Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
válasz martong #31028 üzenetére
Egy kicsit meg kell húzni a csavart és úgy kell állítani, különben van hogy az előlap súlyától elmászik a beállítás.
Jelölőt egyszer se használtam (bár azt hiszem van valahol néhány darab), eddig bemértem mindig. Ha sok fiókot kellett csinálni akkor meg beállítottam az oszlopos fúróhoz ütközőket és pillanatok alatt kész is voltam. Majd csinálok hozzá alulról ütköztető sablont, azzal a CNC-nél is gyorsabb leszek► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Madmax81 #31046 üzenetére
Ha már felhoztad a szalagcsiszolót. Nem szeretnék venni, de lehet hogy muszáj lesz. Legutóbbi csapágycsere után néhány hetes használatot követően volt hogy megszoruló hangja volt a gépnek, nem is egyszer. Ha véletlen bemondaná az unalmasat fogalmam sincs mit vegyek. Ami feltétlen kell:
- 100 mm széles csiszolófelület
- porelszívás porszívóval megoldható legyen és ha porszívó van rajta akkor oldalra SEMENNYI por ne jöjjön ki
- sík teteje legyen hogy fejre lehessen állítani
- ne a festool túlárazott szalagcsiszolója legyen az ajánlás► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz arvaiz69 #31053 üzenetére
Szép lett, gratulálok. Néhány kérdés:
- táblásítást nem próbáltad még úgy hogy annyit táblásítasz (vastagolás nélkül) amennyi nagyjából befér a vastagságiba? A léceket egyesével gyalulgatni jóval több idő.
- a felsőmarót miért húzod, miért nem tolod? Nagyobb kés esetén érhet meglepetés, megindulhat hátrafelé a gép
- az élek gömbölyítésénél jobb előbb a keresztszálat marni az esetleges kiszakadás miatt mert a szálirány lemarásakor az esetleges kiszakadás nagyobb eséllyel eltüntethető.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Ha van rá lehetőséged akkor ide menj el és válaszd ki a megfelelő színt. Előtte telefonálj oda és kérdezd meg hogy fehér bükkre is vannak-e mintáik (erre sajnos nem emlékszek).
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #31392 üzenetére
El nem tudom képzelni milyen kotyogásról beszéltek. Az elállításról nem tudok véleményt nyílvánítani, azt se tudom hogy melyik részéről van szó. A dönthetőről vagy a forgathatóról? Nemrég próbálkoztam a géppel hogy egy 10x4 cm keresztmetszetű anyag végét levágom döntött 45 fokkal, majd a másik irányba forgatott 45 fokkal. Ennél derékszögebb vágást derékszög mellett se lehet produkálni. Ha valami lötyögne / kotyogna akkor egyik vágás se lett volna tökéletesen egyenes. Nem lehet hogy amiről beszéltek az már nem rendeltetésszerű használat? Feszegetést semmi se szereti...
Pl az egyik fórumtárs által nem rég vett Aegben van világítás.
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #31398 üzenetére
Az elkövetkezendő hetekben elég sokat kell majd használnom, megfigyelem majd. Sima húzásnál / tolásnál minden esetre nem tűnt fel hogy bármennyit is mozogna - igaz oldalirányba nem is erőltetem mert nem úgy kell használni.
Megvan, de hogy mennyire kotyog azt nem tudom. Arra nem emlékszek hogy mióta, de hogy egyenletes vágásnál is belekapott az anyagba az nem tetszett benne. Lehet hogy a lap lengett be, lehet más baja volt, passz. Az biztos hogy mindig megvártam hogy felpörögjön de a vágás vége felé szinte mindig belekapott egy kicsit az anyagba.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #31459 üzenetére
Igen, a böngésző keresője a lényeg. Az kiemeli a keresett kifejezéseket. Ahol van kiemelés ott a hirdetés címét / képét már automatikusan át is ugrom. Így néz ki.
-
Winner_hun
titán
Gérvágón a 31,6 fok az minek a szöge?
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Festool CTM 36E LE AC 145k-ért jó vétel lehet, a felújított állapot (pl. új motor, szűrő) azért egy alaposabb körbejárást megér. Ha gyári új motor került bele mostanság akkor még jó vétel is lehet. Hajrá ha valaki porszívó vásárlása előtt áll.
-
Winner_hun
titán
Beépítés előtti állapotok:
A korlátok atom stabilan állanak, nem gondoltam volna hogy ennyire sikerül majd stabilra berakni. A felhasznált ragasztóért (icema, kicsit dagadós, keményre kötő ragasztó, szilikonkinyomóból lehet adagolni) és némi gépmunkáért köszönet Madmax81-nek
A gipszkartonozást majd ezután fejezik be, lesznek majd végleges képek ha megvannak vele.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Nagy anyagnak csak a szélére tudok fúrni vele. Kézből meg ha nem teljesen függőlegesen van tartva a fúró akkor elmászik egy kicsit és máris nem ott van a furat ahol lennie kéne. Legtöbbször nem okoz gondot, de amikor utólag szöszölni kell vele hogy pontos legyen az nem olyan jó móka.
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #31794 üzenetére
Attól hogy a termék még fent van a hirdetési oldalon az nem azt jelenti hogy aktuális még a hirdetés. Volt amit megvettem ott és le is került, van amit lassan 2 hete vettem és még mindig fent van..
akkor tartós üzem esetén garantált, hogy füst fog kijönni belőle. Akkor is, ha Festool.
Bátrakat mersz kijelenteni. Arra nem is gondoltál hogy esetleg egy rossz konstrukciójú / nem ipari felhasználásra szánt porszívót ( Kress 1200 NTX EA (nem tudom hogy milyen kategóriába tartozik)) használtál ipari szinten (vagy nem megfelelően) és az okozta a vesztét?
-
-
Winner_hun
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- PlayStation 5
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- MinDig TV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest