Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Aryes #6337 üzenetére

    Autósként esetleg arra, hogy téged zavarjon és így odafigyelj. :P
    A bicikli lámpák se véletlenül villognak, a legjobb figyelemfelkeltő módszer a villogó fény a látómezőben. A szem a mozgásra érzékeny, vagy a hirtelen fényváltozásokra ha tetszik.
    Biciklisként 1W-os villogót használtam, országúton este mindenki átment a másik sávba, senki se ment el mellettem 20 centire. ;)
    Motoron meg hasonlóan fontos a figyelemfelkeltés (de a modernebb autók is villogtatják a féklámpáikat pl. vészfékezéskor), én mikor a GearBrake-el mentem (fékre 3 másodpercig villogtat 3 hz-en) megfigyelhető volt, hogy a mögöttem jövők kicsit lemaradtak, talán zavarodottságukban (a szar accelero szenzor úthibákon is aktivált) de akkor is pozitív jelenség. Meg itt a motorfék jóval erősebb, mint autón én pl féket nem is nagyon használok forgalomban (ráfutásos balesetek többsége e miatt történik). A párszori villogtatás meg felébreszti a mögöttem jövőt a bambulásból.
    Ezek az érvek mellette, létező megoldásokról beszélünk így az elv adott (csak a múlt századi közlekedési szokások és szabályok nem rendelkeznek a használatukról). Kérdésedre megpróbáltam kielégítő választ adni, viszont nem szándékozok erről vitát nyitni így kímélj meg az erre vonatkozó véleményedtől kérlek (és a topik témája se megfelelő hozzá)! :R

    gyapo11
    Nézem ezt a monostabil multivibrátor dolgot és egy jó szájbarágós leírást se találok hozzá még angolul se, ahol úgy tárgyalnák, hogy egy gyerek is megértse.
    Viszont nekem az jön le, hogy ez csak egy RC időzítő.
    [link]
    Nem tér ki arra, mi van akkor ha nem csak egy impulzust kap, hanem bekapcsolva hagyják a bemenetet.
    Az elején az RC időzítőnél írja, hogy ott meg ha rövidre zárjuk a kondit, ami a földre van kötve, akkor az addig úgy marad, amíg nem változik a kapcsoló állása. Monostabilnál akkor is alapállapotba kerül a rendszer, ha a bemenet zárva marad (folyik az áram)?

    (#6339) tvamos
    Műszakin nem szedik szét. Annyit néznek, hogy működik-e. Logika nélkül meg pont úgy fog működni, ahogy az várható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák