Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dyingsoul

veterán

válasz rokko99 #60408 üzenetére

Ezer köszönet a tippekért, sikerült megcsinálni! Kicsit hosszú lére eresztve elmondom hogyan.

A CMOS resetet eddig is próbáltam, ahogyan írtam korábbi hsz-eimben, elég sokmindent megpróbáltam már. A kis digitális órát most is bedugtam az USB-be, így az asztalon fekve, csak hogy lássam is mikor áram alatt van (persze tudom, hogy a tápon a kör (o) a kikapcsolt állapot és a vonal (|) a bekapcsolt, de már annyit kapcsolgattam, hogy alig tudtam követni mi van). Ez nagyon kapóra jött most! Ahogy áttettem a cmos jumpert, kicsit vártam és láttam, hogy az óra elaludt. Hoppá! Gondoltam, majd jumpert vissza és gépet próbáltam kapcsolni de nem ment. Aztán olvastam tovább a válaszod. és megfogott az, hogy próbáljam mindkét jumper állásban bekapcsolni a gépet. Azt gondoltam ez marhaság főleg, hogy még a kis óra is elalszik ha a jumper a reseten áll. Azt gondoltam csak azért írtad mert hátha nem tudom melyik melyik állás, viszont teljesen egyértelmű a lapon és nem vagyok olyan retard, hogy rossz állásban próbálom bekapcsolni a gépet. Azért gondoltam teszek egy próbát: a jumpert a tápot bekapcsoltam, óra világít, jumpert áttettem, óra kialszik, bekapcsológomb nyomás, természetesen nem történt semmi de még rásegítettem azzal is, hogy az alaplapi reset gombot is nyomtam és emellett a bekapcsolót is. Jumpert vissza helyes állásba, óra világít az USB-ről, bekapcsolás és lám ÉLETRE KELT!

Úgy néz ki, hogy csak az segíthetett, hogy a cmos clear alatt megküldtem egy bekapcsolás kombóval is. Annyira szeretném a titkát tudni annak, hogy hogyan segíthetett ez, hogy még fizetnék is érte. :DDD De komolyan nem értem, kiváló bios elemmel a lapban hogyhogy nem elég neki a reset? pláne úgy, hogy áram alá is teszem az egészet, miért nem elég neki egy reset ilyen állapotban, miért kell megküldeni egy bekapcsolással is? Na mindegy ezzel el is ment az egész hétvégém arról nem is beszélve, hogy a BIOS beállításaim is kezdhetem elölről (semmi extra nem volt benne csak helyes cpu fesz beállítás ami évek alatt soha nem okozott crash-t, led és venti fordulatok ilyesmik)

Az ötletért pedig ezer köszönet! :R

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák