- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #574 üzenetére
Ahogy mondtam, adataimnál a konfigjaim: (HTPC: ASRock 775Twins-HDTV, Celeron D346, 2x256MB Samsung DDR2, Hitachi DK23EA-30 HDD, Samsung SN-324 combo, Leadtek WinFast TV2000 Expert, SB Live! 7.1, Sony SLV-733 ház, Microsoft Remote Keyboard MCE, XP MCE, Meedio front-end)
Egy régebbi képem van most [link], ez még a próbálgatás időszaka volt, végül pont a tükörképe lett a kialakítás, tehát a táp balra került a laptól, elé a HDD, stb. Került még bele a TV kari, meg egy SB Live! 7.1, a régi kazettakiadó részben a noti combo, a kijelzőbe pedig egy Cseh Robi (tavir.hu) féle kijelző.
A ModeCom házakról abszolút nincs infom, passz, függőlegesen beszerelt optikai meghajtót me csak régebben használtam néhány szervernél, de az persze még csak csak CD olvasó volt, nem hiszem, hogy egy DVD író nagyon rajongana ezért... -
beencee
őstag
Mivel kicsit ül a topik... Ahogy azt várni lehetett, az évek során a meedio köré szerveződött közösség nem hagyja meghalni a terméket (a Yahoo! GoTV picit nyögvenyelősen halad...), tehát túlélő site-ok:
MeediOS honlap: [link]
Francia közösség lapja: [link] innen letölthetőek a próbaverziók is, ami az eredeti honlapról már nem megy,
illetve azért a fórum még itt is él: [link] -
beencee
őstag
... és a meedio dicséretes továbbélése (lekopogva ezt ) mellett most próbáltam ki egy új HTPC front-endet, a TVedia-t (legalább is nekem új volt, bár a telejesen átdolgozott 4.0 verzió július 14.-én jött ki) és teljesen lenyűgözött
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra a TVedia-t [link] -
beencee
őstag
-
beencee
őstag
Elvileg alapértelmezetten a Program Files\Meedio-ban van a meedio rendszer. Ha megnézed a Start Menu-ből is oda mutat a link. (Oda kell, hogy mutasson, de próbáld meg futtatni, először be kell jönnie a beállítás varázslónak, utána pedig a meedio alaprendszer. És utána éehet öltöztetni a pluginokkal.
-
beencee
őstag
Vannak új képeim a HTPC-mről (konfig az adataimnál).
Beleköltözött egy tavir.hu-s kijelző (köszönet érte Cseh Robinak ). Párhuzamos portos megoldás, ez másra úgysem jó egy HTPC-ben. A kijelzőt a LCDsmartie-val, illetve a meedio alatt a C.Mee plugin-nel hajtom, minden gond nélkül elsőre működött.
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] -
beencee
őstag
Ha az előlap alatt a kijelzőt érted, akkor azt így igazolta vissza Cseh Robi (tavir.hu):
TavIR LCD_LPT vezerlo csomag (1600 Ft/db): 1 darab
TavIR LCD kijelzo (2*20 karakter, kek hatter hattervilagitas, feher karakterek) (6100 Ft/db): 1 darab
Ja igen, méretei alapján befér egy 5,25-ös helyre is.
Ha a házat, az egy régebbi Sony video háza, típusa az adataimnál, SLV-733, azt hiszem. Meedio theme: dasoft-i, Peek-a-Boo ikonokkal.
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
De, csak erősen méretlimitált a dolog, hiszen megvolt, hogy mekkora helyre kellett, hogy beférjek a Sony videoházba. És akkor ez volt a Cseh Robinál elérhető a szóba jöhető méretek közül, meg a kék volt még kívánalom. Még a régi kazetta-kiadó-nyílásba menne egy Samsung optikai meghajtó, illetve USB és Firewire csatik, csak még a rögzítésén gondolkodom...
Ez egy francia theme, fenn van a meedio.com-on is, de a több info van a www.meedio-france.com-on. -
beencee
őstag
Nálam működik gond nélkül, 1.38 és 1.41 verzióval is (illetve .NET 1.1 és 2.0-val is). Nézd meg, hogy a \Program Files\Meedio\Meedio Essentials\themes\dasoft-i\instal könyvtárban lévő plug-inek, illetve fontkészlet van-e installálva nálad, ezek kellenek a működéshez.
Az icon-set mérete stimmel...
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Fontkészlet csak úgy, mint bármely más fontkészletet Windowsban, hiszen ez is ''csak'' egy normal Truetype font. De van egy file (C:\Program Files\Meedio\Meedio Essentials\themes\dasoft-i\instal\fonts\a lire.txt), amelyben le van írva, mit kell tenni.
Letöltött plugint off-lineban is lehet telepíteni, de az .mpp kiterjesztésnek nem szabad foglaltnak lennie. (Azt amúgy az MS Project használja még tudtommal...) -
beencee
őstag
Ha az eredeti dasift-i theme-t akarod használni, ahhoz nem kell külön icon-set, abban a theme-ben benne van a sajátja. Az már csak az én külön heppem volt, hogy megtetszettek ezek a Peek-a-Boo ikonok, ezekkel kézzel lecseréltem, illetve kiegészítettem a dasoft-i\images\icons könyvtárban lévő ikonokat.
Amúgy az icon-set-ek mostanában ugyanolyan .mpp fájlok, ugyanúgy telepíthetőek, mint bármely más plug-in. -
beencee
őstag
-
beencee
őstag
A video az egy elég ritka darab, ebből a QS sorozatba passzoló, sima előlapos és amúgy nagyon jó SLV-X9-ből elég keveset gyártottak.
A CD az CDP-XB720 QS, szeretem azt is, különösen jó futómű, tisztességes elektronika, sokan külön DAC-kal is használják a futómű minősége miatt. -
beencee
őstag
-
beencee
őstag
1. Az alaplapi videora, azért alapértelmezetten rajta vannak a hátlapi video kimenetek ugye? Scart, meg ilyenekre gondolok.
2. Ez azt jelenti, hogy nincs IDE csati az alapapon?
3. Mennyire halk a tápja?
4. A hirdetett cuccban benne van a VFD kijelző, illetve az infravevő is?
''Microsoft Keyboard & Remote For MCE'' Ez a cucc csudajó, kellett egy kis idő, míg megszoktam, de mostmár remek. És nagyon jó az ''asszony faktora'' is, mert kifejezetten szép, nem zúgolódik a párom az újabb ''furcsa cucc a nappaliban'' miatt...
Tudnál egy elérhetőséget adni a sráchoz (persze priviben)? -
beencee
őstag
Köszi a privit, illetve az infokat, tényleg nagyon kíváncsi leszek a benyomásaidra, tapasztalataidra.
Kérdések, amelyek a fentieken túl érdekesek lehetnek:
1. Prochűtés. Adnak hozzá vmi spec ventit, vagy azt teszel rá, amit akarsz? Ha az utóbbi, mi megy rá, mennyi hely van?
2. Hogyan hajtod a VFD-t, van-e vmi driver hozzá, vagy megfelel-e vmi ismert cuccnak, amit a front-endek ismernek?
3. Hogyan hajtod az IR-vevőt, esetleg az is MCE kompatibilis (hivatalosan az MCE keyboard ugye egy XP MCE patch után a MCE remote vevőjével megy), vagy ezt barkácsolták meg?
4. Milyen proccokat fogad (775-ös CeleronD-t modjuk)?
5. Táp hangosság, de ezt már fentebb tárgyaltuk.
6. Egyáltalán a belső elrendezés (nem találtam belső képet a neten, de lehet, hogy én voltam láma, vagy fáradt).
7. Hogyan hajtod az előlapon lévő gombokat (mindent a bill-driveren keresztül, ahogy az MCE remote+keyboard csinálja és ide irányítják a gombokat is)
+1 a fő kérdés egyáltalán a VFD, IR és előlapi gombok driverei használhatóak más front-endel is, vagy csak XP MCE-vel Ez elég nagy korlát lenne...
Hirtelen ezek jutottak eszembe, de tényleg kíváncsi vagyok erre, én ezekkel szívtam egy picit többet a home-made cuccomnál. Felhívom majd a srácot is, de valóban érdekelnének a gyakorlati tapasztalatok. -
beencee
őstag
A legtöbb gyári installációjú HTPC-ben kettő tuner van, tehát ez elterjedt dolog, szerintem a neten találsz tapasztalatokat. Nekem közvetlen tapasztalatom nincs (mert a benne lévő egy tunert is ritkán hsználom), de pl. az általam használt front-end, a meedio fórumán is sok topik van a két tuneres ügyekről.
A Hauppauge a legelterjedtebb, van ebből DVB-T-s is, pl. nálunk pont hirdetnek is egyet: [link] -
beencee
őstag
Gyereke, pörög a topik, ez nagyon jó Hajrá továbbra is.
A szépség nálam is alapfeltétel, meg az is, hogy illeszkedjen a többi cucchoz a nappaliban (asszonyfaktor pl.). Az, hogy mi a tökéletes, nem tudom (az általad is linkelt hFX ház közel van hozzá...), nekem ez mostani cuccom nagyon sok örömöt okoz, most egy kicsit a szoftveres részre, meg a használatra feküdtem rá (élvezzük is ugye, amit csináltunk...).
Te hogy állsz? -
beencee
őstag
Kobak77, róland, Enszuke
Home automation téma engem is érdekel, de van egy elindított téma erre itt [link], esetleg folytassuk ott.
Nálam itthon jelenleg dióhéjban:
Hálózat: 24 végpontos CAT5 háló, összeszedve a háztartási helységben egy rack szekrényben, itt kifejtve. A rackben a DSC riasztóközpont (ez külön hálón, de spec kártyával linkelve az X10-es erősáramú hálózathoz), ide jön be a kábeltv, telefon, stb. Telefon egy Panasonic központon, ez ellátja a kaputelefont is, mellékek a CAT5 hálón kiosztva. TV jelelosztás coax hálón. Szünetmentesen az egész, ebben van még az ADSL modem, egy Belkin router+AP, 12-es HP 10/100-as HUB stb.
Erősáramú vezérlés: a 220V, három fázison csillagtopológiás kiosztásban, 4 csomópontba szervezve, a csomópontokban X10 vezérlőkkel, CM11-el hozzákötve a Home-serverhez, ami sorosan kommunikál a szgéppel. Ezen a gépen többek között fut a HouseBot nevű alkalmazás szerver oldala.
Home-server: Konfigot lásd adataimnál. A garázsban van elhelyezve néhány régebbi gyűjtött géppel egytemben (itt zavar legkevésbé a zúgás és ez a leghűvösebb helység is, nem kell annyira hűteni a cuccot.) A fő szempont a kis fogyasztás volt (mérve ~60W-ot eszik az egész ) hiszen 7/24-ben megy, ezért Geode alapú, illetve az 500GB nettó tárkapacitás tükrözve (jelenleg). Windows 2003 Server van rajta (nem értek a Linuxhoz), így távoli asztallal is hozzáférhető, fő funkciója file-server funkciók, HouseBot server, letöltés, stb.
HTPC: szintén lásd az adataimnál, illetve ebben a topikban korábban, a szokásos funkciókon túl a HouseBot kliens oldala is a Meedio-ba integrálva, egyéb paramétereiről itt már sokszor írtam. -
beencee
őstag
Azért linkeltem azt a topkot (csak elég régen leült és akkor sem volt túl hosszú) mert ott folytathatnánk a home-automation témát, hogy itt ne legyünk off.
Mivel építkezés volt kb. 5 évvel ezelőtt, nem volt annyira vészes. A CAT5 háló kijött kb. 30k-bó, perszeehhez még jött a fali csatlakozók ára (Legrand Valena család), rack szekrényem volt, a hardverelemek nem vészesek, ha megnézted a konfigokat az adataimnál.
Riasztót úgyis raktunk volna, ez nem volt extra tétel. Ugyanígy, mivel villanyszerelést, ígyis-úgyis kellett csináltatni, hogy más lett a topológia, ettől nem volt lényegesen drágább (bár a 4. villanyszerelő csinálta meg, a többi elmenekült). Az egyetlen drágább tétel az X10-es elemek, de ezeket meg lehet folyamatosan bővíteni, nem kell egyszerre beruházni (magyar árak a p5.hu-n vagy az okosotthon.hu-n) -
beencee
őstag
''A lényeg, hogy a HTPC szoftver tudja kezelni a távoli gépet is, vagy lehessen hozzá ilyen plugint készíteni, beszerezni.''
Ezt nem igazán értem. Ha a HTPC-n be van mappolva meghajtónak a távoli gépen valamely megosztott könytára, onnantól kezdve bármely front-end sw tudja használni a távoli gép tartalmait. (Nálam is úgy működik, zenék, filmek, képek, rögzített műsorok a home-serveren, amit aztán elérek a HTPC-ről, notiról, bárhonnan.) De Windows 2003 Server alatt működik a media server szolgáltatás is, amikor is nem kell a megosztott könyvtárat látnod, hanem stremként (''sima IP-n keresztül'') látod a tartalmakat, de ez felesleges bonyolítása a történetnek. -
beencee
őstag
''Nem tud valaki olyan olcso eszkozt, ami egy halozatos tavoli hdd-t fizikailag helyinek tud mutatni?''
Ezt hogy is gondoltad? Valamilyen hekkelt firmware a lejátszóban, vagy hogy?
'' Azzal barmelyik hdd-s divx lejatszot lehetne hasznalni lejatszashoz. Es ezekbol van 2.5 hdd meretu 10kft alatti aru is.''
A HDD-s lejátszóból 10k alatt? Melyik? Vagy a HDD-re gondolsz, hogy van 2,5''-ból 10k alatti is? De nem azt kérdezted, hogy a távoli, hálózatos meghajtót akarod helyinek látni -
beencee
őstag
Ez a hdd-hez való divx lejátszó nekem kicsit a gombhoz a kabát, de biztos van ilyen. Tudnál adni egy ebayes linket, vagy valamit, hogy hogy keressem?
Tehát egy olyan eszközre gondolsz, amelyik, egyik oldalán PATA, vagy SATA felületű, ezzel rakod be a divx lejátszóba a 2,5'' hdd helyére, míg az eszköz ''másik oldalán'' pedig van egy ethernet csati, amivel a helyi hálózathoz kapcsolod, erre gondolsz? Nem tudom van-e ilyen, de egy csomó olyan hálózati médielejátszó, rádióerősítő, stb. van, amely képes kezelni hálózati tartalmakat. (Buffalo, Pinneacle, D-Link, Netgear, Olive, stb.) -
beencee
őstag
Megnéztem.
Ezekkel, meg azzal is, amire másodjára beszéltél az a gond, hogy egy ''beállt'' házban/lakásban a használat közben nem működnek az ilyen sok kábellel, bonyolultan és általában esetlegesen összerakott dolgok. Ezeknek nem szabad kilógniuk az általános, naponta megszokott rendből (újra az asszonyfaktor, igen), tudnia kell kezelnie mindenkinek a családból, kizárólag távirányítóval, stb.
Több hálózati lejátszónál úgy emlékszem, hogy lehet frissíteni a fw-t és a kodekeket is, de ennek utána kellene nézni pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest