- AliExpress tapasztalatok
- Crypto Trade
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Bittorrent topik
- FreeCAD
- Hálózati / IP kamera
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz magyarzoltan #3410 üzenetére
Ha csak a 1,5 TB-s HDD van rádugva, a másik nem akkor sem működik? Mindkét portot próbáltad már?
Fel lehet őket csatolni hálózati meghajtóként egyszerűen a meghajtók között.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3413 üzenetére
Samba megosztás engedélyezve van?
Ugyanúgy, mint ftp, meg kell adni, mit akarsz megosztani.
Egy hátránya van, hogy csak meghajtót lehet csatolni majd win alól, mappát nem.
Gyári fw alól engedte csak a mappát is.havri
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3416 üzenetére
Szerintem ez filerendszer hiba.
Nekem pont ezt csinálta ext3-as hdd-vel, amikor átálltam padavanra gyáriról.
Gyári csak NTFS és ext3-at látta, padavan meg ext4-et.Mondjuk a második képen nem értem mit szeretnél, az a kliens státusz, semmi köze a csatolt hdd-hez.
Elsőben annyi látszik, hogy felismeri a hdd-t, de ha nem mountolja fel, akkor van az ismeretlen filerendszer. Ami mondjuk számomra érthetetlen, de ez másik epizód.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3419 üzenetére
Transmission - t hogy állítottad be? Először létre kell hozni neki a könyvtárat, azután bekapcsolni.
havri
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3421 üzenetére
Esetleg nem szakadt le közben a HDD? Jelenleg mi a jelzése, sda, sdb?
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3423 üzenetére
Majd teszteld már le pls, hogy mennyire stabil a transmission.
Nekem seedeléssel alapvetően nincs problémán, viszont amint berakok neki akár 1 letöltést, hiába van korlátozva a sebesség, szálak, mégis x idő után (van, hogy 5 perc, van hogy több óra), crash-el a transmission.
Ilyenkor leállítás, indítás, és addig ezt csináljuk, ameddig le nem tölti.. Logba semmi erről, teljesen x akta.
55 file van benne, és 6 napig ment, aztán egy friss torrent, és leállt.[ Szerkesztve ]
havri
-
titán
válasz magyarzoltan #3413 üzenetére
Nem a workgrpup-ban ad hozzá a gépen a meghajtót, hanem egyszerűen a Saját gépben:
Hálózati meghajtó csatlakoztatás gombbal.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sugarforce
addikt
válasz magyarzoltan #3427 üzenetére
\\routerip\Aidisk\... akármi (vagy nemtudom mi a neve a hdd-nek a webes felületen)
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3427 üzenetére
De minek szarakodsz ezzel?
Samba megosztás, windows intézőben hálózat, megosztott meghajtóra jobb klikk, hálózati meghajtó csatolása.havri
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3426 üzenetére
Na letöltötte mindet, és még mindig fut rendesen a transmission?
havri
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3434 üzenetére
Próbáld meg Windows-ban ezt a parancsot, rendszergazdaként futtatva:
net use z: \\192.168.1.1\1.5_Rack
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3438 üzenetére
Nálam csak a transmission áll le, a router többi funkciója zavartalan (ftp, samba).
Nem jöttem rá mi akasztja meg, csak annyi derült ki, hogy letöltés közben. Seedeléssel semmi probléma.havri
-
titán
válasz magyarzoltan #3709 üzenetére
Miért kellett az összes portot beállítani?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
huniross
tag
válasz magyarzoltan #3713 üzenetére
Akkor miért nem DMZ, ha már ilyen bátor vagy, hogy nyitsz minden portot?
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3709 üzenetére
Szia!
Az mit jelent, hogy "1-65535 -ig be van állítva a port range, protokolon minden engedélyezve van"? Pontosan milyen menüben, és mit állítottál be? Forwardoltad az összes portot? Hova?
-
titán
válasz magyarzoltan #3719 üzenetére
Nem ajánlott a UPnP használata, helyette a szükséges portok manuális forward-olása.
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3719 üzenetére
Ez a beállítás önmagában nem forwardolja a portot, csak azt határozza meg, hogy mely port tartományt engedsz megnyitni UPnP-vel. Ehhez viszont kell még egy UPnP-t támogató alkalmazás is a kliensre. De egyébként tényleg szerencsésebb lenne, ha manuálisan állítanád be a szükséges portokat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz magyarzoltan #3722 üzenetére
Magára a router-re nem kell PF.
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3722 üzenetére
Sajnos nem ismerem a Padavan-t, nekem BroadCom-os routerem van, és Tomato-t használok, de általában a firmware-be integrált szolgáltatások meg szokták nyitni saját maguknak a szükséges portokat, ha aktiválod azokat. Ha viszont mondjuk utólag telepített alkalmazásról van szó, ami a routeren fut, akkor sem forward kell, hanem simán csak megnyitni kell a portot, azt pedig tűzfal scriptből szoktuk csinálni.
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3725 üzenetére
Teljesen felesleges újra flashelni a routert, azzal semmi sem változik. Nincs a Padavan fw-ben a webes felületen tűzfal (firewall) script beállítási lehetőség?
Nem túl szép megoldás, de jobb híján megpróbálhatod a router LAN IP címére forwardolni (Port Forwarding menü) a transmission portját, ha jól rémlik, más is csinált már ilyet ebben a topikban, és mintha jó lett volna neki.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3728 üzenetére
Jaja, valami ilyesmit kellene betenni a firewall scriptbe:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51413 -j ACCEPT -
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3730 üzenetére
Igen oda, ezek alá beteheted.
-
MODERÁTOR
válasz magyarzoltan #3732 üzenetére
Az a teszt nem jó... Itt teszteld le a transmission portját!
-
huniross
tag
válasz magyarzoltan #3734 üzenetére
Saját magára nem kell port forwardolni a routert. Esetleg nincs előtte egy másik router, mert azt viszont kell.
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3734 üzenetére
Nekem ennyi van össz-vissz, és működik.
Szerintem nem publikus az ip-d. DIGI natol, először le kell venni a natolást, hogy publikus legyen.
Ameddig ez nincs meg, bármit is csinálsz, nem fog menni, mert "belső" hálón vagy.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3739 üzenetére
Mit mondott az ugyfsz, publikus az ip-d? Elvileg gyorsan át tudják állítani, ha nem az.
havri
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz magyarzoltan #3761 üzenetére
Miért térjek át?
Attól nekem még nem lesz a feltöltésem 2-3MB! Mivel a netem nem tud annyit.
A gyári fw tudja a netem maximumát adni, akkor miért a csere?
Ráadásul tudtommal padavan nem tudja a Samba-t.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3761 üzenetére
Padavan nálam is tudja, viszont 1500kbyte/s felett nagyon fogja a routert. Másrészt még mindig elszáll 5-6 naponta.
Viszont a gyári ha stabil, akkor lehet visszatérek. Csak nálam a 40k az nem változott. Bár ha jól emlékszem, kollégának sima van, nekem B1, lehet eltérés van sw ügyileg.havri
-
havri1
félisten
válasz magyarzoltan #3766 üzenetére
Én lefelé laptoppal töltök, a transmissionnal csak nagy évados dolgokat seedelek, azt viszik állandóan, és így csak felfelé tölt. Emellett 15mb/s - el tudok rá írni, róla olvasni, és simán viszi még a 2 rpi-t, fhd-ben, akár egyszerre. Ha megemelem a feltöltést (bár ez közel a max), vagy esetleg letöltök vele, kb megáll minden...
havri
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz magyarzoltan #3765 üzenetére
Mindegy is, ha tudja, ha nem.
Nálam tökéletes a gyári fw, így nincs okom cserélni. -
titán
válasz magyarzoltan #4046 üzenetére
Környezeti viszonyokat kellene ellenőrizni.
Milyen adapter van a gépben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz magyarzoltan #4049 üzenetére
Zavaró wifi hálózatokkal mi a helyzet?
-
titán
válasz magyarzoltan #4051 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz magyarzoltan #4360 üzenetére
Nekem nem volt gondom vele, bárhonnan tudtam használni.
Nyaralás alatt onnan nézte a meséket a gyerek.
De sajna meghalt a router...
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Futás, futópályák
- Milyen mosógépet vegyek?
- Xiaomi Mi 10 - nem olcsóbb, hanem kedvezőbb árfekvésű
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest