-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
Már több mint egy éve ezzel van benn az erősítő, több mint egy éve meg is van a 20-as kábelem hozzá,de eddig lusta voltam, de egyszer már kimérem esik-e egyáltalán a fesz a 10-es kábelen, nem érzem, hogy kevés lenne.
Tomocso: Gyakorlatilag bármi okozhatja, leginkább megfelelő testelésekkel lehet kivédeni, de nincs rá tökéletes módszer.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Hát, pedig itt a fórumon is nem egy ember küzdött generátorzajjal, pedig sokaknak szakember állította össze a rendszert, ezért mondom, hogy nem lehet egyértelműen leszűkíteni a kört,hogy mi okozza, csak megelőzni lehet, ha megfelelő méretű kábeleket helyezünk el, megfelelő poziciókban, és a testelések is tökéletesek.
-
Joe fiú
senior tag
válasz PowerBuldog #23770 üzenetére
Miért kell neked többutas hangszóró? Háromutasnál amúgy "külön" van a mélyközép,közép,magas.
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #24020 üzenetére
Nekem szerintem valami nevenincs kábel van, meg van még MNC is, rézből van, bajom nincs vele, szóval márkáért nem fizetek felesleges plussz pénzt.
-
Joe fiú
senior tag
válasz KonzolKartel #24129 üzenetére
Olcsóbb ha te csinálod
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz bendikeee11 #24239 üzenetére
Leginkább egyiket sem, szerintem még mindig az Audio System MX165Plus a best buy, főleg ha house zenét akarsz nyomatni rajta, kiszigeteled az ajtókat, és még fejegységről is meggyőző lesz.
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #24394 üzenetére
Most már kíváncsi lettem én is, meghallgatom holnap az autóban mit mutat, fülhallgatón nem az igazi élmény, pedig egy nem olyan szar AKG-m van.
Amúgy én is egyetértek a sub dologgal kapcsolatban, igenis helye van még egy jó komponens szett mellett is, el sem tudnám képzelni ma már sub nélkül. -
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #24402 üzenetére
Cáfolnálak, felsőbb kategóriás első szettem van, felsőbb kategóriás erősítővel, loudnesst életemben nem használtam, eq-zni szintén nem szoktam, basszus is visszább van véve, egyszerűen csak igényli a zene mélyláda jelenlétét, nem kell túlspilázni a dolgokat, akikről te beszélsz azok a hülyegyerek watthuszárok.
Amúgy ha ez a véleményed akkor neked minek van subbasszus hangszóród ?
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Ezt pont te írtad:
"Ugye a téma a 2x4 ohmos szub bekörése, amire te azt ajánlottad, hogy kösse csatornánként a tekercseket... ezzel nincs is gond (kivéve, hogy nincs olyan 2 csatornás erősítő, aminek a csatornái teljesítményben 100%-osan megegyeznének, így az egyik még ha kicsit is, de akadályozni fogja a másikat), mivel lényegében ugyan az, mint ha 8 ohm hídba kötné őket."
Azért nem köthetnénk csatornánként külön-külön a tekercseket, de részemről befejezem, értelmetlen.
-
Joe fiú
senior tag
válasz bajusz15 #24655 üzenetére
Van fenn apróba Steg 75.4 én a helyedben számításba venném, azért minőségibb kategóriát képvisel mint az általad írtak, és még a szettet is rá tudod kötni, vagy valóban amit Orbano is javasolt régebbi Alpine, pl. 3547, 20ezer alatt megkapod és bőven kihajtja a déeldét.
Esetleg még Cs-n van fennt Phase RS4 az is egy jó kis darab lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Részben egyetértek veled, az meg kb. természetesnek mondható,hogy az Eton jobb hangú ha már kb. kétszer annyiba kerül, ezen nem kell csodálkozni, ettől függetlenül szerintem továbbra is ez a két szett a best buy belépő kategóriában.
borat26: Ha kisebb kábelt raksz be, akkor jobban terhelődik az erősítő táprésze, másrészt több ampert kell kisebb keresztmetszeten átpréselni, ettől függetlenül nekem is csak 10mm2-s kábel van benn, holott nagyobbat igényelne az erő.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #24916 üzenetére
Értem, a mélység szerintem más, de részemről sub nélkül nem is tudnám hallgatni a zenét, hallottam én is Wackond DSK-ját agyonszigetelt ajtóban, nem volt rossz, de egy sub azért más
kavics325i: Tanusítom, tényleg nagyon jó, nagyon szeretem a hangját
pps1: Én is kipróbálom majd lejjebb vágva a subot, de szeretnék hozzá egy refi ládát is bepróbálni, hátha úgy jobban ki lehetne futtatni.
-
Joe fiú
senior tag
Közeleg a tavasz, szóval elkapott az autóhififejlesztés szele, szóval adott egy DLSR5a szett,szeretem, imádom a hangját,de kevésnek érzem, adott még egy MX165plus szett, szóval van-e rá mód,hogy a két szettet valahogy ötvözzem, vagy jobban járok ha eladom mindkettőt és veszek valami kettő közti 16-os szettet?
Illetve, hogy célszerűbb, a jelenlegi 10-es kábel mellé behúzni egy 20-ast vagy egy 35-öst behúzni és azt szétosztani a két erősítő felé? Az egyik erő Steg 75.4 a másik valószínűleg Phase RS2, ez még a sub függvénye, a kiszemelt Impact 5712DVC.
-
Joe fiú
senior tag
válasz Peti66 #25441 üzenetére
Én is erre gondoltam, alapvetően imádom a DLS-t nem adnám el, viszont néha kevés és kellene a plussz amit az MX kick valószínűleg megadna, ezért gondoltam úgy,hogy dls-t bennhagyni az mx kicknek egy ajtópanel és csak az alsóbb tartományban szólna.
Nekem is ez tűnik a legésszerűbb megoldásnak, 35-ös táp elosztva, csak így marad egy feles 10-es és egy 20-as tápom
-
Joe fiú
senior tag
Ma is sikerült megtapasztalni azt amit már sokat olvastam, pár órácskát karbantartó töltésen hagytam az akksit, majd elmentem az autóval, bekapcsoltam a hifit, és olyan mélyei voltak a ládának mintha kicseréltem volna, pedig csak az akkumulátor volt töltőn
Peti66: Úgy vettem észre sok nyomóval van már tapasztalatod, esetleg Impact 5712DVC-t ismered?
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz prmcsk #25494 üzenetére
Én sem az utcának zenélek, hanem magamnak, az már egy másik dolog, hogy hallja az utca is
Egyébként érdekes ez az állandó hitvita itt az sq- nem sq témában, nincs két ugyanolyan ember szerintem aki ugyanazt a zenét, ugyanúgy szereti hallgatni....Peti66: Érdekes dolog ez a próbálgatás, kb.8 sub volt már a csomagtartómban és igazándiból egyiket sem azért menesztettem mert nem lett volna kibékülve az autóval.
Persze volt olyan nyomó ami nagyon jól érezte magát, és sok közül mindmáig ezt tartom az egyik legjobbnak, de ez relatív, mert ugye nem idézhető fel pontosan,hogy most melyik nyomó melyik tartományban hogyan is szólt ugyanazon a zenén...[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Peti66 #25521 üzenetére
Egyenlőre csak a Stegre lesz kötve, az pedig csak híd 4ohm stabil, az lett volna a lényeges,hogy ha veszek mellé erősítőt akkor elég-e a 4 ohm stabil vagy mindenféleképp ajánlott 1ohmon hajtani, de ahogy leszűrtem a hozzászólásokból a kisebb ellenállás inkább hangnyomás eléréséhez jó?
gabo: Köszi neked is, inkább legyen nagyobb damping kevesebb hangerővel, nem hangnyomás a célom.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
Üdvözlet az uraknak, olyan problémám lenne,hogy vettem egy Impact 5712DVC mélyet amit a gazdája úgy használt,hogy csak egy tekercs volt bekötve, be szerettem volna kötni sorosan( egyik tekercs +-as összekötve másik tekercs - val, + és - a szabadon levő csatikra) és ebben az esetben a mélynek fura hangja van, mintha az egyik tekercs döglött lenne, visszakötve egy tekercsre csak hibátlanul szól.
Sajnos párhuzamos kötést nem tudom kipróbálni mert az erőm nem bírja. Valaki tudja mi lehet a gond? Egyik tekercs gyengébb lett a másikhoz képest, vagy én szúrnám el a soros kötést?
Illetve mennyire egészséges csak egy tekercset hajtani?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest