Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
Gex75: csak egy ötlet, hogy be lehetne-e tenni alapból pl. a paprikába (funplugba) ezt a kis scriptet, ami nem engedi folyamatosan pörögni a ventilátort sem, így ha standby-ba mennek a vinyók, a hőméréklet csökkenésével a venti is elhalkul/leáll (beállítás szerint):
#!/bin/sh
PATH=/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin
LOGDIR=/log
FANLOGFILE=${LOGDIR}/fan_ctrl.log
mkdir -p ${LOGDIR}
kill -9 `pidof fancontrol`
echo "Fancontrol killed. Installing fan_ctrl.sh" >${FANLOGFILE}
update_interval=60
T1=108
T2=122
RPM1=2300
RPM2=6000
while [ 1 ]
do
T=`temperature g 0`
T=${T##*=}
if [ $T -lt $T1 ]; then
CALCTEMP=`expr 0`
else
CALCTEMP=`expr \( \( $T2 \< $T \) \* $RPM2 \) \| \( \( $RPM1 + \( $RPM2 - $RPM1 \) \* \( $T - $T1 \) \/ \( $T2 - $T1 \) \) \& \( $T \>= $T1 \) \)`
fi
CONVFTOC=`expr \( \( $T - 32 \) \* 10 + 9 \) \/ 18`
newRPM=${CALCTEMP}
fanspeed w $newRPM
echo `date`" ::CURRENT::" $T"F" ${CONVFTOC}"C -- fanspeed:" $newRPM "(written to "${FANLOGFILE}")." >>${FANLOGFILE}
sleep $update_interval
doneForrás: wiki.dns323.info
Ez a saját beállításom, mely szerint 42-50 fok között változtatja a venti fordulatszámát 2300-6000rpm között. Ahhoz, hogy ez a script elinduljon, muszáj volt a fun_plug-ban beszúrjak még egy & karaktert a /funplug.d/start szkriptjeit indító sor végére.
-
Rival
aktív tag
Nem elképzelhető, hogy többféle verzió van? Nekem pl. a temperature parancs Fahrenheitben adja vissza a hőmérsékletet, de úgy olvastam, hogy van példány, ami Celsius-ban számol... mondjuk nem, mintha változna a helyzet a problémával kapcsolatban, mert ezek szerint mindkét felállásban ugyanúgy hibásan jelennek meg a karakterek...
-
Hemüveg
csendes tag
Tud valaki valami jó syslog progit, amivel a routertől kapott log fájlt lehet buherálni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kopasz79
tag
swatch
Package: swatch
Priority: optional
Section: universe/admin
Installed-Size: 196
Maintainer: Ubuntu MOTU Developers <ubuntu-motu@lists.ubuntu.com>
Original-Maintainer: Nikolay Kokalichev <nkokalichev@yahoo.com>
Architecture: all
Version: 3.2.1-1
Depends: perl (>= 5.6.1), libtimedate-perl, libtime-hires-perl, libdate-calc-perl, libfile-tail-perl, libdate-manip-perl
Filename: pool/universe/s/swatch/swatch_3.2.1-1_all.deb
Size: 41644
MD5sum: 56ba2544a4fe25470f22a76937bfac17
SHA1: 50ff89dcdbec127afcc39b8b0a3ea6c641f825b5
SHA256: 93f423b4d73004ffc016ba574f32d19b74e2b9141bda526ef3860448025cda8f
Description: Log file viewer with regexp matching, highlighting, & hooks
Swatch is designed to monitor system activity. It reads a configuration
file which contains pattern(s) to look for and action(s) to perform when
each pattern is found.
.
A typical action is echoing the matched line in a variety of colours and
formats including reverse video, bold, underline, and normal, which swatch
knows how to do internally. Other actions include sending mail or
executing an arbitrary program on the line.
.
Swatch is written in Perl and uses Perl regular expressions for line
matching.
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntuszerintem csak linuxra van
-
szutyis
tag
Sziasztok!
Problémám a következő. DNS-323 1 lemez (samsung 250) minden ok., de ha berakok még egyet (WD 750), nem tudok csatlakozni a paprikához. ( az ip. cimen nem lehet kapcsolatot létrehozni a 8080 porton) Hogyan kell ezt beállítani? WD kivesz ok minden megint.
Egyébként brutálisan jó a 323, csak ajánlani tudom -
lekor
csendes tag
1. akkor nincs megoldás a hosszú ékezetekre? (ő, ű)
2. megoldható valahogyan, hogy egy router mögé dugva a dns-323-at
kívülről is látható legyen? (biztonsággal!) (csak vpn?)köszi!
-
lekor
csendes tag
Tudna valaki segíteni?
Ez előzőekben említett dologra lenne szükségem (szerintem biztosan van más is,
akit érdekelne), hogy egy helyi hálón jól működő 323-ast, hogy lehetne
kívülről is biztonsággal elérni, úgy, hogy nincs külön szerver, ami tudná a VPN-t.
Nagyon nem értek a hálózatokhoz, így lehet, hogy hülyeséget mondok, de
nem lehet magát a 323-ast rábírni, hogy kezelje a VPN-t? (mármint, hogy
ő maga lássa el a kapcsolat létesítését, és a titkosítást is)
Bocs, ha túl nagy ökörség, de hátha valaki otthon van a témában...Esetleg egy fórum, ami segíthet (lehet, hogy volt már...)
http://forum.dsmg600.info/f3-DNS-323-General-Discussion.htmlKöszönöm!
-
Rival
aktív tag
Szerintem elméletileg megoldható lenne, hiszen a Linksys WRT54xx routereken simán megoldható egy OpenVPN szerver futtatása. Én használok egy WRT54GL-t VPN-nel, minden ok, de hogy van-e ilyen projekt DNS-323-ra... hm... gondolom ha már a Debian elindul rajta, utána csak egy mozdulat... De egy fun_plug-gal? Nem tudom...
-
PrinczA
őstag
Most gondolkodom én is egy 323-as megvételén, viszont itt visszaolvasva nagyon zavaró, hogy nem mindig tudom, hogy ki ír 313 és ki 323-ról, nem lehetne egy külön 313, és 323-as topik?
-
-
gex75
tag
Minek a VPN a DNS-323-ba ?
Ott az FTP vagy SFTP elérés - a sebesség ugyaannyi lesz, sőt a VPN esetében
még kevesebb is.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
Rival
aktív tag
Szerintem nem az a kérdés, hogy minek, hanem az eszköz funkcióit a tőle telhető maximálisra hozni. Aki használja, használja, aki nem, nem. Minél többet tud egy eszköz, annál értékesebb (ha nem is anyagi szempontból). Pl. egy Linksys WRT54GL-be is minek FTP szerver? Fene se tudja. De ha barkácsolsz bele egy nagyobb SD/MMC kártyát, már van értelme. Én csak a tudományos kíváncsiság kedvéért megcsináltam egy 8MB-s MMC-vel, de nem használom, inkább a DNS-323-at. Akinek pedig nincs VPN-es routere, használni tudná a DNS VPN képességeit.
De innen jut eszembe, a DNS-ben mi az értelme pl. a DHCP szervernek? Általában routerre kötik, azon pedig szokott lenni...
-
gex75
tag
Abból ha a VPN végpont egy nat-oló router mögött van általában nem sok jó sül ki
Nem azt mondom hogy nem megy, de van kb 5000 fajta router a piacon ebből kb 300
fogja neked normálisan kezelni az átfolyó vpn-t a többi nem.
Ekkor jönnek a gondok.
Soha ne kezeljen VPN-t egy nas, VPN-t router/tüzfal csináljon.A 323-ba fölösleges a dhcp szerintem, akinek nincs routere vagy olyan eszköze a
hálózatában ami dhcp szerver lenne az nem fog egy 10 gépes rendszert használni, hanem
maximum 1-2 eszközt használ - azt is fix ip cimmel.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
Rival
aktív tag
Sajnos a WL-520GC-ben csak 2MB flash memória van, így nem rakható fel teljes értékű 3rd party firmware VPN támogatással, mint pl. egy Linksys WRT54xx-re. Amire cserélni lehetne maximum egy DD-WRT v24 micro, de abban sincs teljes VPN támogatás, csak VPN pass-through, tehát a VPN-t átengedi pl. egy belső szerverre. De lehet, hogy ezt alapból is tudja.
-
lekor
csendes tag
köszi, de a VPN pass-through-t tudja alapból a router...
én is ebben gondolkodtam, hogy egy openwrt-s dolog talán segít a routeren
megcsinálni a vpn-t, de ha azt mondod, hogy kevés lesz neki a 2MB flash,
akkor bele sem kezdek: :-(
Mire cseréljem a routert?
Tudsz esetleg olyat, ami alapból tudja a vpn-t? (wifi fontos lenne)
Ér annyival többet, vagy érdemes valami wrt-s cuccal tuningolni?köszi a segítséget!
-
Rival
aktív tag
Én maximálisan elégedett vagyok a Linksys WRT54GL-lel DD-WRT firmware-rel. Funkciók, amiket stabilan használok vele: VPN, SSH, QoS, WDS, DDNS. Pl. a QoS nagyon jól teszi a dolgát (3 SIP telefon maximális prioritással, torrent közben sem akad egy cseppet sem). Szinte hozzá sem nyúltam, mióta lecseréltem vele a jó öreg első szériás SMC WBR14G-t. Bővebb infó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rival
aktív tag
A paprikát egyszerűen el tudod érni kívülről is egy port forwarddal (dns.323.ip.cime:8080)... csakhogy ez nem valami biztonságos, így a lighttpd.conf file-t kell egy kicsit gyúrni, hogy legyen valamiféle autentikálás (jó magyarosan). Én csak egy szimpla név-jelszó azonosítást állítottam be. Amiket változtattam a /mnt/HD_a2/fun_plug.d/etc/lighttpd.conf-ban:
volt:
# "mod_auth",
lett:
"mod_auth",
volt:
# auth.backend = "plain"
# auth.backend.plain.userfile = "lighttpd.user"lett:
auth.backend = "plain"
auth.backend.plain.userfile = "/mnt/HD_a2/fun_plug.d/etc/lighttpd.user"volt:
auth.require = ( "/ valami ...
lett:
auth.require = ( "/" =>
(
"method" => "basic",
"realm" => "download archiv",
"require" => "valid-user"
)
)Persze kell ebbe az etc könyvtárba egy lighttpd.user file, benne név-jelszó tartalommal:
példanév1:példajelszó1
példanév2:példajelszó2Így bárhonnan hozzá lehet adni .torrent file-t, és mire hazaérsz, le is tölti...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok !
Olyan problémám van, hogy kintről kapcsolódok a DNS-313 -ra (pl. Total Commander) és ha másolni szeretnék róla , akkor max 5-7 kb/s -al jön át a fájl holott 4 Mb/s a feltöltési sebességem. Ti milyen sebességel másoltok róla ? ?
Mert ez így nagyon lassú. Kérlek segítsetek egy kicsit.Köszi.
-
Rival
aktív tag
Érdemes telnet alól csinálni mindent, pontosabban valami szövegszerkesztővel (kényelmesebbeknek pl. joe). Letölthető fun_plughoz itt: [link]
A "realm=" sorban csak azt állítod, hogy amikor megkérdezi a nevet/jelszót, mi legyen az infó, mégis milyen oldalhoz kéred az azonosítást. Azt írsz, amit akarsz...
-
Rival
aktív tag
válasz kopasz79 #396 üzenetére
Nekem jók a tapasztalataim (személy szerint két WRT54GL-t és egy WRT54G-t használok, cégeknél is akad jópár, főleg GL). Nálam jelenleg dd-wrt v23 SP2 fut. Egyelőre nem próbálom ki a későbbieket, mert minden frankón működik. Ctcs-t nem raktam fel, mert összességében a torrent forgalmat szabályozom QoS-szel, bármelyik host is legyen az. Igen, OpenVPN-t használok, leírás alapján lőttem be 2048 bites kulccsal:[link] A kliens is OpenVPN. [link]
-
Hemüveg
csendes tag
Köszi. Habár semmit nem értek a Linuxból.
Windows alól másolva, a fun_plug.d könyvtárba "megtelt a lemez" hibaüzit kapok.
Telnet alól "putty" meg nem tudom, hogy kell másolni. Található valahol leírás a DNS-323-ról hogy milyen parancsok használhatok?Vagy lehet rá linuxos mc commandert rakni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest