Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz modflow #6489 üzenetére

    Ez az írás nekem kicsit reklám szagú, dicsőíti a vpn-t.
    Szerintem átlag felhasználasra otthonra fölösleges. Mániákusoknak jó, neked véleményem szerint nem kell. Max 1-2szer kellhet (pl repjegy vásárlás), akkor arra az időre meg a gépedről használsz egy ingyeneset.

    A cikk pl nem említi a sütik használatát, ehhez képest szerintem az ip cím másodlagos. Ha valahova már be vagy jelentkezve (gmail, facebook), akkor már gyűjtenek rólad adatot merre jársz.

    A dns egy szótár az ip címek és domain nevek között (az embernek könnyebb azt megjegyezni, hogy index.hu ahelyett hogy 192.44.55.26). Ezt a fordítást alapból a szolgáltatók végzik (ha üresen hagyod ezt a beállítást).
    De ügye az internet szolgáltató így (is) látja, milyen oldalakat keresel föl, ezért valaki másik szolgáltatóra bízza ezt. Illetve sokszor az internet szolgáltatói dns szerverek lassúak, és gyorsul a böngészés, ha másik dns szolgáltatót (pl cloudflare) használsz. Ebbe még bele lehet tenni egy plusz csavart, hogy a dns szolgáltatóval titkosított módon kommunikálj (ne lehessen könnyen belehallgatni).

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák