Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz sanzi89 #12038 üzenetére

    Az, hogy a 30% sok-e vagy normális attól függ mit csinál a router. Itt viszont olyanokra is kell gondoolni ami nem annyira látványos mint pl. a korábban emlegetett idő szinkronizálás vagy adatok pakolgatása a WAN/LAN interfész között.

    Egyébként a ksoftirqd-nak mint a neve is mutatja a megszakításokhoz (angolul interrupt) van köze. Mivel a megszakítás sem jobban érthető (cserébe jóval hosszabb), mint az interrupt, most ezt fogom használni.

    Az interrupt-al a HW jelez (üzen) a procinak, hogy valami történt. Ez lehet egy időzítő (timer) lejárata vagy az, hogy egy ethernet üzenet érkezett/el lett küldve.

    Ennek van egy része amit gyorsan le kell kezelni. A többit pedig egy kernel thread végzi. Ezt lehet időziteni, priorítást rendelni hozzá stb. Na ez a softireq.

    Többet itt lehet megtudni róla. A teljes kernel analízis meg itt található.

    Röviden: a ksoftirq ahol a kernel teszi a dolgát (legalábbis egy részét).

    Szerk: Tutu7030 rossz esetben a gagyi hub a routert vágta haza. A hub vissza is tudja táplálni a routert. Roppant zavaró, pl nekem ha rá van téve a diszk, hiába húzom ki a router adapterét még halványan világítanak a LED-ek mint amikor már halódik a router tápja. Lehet, hogy a hub zavarja a routert (én is használtam hub-ot, nekem nem volt ilyen gondom, de ki tudja).

    [ Szerkesztve ]

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák