Új hozzászólás Aktív témák

  • singular

    csendes tag

    válasz norbszt #15810 üzenetére

    Szia!

    Régóta olvasom ezt a fórumot (még seaky77 kolléga volt akkoriban a fő guru, akkor vettem egy WL-500gP v1-et), de még soha nem írtam ide, viszont most úgy gondolom, hogy segíthetek neked.

    Ha még nem tartasz nagyon a végén (és van értelme újra kezdeni), és mindenképpen DD-WRT-t szeretnél, akkor javaslom, hogy ne csak két partíciót hozzál létre, ahogy azt "Ocsovszki Dorian" (opt, swap) honlapjáról olvastad, hanem hármat, ahogy az "Intruder2k5" honlapján is olvasható (opt, swap, mmc). Annyi pluszra van szükség, hogy "Ocsovszki Dorian" által gyűjtőscript-nek nevezett file-t kell szerkesztened (S90script). Mindjárt ide is kell beírnod az mmc könyvtárba szánt partíció monuntolását (mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3 /mmc &> dev/null).

    Ebbe a gyűjtőscriptbe kell majd beírnod az /opt/etc/init.d könyvtárbam található összes "S"-el kezdődő file nevét ehhez hasonló módon: "/opt/etc/init.d/S80lighttpd start &> /dev/null". Természetesen az "S90script"-et (ez a gyűjtőscript) nem kell beírni, hiszen akkor egy végtelen ciklust hoznánk létre.

    Amikor túl vagy a samba telepítésén "Ocsovszki Dorian" honlapjának megfelelően (kivéve, hogy az "/opt/etc/samba/smb.conf" beállításainál a "###======== MEGOSZTASOK =========###" alatti path "path = /opt/torrents" helyet "path = /mmc"-t használsz. Ekkor le kell töltened "Intruder2k5" honlapjáról az "Optware alapok" menüpontban található "optware-install.zip" file-t, aminek a "optware-install.sh" file-ját kicsomagolás után meg kell szerkesztened.

    Minden "ipkg" helyett "ipkg-opt"-ot kell írnod, minden más maradhat. Bemásolod a kicsomagolt zip filet a megszerkesztett "optware-install.sh" file-al együtt a megosztott mmc könyvtáradba, és elindítod (jön az a bizonyos 20 perces hátradőlés, kávé, sör, stb), és láss csodát!

    Ugyanolyan rendszered lesz, mint a paradicsomos firmware használóinak, és ennek következtében könnyebben tudnak majd segíteni minden problémádban.

    Ezzel én már megszenvedtem, mert áttértem egy Linksys WRT610N v2-re (UPC FiberPower 120 miatt), és arra ugye nem megy fel a Tomato, de egy ilyen öszvér megoldás sokat segített. (Egyedül az Ados nem megy valamiért, de anélkül megvagyok.)

    Remélem tudtam segíteni!

    Ha kérdésed van, akkor szívesen segítek.

    Szia!

Új hozzászólás Aktív témák