- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
Help, plíz!
Ismerőssel vitában vagyunk, hogy Deutsch Tamás most vakon van-e vagy nem? Be tudná linkelni valaki a "fegyverátengedős" határozat pontos szövegét és a név szerinti szavazás jegyzőkönyvét?
Köki
-
Bujdy81
aktív tag
Hírünk a nagyvilágban
Klinoveczben voltunk síelni a hétvégén, cseh/német határon.
A kölcsönzőben majdnem leköptek minket, hogy magyarok vagyunk, két nappal később egy hütténél elnézést kért egy cseh hölgy a sztorit hallva, de azt hozzátette, hogy tényleg ultragáz amit a vezetésünk csinál... -
Bujdy81
aktív tag
válasz cyberde #112373 üzenetére
Laikus gondolatok, (még katona sem voltam):
- Ez a 65 km annyi, hogy az ukránok rakétákkal is csak az elejét tudják támadni,
- Bayraktak hatósugara mennyi? Talán még az sem tudná támadni a végét
- Ha nincsen üzemanyag, akkor a konvojban lévő légvédelmi ütegek tudnak működni?
- Ha nem, akkor jó eséllyel az orosz légierőnek egy jelentős részét le kell kösse a konvoj biztosítása, mert
- gondolom, hadianyagos kocsik is vannak ott, szóval ha abból pár elpukkan, akkor az kellemetlen... -
Bujdy81
aktív tag
válasz -NoVa- #112384 üzenetére
Rifter is döglődik. Tegnap volt két éves és már sokadszorra kell bele adblue-t tankolni, plusz a jobb első tompított is kiégett. Mondjuk 2 év és 34k km után azért tényleg ne legyen még más baja!
8 liter lett az átlag fogyasztás 130 km/h tempomattal, dupla tetőbox-szal, hét emberrel.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #112345 üzenetére
Szerencsére egyre több helyen van mindenféle mentes cucc.
Az otthoni konyhát pedig lehet, hogy úgy kellene módosítani, hogy megtalálni a mindenféle mentes cuccból a finomat/jót/türhetőt és MINDENKI azt eszi. Ha ezt meg tudjátok oldani, akkor a beteg sem fog annyira frusztrálódni...Tudom, innen dumálni könnyű, nagyon sajnálom a helyzetet!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Jahno #112477 üzenetére
"Mai alkupozíciós különbözettel hirtelen felindulásból besétáltam Nyugatihoz a kutyás sátorba némi ellátmánnyal. Cerbona, víz, gyerek üdítők és bébi kaják. Személyzet annyira le volt sápadva, hogy azt sem tudták megmondani kérnek-e egy kávét, így mellette büféből vittem Nekik melegszendvicset. Ahogy néztem rájuk fért."
Köszönjük a nép nevében is!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz cyberde #112373 üzenetére
Most olvastam, hogy az elejét és a végét kicsit meggyepálták az ukránok. Ebben az esetben mégnagyobb a kaki a ruszkiknak, mert akkor mozgatni nem tudják a konvojt, vagy ott kell hagyni, vagy folyamatosan etetni kell a népét.
Azt írják, hogy a teljes ukrán műveletre mozgósított gépi állomány 20%-a a konvojban van. Az azért elég meleg...
"Persze, ha vannak köztük harci járművek is (tankok-gépesített tarackok-pszh-k-egyéb páncélozott holmik, rádiók/radarok/műszaki/eü járművek, stb.) akkor az bőven súrolhatja a milliárdos nagyságrendet is. "
Tekintve, hogy tegnap publikáltak egy videót, hogy egy Bayraktar szétkap egy Buk rendszert támogató radart, inkább a 'B' opciód lesz a megfejtés...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz eattila #112509 üzenetére
Az a lényeg, hogy a Pesti Srácok alatt a Corvin közt és a többit 56'-ban védő civileket, kölyköket értjük.
Namost ez a Fideszbérenc propagandista ezeknek a nevét nyúlta le és fikázza a 2022-es Pesti Srácokat.
[ Szerkesztve ]
-
Bujdy81
aktív tag
válasz -NoVa- #112534 üzenetére
Fehérváron a Teleki eleinte leány gimi volt (eredeti nevén Árpádházi Boldog Margit Leánygimnázium, mert még Margit szentté avatása előtt alapították), ezért minden szinten csak egyféle wc volt. Az alagsorban, az első emeleten és a másodikon női, a földszinten fiú. Szóval ha brunyálni kellett, és éppen úgy jött ki, hogy a szünet előtt és után is a másodikon volt óránk, akkor lehetett trappolni.
-
Bujdy81
aktív tag
Flightradar előfizetéses fórumtársakat kérdeznék, hogy mióta járőröznek fölöttünk a B-52-esek?
-
Bujdy81
aktív tag
Túracipő témában:
Nekem még nincsen, mert nem sokat túrázok, de ha vennék, akkor inkább a drágábbat, mert az nem futócipő, hogy 1000-1500 km alatt meghaljon. Apu is egy túracipőt vett életében, azt használta 20+ évig.
Persze, lehet, hogy a Decas alsó polcos is elmegy sokáig, nem tudom.
Mivel mi alapvetően lightos túrára megyünk csak a gyerekekkel, így ora bőven elég nekem egy levedlett aszfaltos futócipő.
-
Bujdy81
aktív tag
Minden pixele arany!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Vodike #112679 üzenetére
Nekem napelemes emberke azt mondta, hogy nem kell feltétlen a műanyag doboz.
Anyu házában fadoboz van, de már benne a digitális óra, megfelelő bejövő keresztmetszettel az utca felől.
Csóka szerint ha digitális az óra, akkor szabványosnak kell lennie a szekrénynek, mert különben nem tehette volna fel az Eon a digitális órát. Meglátjuk, elvileg lassan jön a szerelő brigád...
-
-
Bujdy81
aktív tag
Én kérek elnézést rovatunk:
-
Bujdy81
aktív tag
[link] Ez mekkora köcsögség! Anyám azért nem pályázott, mert nincsen gyereke és nem felzárkóztatandó település. Erre kivették UTÓLAG ezt a szabályrészt, marad az idő alapú pályázás. Tehát megint a csókosok (=jól informáltak) jártak jól, jó eséllyel egy csomó gyerekes bukik 1-200 ezret, mert nem elég korán adták be. Persze ez csak 30 nap múlva (=választások után) fok kiderülni...
-
Bujdy81
aktív tag
Amikor a haverod ciki, de nem akarod/mered megmondani neki:
„Tisztelt Novák asszony!
Fogadja őszinte gratulációmat Magyarország köztársasági elnökévé választásához.
Remélem, hogy elnöki tevékenysége hozzájárul a kölcsönösen előnyös orosz-magyar kapcsolatok további fejlődéséhez.
Sok sikert és jó egészséget kívánok.
Tisztelettel,
Vlagyimir Putyin” -
Bujdy81
aktív tag
Azok kedvéért, akik átállnának gázról elektromos fűtésre (meg magamnak is visszacsatolás):
Ha most x Ft a gázszámla, akkor annyi napelem kell, hogy x Ft villanyszámlát kompenzáljon. Ugyanis most kb. 4x olcsóbb az energia gázban, mint villanyban, és egy klíma kb. 4-es SCOP-pal fűt.Tehát ha havi tízezer a gázszámla, akkor kb. 2,8-3 kWp napelem kell a kiváltásához.
Autózás: számolhatunk 18 kWh/100 km-rel? Ha igen, akkor havi 1000 km után évi 120x18=2160 kWh áram megy el, tehát kb havi 500 km-re elég az 1 kWp-s napelem rendszer.
Tehát ha most van egy havi nyolcezres villanyszámla, havi tizenötezres gázszámla és mellé havi ezerötszáz km autózás átlagban, akkor kb. 2,5+4,4+3=10 kWp napelem rendszer kellene.
Nagyon durvan becsülve csak!
-
Bujdy81
aktív tag
Blueboj, ha hőszivattyú nem játszik, akkor inverteres, hűtő-fűtő klíma? Mínusz 15-ig elvileg tudja a négyes SCOPot, annyi legyen elég. ;)
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz blueboi69 #113106 üzenetére
Nem kell semmilyen független ember, el kell vinni márkaszervizbe, kifizetni a 8-10 ezer Ft-ot a felmérésért és akkor van papírod, hogy milyen a kocsi.
Amelyik autót a kereskedő nem engedi el szervizbe, azt nem is kell a telepen nézegetni.
Anno a bringát is úgy vettem, hogy otthagytam letétben az árát és másnap, mikor a szerviz mondta, hogy minden ok, akkor felhívtam az eladót, hogy minden ok, akkor nem letét, hanem vételár... Pedig az csak egy bringa volt...
-
Bujdy81
aktív tag
Amúgy már meg is érkezett a válság.
Ismerős autóipari beszállítónál dolgozik, kérdeztem, hogy tudnának-e olyan menekültet alkalmazni, akinek 8 általános végzettsége van, szalag mellé. Bármikor, bármennyi jöhet. Mondta, hogy persze. Ha magyarul ÉS ukránul beszél, az bónusz. Nos ez volt hétfőn este. Ma délelőttre kiderült, hogy létszámstop lépett életbe a cégnél...
Amúgy a három műszakos droid melóért kb. annyit fizetnek, mint egy pályakezdő diplomás tanárnak. Annyi eltéréssel, hogy a droid megkapja a túlóradíjat is pluszban...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #113206 üzenetére
Migration Aid lehet, hogy tud segíteni. Megírod nekik, hogy mid van, hol van és akkor könnyen lehet, hogy egy fuvar, aki a környékedre visz pl. egy családot, visszafelé elviszi!
Nekünk is volt pár használt kanapénk, de nem vitték el, már fekszenek rajta a használaton kívüli lakásunkban.
Hat fős család a sorosista Migration Aid közvetítette ki őket. Két gyerek, szüleik, két nagyszülő. Kárpátaljai magyarok, beszélnek magyarul tisztán, gyerekek magyar suliba járnak, tegnap is volt online oktatás nekik (!). Apukának és a nagypapának egyetlen komoly kérdése volt: hogyan tudnának munkát szerezni? Lakni van hol nekik, már csak dolgozni akarnak. Sokat tanulok én is tőlük arról, hogy attól hogy valaki roma még egyforma...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Bujdy81 #113231 üzenetére
Na, a család tegnap elköltözött, mert kaptak olyan melót, hogy a lakás is biztosított a melóhelyen, az egész családnak. Egy jómódú ember jött el értük a feleségével, a felújítandó rezidencia egyik részében fog lakni a másik család, a másik részén meg dolgoznak. Szállás, plusz valamennyi fizetés. Szerintem kb. win-win. Elvileg 1-2 napon belül jön az utánpótlás, az elköltöző asszony testvéréék, szintén hatan, két gyerek, szülők, nagyszülőpár.
Tegnap még kijöttek a faluba a családfő és a nagypapa egy laza betonozásra (60 nm járdába ment 9 m3 beton, végig talicskázva), szóval dolgozni tudnak!
Roma család, a lakás csak egy laza porszívózást kapott a költözésük előtt, mert előtte üresen állt 1,5 évet, így sokkal tisztábban hagyták ott, mint ahogy beköltöztek. Ágynemű összehajtva, segélyben kapott, de nem kellő ruhák összehajtva, stócolva. Kapott a kislány négy plüsst a lányaimtól, egyet elvittek "a többi jól jön majd másnak"!
(bár az állam látványosan töketlen, a fehérvári önkori dolgozik serényen. Fehérváron be lehet adni a menekültkérelmet, ment hozzájuk családsegítő, stb.)
-
Bujdy81
aktív tag
Szombaton elmentek a vendégek a lakásból. Úgy volt, hogy jön helyettük a családfő sógora (6 fős család), de kiderült, hogy nekik is van 1,5 hónapra szállásuk, így a családfő testvéréék jönnek. Apa, anya, három gyerek. Opció lett volna még a családfő unokatestvére is, de azok hat felnőtt lettek volna, az már necces a lakásban.
Bárhonnan elő tudnak húzni a cilinderből egy rokon családot. Romák, na! Ellenben a családfő vázolta, hogy akkor jönnek a tesójáék öten, az apának már szerzett melót is!
Asszony most van a lakásban, komoly rendrakás kell...
Valamennyi kenyér bepenészedett a kenyértartóba és a tusfürdő kupakját sem csukták vissza!Ellenben több tartós élelmiszert hagytak, mint amennyit vittünk nekik, mert a fehérvári családsegítő is vitt és költözéskor mondták, hogy "annyit viszünk, ami kell, jusson másnak is!".
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest