Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebiferi

    tag

    válasz razorbenke92 #16832 üzenetére

    Az indukción alapuló mérés semmiképp nem megfelelő?
    Az áramváltós és a hall-effektes mérők tudtommal nem tudnak ilyen kis áramokat mérni. A max áram 10-12A lehet az alkalmazásban.

    DIY esetben a galvanikus leválasztás nem csak az érintésvédelem miatt fontos, hanem mert ha valami zárlatba megy, akkor a hálózati feszültségből elég energia nyerhető a tűzeset kiváltásához. Söntös árammérésnél pedig sorosan kell kapcsolódnod a hálózati feszültségre, ami az egyébként jól működő védelmek egy részét kizárja. Már maga a közös nullapont kialakítása egy DC mikrokontroller és egy hozzá képest lebegő AC között megfelelő elektronikai ismereteket igényel.
    Természetesen biztosíték be lesz építve. A közös nullpont azt hiszem nem lesz gond, ennek (is) utánajártam. Pl. a sonoff cuccok is ilyenek és jól működnek.

    Ha egy Arduinoval mész, az 1024 értékre tud skálázni. Ez azt jelenti, hogy 2mA felbontáshoz a max mérhető érték 2A körüli (ha a kvantálás szabályait betartod és valóban 2mA pontosságot szeretnél, akkor persze a mérést 1mA-es, vagy még inkább 0.5mA-es küszöbbel kell végezni, akkor már csak 1A illetve 0.5A körül alakulhat az áram (100-200W körüli fogyasztóra elég).

    A 0.5mA-es küszöb persze jobb lenne de az áram 10-12A max lesz. Ezért írtam a kérdésben, hogy 100mA felett már nem akarom mérni az áramot (nem is számít, hogy mennyi) csak ne menjen tönkre az áramkör.

    Vannak persze olyan perverz gondolataim, hogy betehetnél egy digitális potmétert a rendszerbe. Ha a potméteren mért feszültség a szélső 20%-ok felé jár, akkor programatikusan állítasz az ellenállásosztáson. Ezt a kódban ismerve megvan a dinamikus szorzó a pontos érték visszaszámításához.

    Hasonló nekem is eszembe jutott de mi van akkor ha lefagy az arduino? Füst, robbanás?

    Domoticz

Új hozzászólás Aktív témák