- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz mate007007 #17186 üzenetére
Hát, inkább úgy mondanám nagyon rossz választás Az alu verziója i3 380-nal került a napokban 166k-ba. VGA és többi alkatrész ugyanaz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mate007007 #17189 üzenetére
Aki keres, az talál, meg aki jó helyen van Sztem ami volt elkapkodták, pár napot várni kell amíg újra lesz, ph-n is van aki vett. Ugyanez a verziója standard műanyag verzióban iponban pl 164k br. n7010-et nem láttam ilyen vga-val.
-
Chaser
legenda
válasz mate007007 #17191 üzenetére
8-ért? jan 5k 2GB so-dimm ddr3 1333. Lehet az alu verziónál elszámolta magát az importőr, mert mindenütt kifutott szériaként van, páran jól jártak.
-
Chaser
legenda
CHNZDL1
Adott ez az ST. Nem elérhető státuszt mond rá a dell, eddig minden gépet ugyanezen az oldalon néztem. Ilyenkor mi van?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Matt-OPT #17324 üzenetére
140-ért nem kapsz minőségi gépet, annyiért régi szériás vostrot vehetsz, vagy valamelyik inspiront. i3 380+hd5650-es verzió 160k boltban, apróknál újan 143-ért is árulják, az megéri. Ha minőségibb gép kell akkor új szériás vostro 3500, az 190k-tól indul.
szerk: Nézd meg őket, sokan szidják az inspiront, sokan meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Incubus #17327 üzenetére
Mert lakkos felületű, állítólag nyikorgós a burkolat, gyengék a zsanérok. Ez elit géphez képest tényleg ótvar, na de ahhoz képest majdnem minden konzumer műanyag gép az. Én csak azt az ocsmány lakkos burkolatot szüntetném meg, más bajom nincs vele. Igaz élőben nem láttam de elég vastagnak tűnik, az azért túlélhető. 9 cellás aku 11k hozzá újan, szóval jó gép az összességében annyiért amennyiért adják.
-
Chaser
legenda
Láma kérdés...a dell checken a gyártási és far idő vége dátumoknál a középső szám a hónapot vagy napot jelöli?
-
Chaser
legenda
válasz nightshadow #17355 üzenetére
119k iponban, +2GB ram újan 4500ft, 124-ből megvan 4GB ram-mal. Mkv kiterjesztésű filmekhez is tökéletes. 2GB ramos gépre is lehet x64 OS-t rakni, nem annak a függvénye, viszont 4GB-ot -vagy felette- már csak 64 bites tud kezelni, 32-es nem.
-
Chaser
legenda
Ha vostrod van az helyszíni garos, vinni se kellett volna sehova. Szólsz a humansoftnak vagy getronicscnak aztán mennek házhoz pár napon belül, sztem vitték volna a wifi modult is. Amennyiben csak lapot vittek volna akkor pár napon belül mentek volna újra, nbd garos gépnél nem szoktak pöcsölni, ha igen akkor sajnos nincs kinél verni az ajtót, de hátha majd befigyel ide egy delles "odaátról".
szerk: polip: Mostani vostro szervizgarral? Nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Sry ezt nem tudtam.
nightshadow :
Inspiron N5010
- Intel Pentium Dual-Core P6200 2,13Ghz
- 2GB
- Intel GMA X4500
Ez a legerősebb. Core i3 HT nélkül. A vga pedig intel HD, a 4500-ös elírás. A hd4250 valamivel erősebb 3D-ben, az amd cpu viszont gyengébb és többet is fogyaszt.szerk: DeckardCain: Ennyiért jó. 1080p-re is alkalmas, kicsit melegedősebb a P6-os intel gépeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz nVIPER #17391 üzenetére
A fuji A530 az mondjuk kiemelhető ebből a szempontból. Korrektül van összerakva és matt a gép, a kijelző is, bár ez utóbbival már variálnak. Gar is 3 év. Szervizablakon keresztül cserélhető ram, hdd, cpu. Jó kis hűvös halk gépek. Dell topikban fujit ugye nem ajánlunk, csak megemlítettem
-
Chaser
legenda
válasz nVIPER #17394 üzenetére
Keresd meg az A530-at, annál így van. Az új inspironnál csak ramot lehet így cserélni, az új XPS-nél és úgy emlékszem a vostronál is. A dell megkezdte a visszafejlődést...a 1525-ösömnél még oké volt minden.
-
Chaser
legenda
válasz premete #17409 üzenetére
Nem a fejlődést kifogásolom, hanem a visszafele fejlődést Megint csak a 1525-ös inspiront tudom megemlíteni, minden cserélhető benne, extraként hdd keretben 2 csavarral, optikát 1 csavar fogja. Most ott tartunk, hogy hdd cseréhez az új vostrokat és xps-eket is bontani kell, na meg az inspironokat is. Én úgy látom ettől nem lettek kisebbek az inspironomnál, az akuidő se több...
No vettem is egy n5010-et, minden ok vele, de a venti folyamatosan pörög. Nem hangos, de megy, cpu-ra everest 40 fok alatt mondja a magokat. Látom van egy új bios friss, vajon feltoljam-e?
P6200+2GB ram+320GB kiépítésű gép._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz nightshadow #17423 üzenetére
Egy baráti helyről baráti áron 1ébként iponban a legolcsóbb. W7 x64-et raktam fel, gyárilag linux volt rajta. Nincs gond a driverekkel. Bár 1 valami kérdőjeles, de gőzöm nincs mi, minden működik.
-
Chaser
legenda
válasz premete #17426 üzenetére
Majd meglesem
nightshadow: Játéknál szaggathat is, mert ez csak egy alap intel HD integrált, kb amd-ben hd4200, nem mostani játékokhoz van, lehetne mellette core 9 is. A video viszont nem szaggat, mondjuk 1080p-hez már nem árt olyan playert használni ami ki tudja használni a vga dxva gyorsítását. Tegnap megnéztem fHD monitoron, ott volt pici lagg, de 99% sw hiba, nem használtam még huzamosabb ideig W7 x64-et, xp-n meg x86 W7-en meg régebbi géppel is működött a gyorsítás. A hang meg tényleg jó, átlag gépekhez képest és a touchpad is
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #17431 üzenetére
Én a 12GB Avatar-t próbáltam ami fHD-s, a P6200-esen. Sw-esen is helyt áll, megakad párszor a kép, de zömében folyamatos. Ebből következően már egy i3 330 is alkalmas sw-esen is fHD-ra...ami azért nem rossz
VSAMSUNG: Ha használod a vga dxva módját akkor konvertálni is lehet mellette, többek között ez is előnye a dxva-nak, a cpu-t minimálisan terheli.
-
Chaser
legenda
válasz Aventurium #17445 üzenetére
Van asztal kiterjesztés olyat is lehet, hogy a gép képernyőjét lekapcsolod és csak a tv/monitor megy.
-
Chaser
legenda
válasz foxi69 #17448 üzenetére
Nekem P6200-as verziója van integrálttal, letöltés közben nem melegszik Net közben pofátlan 35 fok körüli maghőmérsékletek vannak, sokszora venti se megy -hála az új biosnak-. Ha ki lehet kapcsolni az atit a gépben akkor amit kinéztél az se melegedik, de nem tudom hogy megoldott-e, a cpu-igp és hd5650 biztos alkalmas rá. Én 2GB kingmaxot vetem bele, gyári samsung, de szerelhetik éppen mással is, 99% hogy mennek párban.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz egykori #17465 üzenetére
Ha alapból 1x4GB van benne annyival másabb, hogy azt még tudod bővíteni. A 2x2 felállást nem, ha 2 egyforma méretű modult raksz egymáshoz 99% hogy mennek dualban, nem volt még szerencsém olyan esethez ahol gond lett volna. Nekem pl kingmax+samsung van, az előző gépben kingston+elpida volt, ráadásul 2+1 felállásban. A lényeg hogy a modul kiosztás egyezzen.
egykori: Ezt mondom hogy qrva drága volt, újan amikor vetted a gépet még 5000ft alatt volt 1x2GB kingmax, 1x4GB meg 12k körül. Hol voltak ilyen pofátlanok? Még a szerelésre se lehet fogni, mert 1-2 perc beletenni.
szerk: csejó: Ha minden igaz beszedtél valamit ami a bootsectort is megkóstolta, megpróbálkozhatsz install lemezről rendszer visszaállítással, ha nem megy akkor reinstall. Avastot meg ne erőltesd, norton 2010 v 11, 12k körül van 2 évre, meg is ér annyit hogy többet ne járj így.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz egykori #17469 üzenetére
Olcsóbb helyet nem tudok, de bármelyik nem szemét lehúzós boltban belerakják annyiért, amennyiért anélkül is árulnák...és még a vásárlást is külön megköszönik. De ámen, legyen 1k a "munkáért", berakják 2 perc, futtatnak egy memtestet 1 óra, de nem kell mellette ülni. De hogy 4GB-os árán raknak be 2-est az finoman szólva is pofátlanság. Melyik bolt ez ha nem titok?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz Avicularia #17476 üzenetére
A kibővített gart látod fent, lent meg az alap 1 évest.
-
Chaser
legenda
válasz musculus #17533 üzenetére
Itthon meg ugyanaz van már 203k-ért, viszont 3 év garral. Tehát gyakorlatilag egy árban vannak. Mondjuk itt azt írja van hozzá W7, ami a magyar verziónál nincs. De a bill is német, ha magyart akarsz 10k biztos van, sztem nem érdemes vesződni vele.
-
Chaser
legenda
n5010 webcamjával kapcsolatban lenne kérdésem. A régi 1525-ösömhoz volt webcam center és manager, ehhez nincs ST alapján. Régebbi managert találtam, azt mondja nem támogatott a cam. Centerből találtam egy újabbat, az felismeri de az effektetket nem lehet vele használni. Külön érdekes még, hogy alapból a W7 telepíti a drivert -gondolom ált. webcam driver- de az imagine eszközöknél nem jelenik meg. Furcsa mód a mic-es része jól működik effekteknél is, érzékeli a beszédet csak a kamerával nincs kapcsolatban a dell sw-e. Van valami megoldás vagy ehhez már nem adtak ki webcam sw-eket?
Még egy apróság, az aku egy kicsit mozog, ez megszokott az 5010-eknél vagy egyedi?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz nemcso #17679 üzenetére
Az elsőt már próbáltam, nem jó. a 2-es verziót letölteni se tudtam, kb fél óráig szenvedtem vele, de valamit nagy elb@szott a dell Kinti fórumokon is hasonló problémákról írnak, szóval nem vesződök vele. Külső sw-ek furcsa mód kezelik a kamerát, csak a dell sajátjai nem...
-
-
Chaser
legenda
válasz Emb3rke #17723 üzenetére
Tedd fel az összes wlan drivert amit az n5010-hez ad a dell, lehet többfélével szerelik és az enyém nem jó a tiédhez..ártani nem ártasz vele.
szerk: vagyis már nem az enyém, nem tudtam megbarátkozni a lakkos felületekkel
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Emb3rke #17736 üzenetére
Höj Akkor biztos hogy driver, más lehet a tiedben.
nemcso: Az elég szomorú, akkor nem is csodálom ha 5650-es gépnek hangos a ventije...lenovonak is van atis gépe és ott lekapcsolható, vostronál meg xps-nél is, igaz ott nv kártyák vannak.
-
Chaser
legenda
válasz toto76 #17742 üzenetére
Standard memória van a gépekben. i3 átlagfelhasználónak elég, az i5 előnyei nem érnek 20-30k felárat.
Hamann2: Fogyasztásban jobb a SaB, játékokban a 2 mlített megoldás kb ugyanott lenne, talán az nv-s valamivel jobb..viszont elég melléjük i3 is.
-
Chaser
legenda
válasz Hamann2 #17746 üzenetére
Dellben még én se Az i5 időlegesen meg tudja emelni 1-2 mag órajelét, de csak ha nincs minden szál terhelve -ezt hívják turbonak- és van benne AES-NI ut.készlet..hétköznapi ember nem használja. Meg van benne VTx, ez akkor jó ha virtuális gépeket futtatsz..de ez is csak spéci esetekben gyorsít, megint nem átlagos dolog. Az ssd jó 5let
csóri: A pentiumokban és celeronokban is benne van, mielőtt tovább terjesztenéd az "igét". Úgy tűnik, hogy a dell xart a vga váltásra és nem oldották meg, ha lekapcsolható vga-s cucc kell akkor L501x XPS gt420m-mel, ott lekapcsolható a vga..furcsa mód ott megoldotta az nv.
-
Chaser
legenda
válasz IkszIpszilon #17755 üzenetére
Ebben lekapcsolható mint mondtam, nv optimus a tech. neve.
-
Chaser
legenda
Ex Battery Svc - 3YR EXTENDED BATTERY SERVICE
Ez azt jelentené, hogy az akura is teljes gar van?
Gondolom igen, de mikortól nyilvánítják csereérettnek? Teljes elhalálozás esetén, vagy pl ha a névleges kapacitásának már csak x százalékát tudja? Ha utóbbi x milyen érték?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Hát, van az acernek egy modellje, talán 5942g, de passzolom. HD 5650 van benne, még a régi fajta i3 v i5, arra minden tulaj azt mondta terhelés alatt is szinte hangtalan, ha az acer megtudta csinálni másnak sem lehetetlen csak akarás kérdése, ami úgy látszik már nem a dell erőssége, mint régen. Ettől független az xps biztos jó, ha lenne végre backlit keybord benne - a fentebb említett acerben az is van, és 200k alatt gép néha 3 év garral is- én is bevállalnék egyet.
-
-
Chaser
legenda
Az a lényeg volt egy inspiron 1525-ösöm, kb 3/4 óráig net alatt fel se pörgött a venti, pedig az még régi eresztés hw-ek terén - több fogyasztás-, a min. hogy új gépek is hasonlót tudjanak, de nem ez a jellemző.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest