Új hozzászólás Aktív témák

  • meri

    aktív tag

    Sziasztok! Vettem egy hónapja egy Inspiron 7370-es notebook-ot a feleségemnek (14-es, i5, 256 SSD, 8GB, HFD, Win 10 Home). 2018-as gyártású, 2019-ben lett eladva, már használták egy fél évet, de újnak látszik, és a 2 év garancia is újraindult amikor vettem (a Dell-es lejárt). Ennek keretében az akksit (kevesebb mint 50% kapacitás miatt) és a ventit (hangos volt) cserélték benne - eddig minden OK volt vele kb 2 hétig.

    Néhány napja egy olyan hiba jött elő, hogy miután sleep-el, nem mindig lehet feléleszteni. Életjeleket mutat ugyan (pl. a bill. világítás kapcsolható), de csak a Power hosszú lenyomásával lehet újraéleszteni (képernyő addig sötét - de ez gyakorlatilag egy kikapcs).

    A beállított idők pl.: 10 perc után képernyő ki, 30 után sleep. Win reset, később Win 10 szűz újratelepítés is egy full "gyalu" után, legújabb driverek, összes Win update, friss BIOS, hibernálás kikapcsolva, hibrid sleep kikapcsolva. Az Event viewer ilyenkor egy "Event ID 41"-et mutat (újraindítás rendesen shutdown nélkül), ami mondjuk jogos, ill. VSS hibákat látok még.

    Találtam erről fórumokat (7000-es sorozat), és egy tipikus hibának tűnik a jelenség, amikor a képernyő - de csak a képernyő, tehát még nem jön a képbe a sleep - lekapcsolása után nem lehet azt visszakapcsolni. Nekem a képernyő lekapcsolás után még reagál gombokra. A fórumban egyébként a "végső" javaslat az (sok egyéb sokaknak nem segítő mellett), hogy kapcsoljuk ki a képernyő-lekapcsolást (0 = soha), de ez ugye valójában csak egy workaround, ami valljuk be, nem igazán elegáns. Sokaknak egyébként MB-t is cseréltek, akár többször is... nem lett jobb.

    Most még próbálgatom az egyéb javaslatokat, pl. az SSD-re javasolnak szintén egy "soha" beállítást, a BIOS-ban is az USB Wake support-ot bekapcsolni (be volt), stb.

    Van esetleg olyan, akinél hasonló gond merült fel és sikerült megoldania? Ha nem megy, akkor megy vissza a laptop - még benne vagyok az 50 napban, ameddig elállhatok a vásárlástól. Köszi előre is...

    uff

Új hozzászólás Aktív témák