliós autó, azért ne a user álljon már sorban ügyet intézni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest