Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
"A nagyobb autóról volt szó, illetve az azzal járó plusz költségről"
Csakhogy "plusz költséget" nézni szerintem a legnagyobb önámítás. Nekem most Dacia-m van, így egy Focushoz képest - mondok valamit - havi 30.000-rel került többe az üzemeltetés, csakhogy ez bullshit. Amikor dönteni kell hogy legyen autóm, a lehetőségek azok, hogy havi 60-ba vagy havi 90-be kerül (+ akkor vételárkülönbség, és legyünk kiszámolósak, az abból elmaradt hozamok ugye...). Persze a 30 befogadható, kis összeg belefér...
A matek nem arról szól hogy 30k ide vagy oda, és döntsünk hogy Focus vagy Dacia, hanem hogy van-e havi 60, van-e havi 90 arra hogy autózzon a család (egyébként az alapfeltevés is rossz, nincs mindenkinek autója, 33 évesen még mi is a sárgabusszal jártunk haza a szülőkhöz, és BKV-ztunk, a gyerekek után lett csak).
Értem amit mondasz, csak sokaknál ez szerintem úgy csapódik le, és úgy hozzák meg a döntéseket, hogy "spóroltam havi 30-at", miközben nem, elégetett havi 60-at...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
nagyúr
Jelen! Suzuki Balenonk van ami egy 4 méteres kisautó. És ezzel megyünk mindenfelé két gyerekkel (4 és 6 évesek), sőt néha még a bringámat is viszem a tetőn. De a mindenhovát úgy értsd hogy külfőldre egy hétre nyaralni meg hegyekbe is ezzel voltunk (2017-ben vettem újan 3,3 M-ért, nem volt vészes ára). Speciel ez egy elég gazdaságosan üzemeltethető típus.
De mondok durvábbat: kollégám még papír Switbe rakott be 3 (!!!) gyerekülést hátra. Nekik csak az az autó van, igaz ők nagy távokra nem járnak vele.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Dare2Live
félisten
"Autója tegyük fel mindenkinek van, aminek ugyanúgy van költsége, gyerektől függetlenül."
Ez azért nagyon eset függő. Gyerek nélkül egészen el lehet lenni autó nélkül.
Természetesen el lehet lenni tömegközlekedéssel is."Persze, lehet magándokihoz járni"
9hónapra volt hely OEPben. Ha nem megyünk magánba akkor a kihullott tejfog helyére bemennek a mellette lévők, a felette lévő nem tud kijönni, a maradandó kijön vhol és összetörik egymást vagy marad szájpadlásban és majd szájsebészet.
"2 évente új almákat"
Most kapta meg a gyerek a 3éves Pocomat. Azért mert egyedül megy át a zenesuliba. btw oda is meg kell venni a hangszert. Tudom fel lehet nőni anélkül is... bár ez volt az egyik álma."meg beleszámolni, hogy 18 éves koráig kap egy lakást is"
El kell keserítselek: Az nem volt beleszámolva. Főiskola vagy egyetem se."De itt most a megélhetésről beszéltünk."
Én nem. És szó se róla ahogy írtam: Nem kérdés a gyerekek felnőnek. "fogszabályzó"... nélkül, bicikli nélkül, "zsemlén" is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
addikt
mi 20-25 éve sátrazni is utánfutóval mentünk, mert a Trabantba nem fértek bele a hangfalak, meg a 120 literes hűtőszekrény
mondjuk a hűtőnek külön sátor kellett“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
nagyúr
-
vince
őstag
nyami, jó kis Vörösmarty csemege, de szerettem kibontani a folpackból, tiszta csoki lettem a végére
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
föccer
nagyúr
0 ft-vel nem engedi meg feladni a hirdetést.
Mondjuk most még lemódosítani sem engedi
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Nekem meg az AFSZ-emben benne van az egyértelműen téves ár kiírás miatt nem vagyok kötelezhető a tévesen feltüntetett áron eladni a terméket ;p
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
addikt
+1 erre, autós hordozó pattintható legyen a 2-in-1 vázra, vannak adapterek a babakocsi vázakhoz a mainstream hordozókra (pl Maxi Cosi)
a mózest fél évig használod kb, utána ülni akar a gyerek
sport rész szerintem felesleges a sok-in-1 gyerekülésekhez, mert úgyis a laprahajtós esernyő babakocsit viszed majd mindenhová, egy 3-in-1 vázzal + sport résszel tele volt a Kodiaq csomagtartója....amit mi használtunk: sok-in-1 váz mózessel meg autós hordozóval (adapterrel) és egy különálló összecsukható, kedvenc színemben a Fika Forest-ben
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest