-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz lcee79 #30044 üzenetére
Én a 120.2-re gondoltam, a 45.4 hosszútávon nem egészséges szubra, én nem erőltetném. Holnap ha minden jól megy kipróbálok egy Rainbow Hammer 10 nyomót, szerintem az egy refi ládában neked is megfelelne.
garden: Nekem eddig szerencsére nem voltak negatív tapasztalataim, mondjuk a JL Audiotól annyira nem voltam hanyattesve, mint mondjuk az Infinity Beta-tól, de az AS szubok és a DLD-k eddig mindig bejöttek, főleg az Xion 10.
osynho: Nekem is szól a 13-as Altec Lansing 50 hz-től a 2.1-ben, a legtöbb képes szólni, csak az nem mindegy, hogy milyen hangnyomással.
garden: Ebben te vagy a példaképem a nyomópróbálgatásban..de van még mit behoznom
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Karajev7 #30128 üzenetére
Már ne is haragudj, de rajtad kívül mindenki egy véleményen van, akkor ki is a ..kér?
Idejöttél, kérdeztél..többen is leigazolták, hogy amit venni akarsz az szar, ezért ajánlottunk nem túl drágán egy sokkal jobbat..és még neked van bajod?
Mielőtt belém is belémkötnél közlöm, hogy Sal-lal kezdtem, csak aztán gyorsan túlléptem rajta, és minimális ráfordítással sokkal jobbat kihoztam belőle. -
Joe fiú
senior tag
válasz lcee79 #30145 üzenetére
Egyáltalán nem egy kategória a kettő, nem lehet összehasonlítani. A DLD hangnyomás, a Gladen meg zene, azt kell eldönteni mi az igény, egyébként a DLD is igen könnyen hajtható, jó lenne hozzá a Steg.
Az SQX megint más kategória, szvsz. én azt feleslegesnek tartanám neked, kevés tapasztalattal..de ha van rá pénz.. -
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #30176 üzenetére
Nyílván nem fogja úgy meghajtani mint a te JBL-ed..de ha az ő igényeit kielégíti, hogy a fej végfoka elpuffogtatja a szobai ládát..akkor miért kell elrontani az örömét?
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #30179 üzenetére
Ebben igazad van, eléggé fel tud forrósodni, főleg, ha nagyon nem szellőző helyen van, nekem kikapcsolt végfokkal is elég jól melegszik hosszabb zenélés után.
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz icerockk #30264 üzenetére
Az írásod első felében leírtál mindent, és ez így is van, egy hangszórószettet mechanikailag jóval könnyebb tönkretenni, mint egy mélysugárzót. Én is használtam mélyládát 3x akkora teljesítményű erősítővel, és nem volt baj belőle, de mivel gondolom a kollega újonnan szándékozik megvenni, ezért felesleges ennyivel nagyobb teljesítményű erősítő, mivel ennél nagyobb szettet nem igazán tud beapplikálni.
Nem azt mondom, hogy szettet nem lehetne nagyobb teljesítményű erősítővel használni, de szerintem felesleges pénzkidobás lenne ebben az esetben.
sixer66: pps árul dragster szettet ilyen áron, inkább azt venném, nekem nem volt túl bizalomgerjesztő a dsk 130, nem adnék érte ennyi pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #30283 üzenetére
Ez egy felsőkategóriás szett, dupla kick-kel meg igen kellemes meglepetést okozna még neked is.
-
Joe fiú
senior tag
válasz lcee79 #30319 üzenetére
Én pl. a 250W-os szubomat hajtottam 600W-tal is mégsem lett baja, ez teljesen beállítás és szubfüggő, hogy mi jó , és mi nem jó neki. Így látatlanban egy 200W RMS körüli erősítő jó lehet, de az sem mindegy milyen erősítő, két eltérő felépítésű erősítőnek ugyanazon megadott teljesítményadata közel sem biztos, hogy egyforma.
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem túl ildomos hirdetést bedobni, de hátha valakinek segítség lenne.
-
Joe fiú
senior tag
válasz lcee79 #30408 üzenetére
Minden jó, ha jó a vége, akkor végül egy Rockford nyomó van most benne? 25 v. 30cm-es? A nagyobb erősítő igazából a nagyobb damping és a jobb kontroll miatt kell, nem feltétlen a nagyobb hangerő miatt, egy nagyobb erősítőt jobban tolerál egy mélysugárzó, mint egy kisebb teljesítményűt.
-
Joe fiú
senior tag
válasz aimettirlz #30425 üzenetére
Pedig az aktív hifis társadalom még kissebb az ország méretéhez mérve, szóval ne aggódj, egyébként valóban ahány féle erősítő annyiféleképpen adják meg a teljesítményadatot, én például azt tartom a legkorrektebbnek ha 12v-ra nézve adják meg az rms adatokat. A Stegemnél, pl. 11V-ra.
-
Joe fiú
senior tag
válasz Cxgrav #30450 üzenetére
Például azzal, hogy a bass boostot rányomtad, és nem egy erőgép az erősítőd, attól, hogy a bass boostot rányomod még nem lesz több és jobb mélyed( szarból nem lehet várat építeni kategória). Egy hangszórót, esetedben a mélysugárzót a kevés teljesítmény előbb túlvilágra küld mint a nagyobb teljesítmény, főleg, ha ilyen felesleges hülyeségek is be vannak kapcsolva, mint bass boost, meg loudness, meg eq-ban tökig felcsavarva a basszus..
-
Joe fiú
senior tag
válasz Cxgrav #30469 üzenetére
Akkor lehet épp ennyi elég volt neki, jók ezek a DLD-k, de egynémelyik szériája nem volt túl strapabíró, lehet te pont olyat fogtál ki. Egyébként haveromnak szintén ilyen erősítője van Magnat B30 méllyel, elég kellemes, lehet vele bohóckodni, mondjuk neki én állítottam be a dolgokat, és már pár éve nincsen baj vele.
-
Joe fiú
senior tag
válasz gabber01 #30478 üzenetére
Pedig az a 6db kiemelés elég frankó kis torzítást visz bele a szinuszkába..hosszú távon nem túl egészséges, egyébként én is írtam, hogy esélyes, hogy a nyomó is selejtes volt, de ettől függetlenül semmi értelmes loudness, bass boost és társaival kínozni egy hangszórót.
-
Joe fiú
senior tag
válasz opeter70 #30613 üzenetére
Pedig erre azt mondanák, hogy a kasztnitól jobb test nincs és nem is kell, végső soron az akksi is a kasztnira van testelve, ez alól csak az képez kivételt, ha szanaszét van rohadva mindenhol a kasztnid..akkor én sem testelném oda..jelenleg nálam az egyik kasztnira van testelve, másik az akksira..
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #30615 üzenetére
De ha kasztnira testeled akkor sokkal rövidebb a kábel, ergo gyorsabban tud lemenni róla a fesz..míg ha akksire vezeted akkor minimum 3x olyan hosszú a kábel, és az akksiról a kasztnira visszavezetve csak egy plussz torlódási pont, szóval szerintem semmivel sem gyorsabb az áram elvonulás..de ez már tényleg woodo kat..de mindenesetre érdekes lenne ezt kikísérletezni..
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #30752 üzenetére
Attól függ milyen szempontból nézzük, fejegységről hajtva gyengébb a Pio MVH150UI, mint a Deh 6700MP-m volt, viszont szub vezérlésben előtte jár, sokkal jobban beállítható vele a mély szekció (Infinity Beta Twelve). Egyébként nekem semmi bajom vele, még mindig azt mondom, hogy a belépő kategória best-buy fejegysége.
-
Joe fiú
senior tag
válasz gabber01 #30756 üzenetére
Sokkal több vágást ismer, 50/63...hz, fázisfordítás, szub vezérlés..etc.
Osynho: Nyílván én is erősítőről hajtom a mélyládát, és a beállítások, és egyéb dolgok épp úgy szerves részét képezik a minőségnek mint maga a jelfeldolgozó egység. Egyébként 30ezerig bezárólag szerintem semmi különbség nincs a fejekbe integrált dac-ok között, sőt lehet, hogy felette sem sok.
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #30761 üzenetére
Nem különbözik semmiben, szerintem ugyanaz a belseje, külseje egyaránt, annyi, hogy a BT92SD újabb kiadás, van benne bluetooth, illetve sd foglalat, a lelke szerintem ugyanaz, funkciók is..
Nekem nagyon bevált, nem is tervezem eladni, még ha meglesz az Alpine akkor sem. -
-
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van KCA420i ipod interface dobozkája Alpine fejegységhez?
-
Joe fiú
senior tag
Sok embernek nem jön be, ezért csináltak egy másik csoportot ugyanezen a néven.
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz zsloti #30899 üzenetére
Mi a bajod egyébként a hátsó hangszórókkal, hogy cserélni szeretnéd?
gabber01: Az új széria Gladen-AS koprodukció, illetve 2 ohmos a kick, ezenkívül nem tudom milyen eltérés lehet a felépítésében, annyira nem tanulmányoztam még, de az biztos, hogy a 2ohmos kickkel dúrvább a szitu
sixer66: Aktívban, vagy normális váltóval még mindig etalon az MX nálam, de azért kíváncsi lennék az Alpire, azt még nem hallottam szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Ha valaki esetleg kezdő szettet szeretne vásárolni, akkor van egy AS MX165Plusom eladó, normális hangváltóval és normális kábellel...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest