- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz Space marine #53344 üzenetére
Nyolcasban a Prestigio MultiPad Color 8.0 3G és a Lenovo A8 3G van, a kilencesekből meg nem igazán ajánlott egyik sem.
(#53348) nimfas
Épp csak 3G/LTE modem nincs benne, amire neki meg szüksége lenne.
(#53349) Nike91
Milyen különvéleményre lennél kíváncsi ?
Igazából a felsoroltak mindegyike maximálisan ajánlott, egyik sem az a gagyi kategória, szóval nem nagyon tudsz mellényúlni. -
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Hugom após jelöltjének közeledik a születésnapja, egészen konkrétan a hétvégén lesz, és azt találták ki,hogy egy tablettel lepik meg.
20-25.000 Ft-os árfekvésben keresnének 8"-os tabletet, főleg filmezésre, zenehallgatásra, skypeolásra, böngészésre. Kamionsofőrként dolgozik, szóval nem otthoni környezetbe kellene első sorban, nem lenne hátrány a strapabíró kivitel.
Első körben nekem a ConcordeTab Draco volt szimpatikus, most akciós, 22.000 az edigitalban, de hugomék meglesték élőben, megnyomkodták, és nem annyira győzte meg őket a minősége, azt mondták olyan gagyi hatást kelt.
A processzor sebességére, ram mennyiségére nem tudok mit mondani, a lényeg annyi lenne,hogy egy kezdő androidos felhasználó ne tépje ki a haját a lomhaságától, illetve stabilan használható legyen.
Előre is köszönöm,ha valakinek van türelme hozzászólni a kérdéshez!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
csendes
őstag
válasz lolchief70 #53350 üzenetére
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
50-60 ezer körül keresnék 9-10" táblagépet. Elsősorban játék, facebook, net célokra. GPS és 3G nem kell bele. Mit ajánlanátok? köszi!
-
csendes
őstag
válasz Space marine #53358 üzenetére
A Prestigio kelet-európában forgalmaz kínában gyártott termékeket. Konkrétan ez a tablet jól sikerült [link], de egyébként a Lenovo A8 3G hasonló hardverrel, kicsit egyszerűbb külsővel, olcsóbb. Ugyanakkor kérdés, hogy megér-e 17 ezer Ft árkülönbséget (WayteQ xTAB-8Q-hoz képest) a beépített 3G.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
kelzsoca
félisten
válasz Space marine #53358 üzenetére
Azért mert B brandről beszélünk ez esetben is.
-
Burki
aktív tag
Hát, köszönöm az építő jellegű hozzászólást, nagyon hasznos és tanulságos volt.
Olvasgatva azért a hozzászólásokat azt tapasztalom,hogy a 20-25.000 ft-os árkategória nem teljesen elrugaszkodott, sokan keresnek ilyen árfekvésben,de akkor álljon itt a kérdés a te logikáddal, a nyelvezetedre átfordítva: "a sok szar közül van-e olyan kevésbé szar, amit érdemes megvenni?".
Egyébiránt a kérdés már nem aktuális, egy WayteQ xTAB-7Q GPS-re esett a választás, 24.900-ért.
Tudod, szegény ember vízzel főz, nem mindenkinek van 60-80 ezres kerete csak a tabletre, de ez már tényleg csak egy kis széljegyzet volt...
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Zeki
nagyúr
Nahát, pedig hidd el, őszintén beszéltem. 8"-ban 25-ért nincs olyan hogy nem igénytelen a hatás. És akkor még hardveresen sem túl jó.
Igen, kisebb méretben jobban vannak olcsóbbak, az a wayteq szinte mindig a belépős, de már normális kategóriában van emlegetve.
Mondhatni olcsó kategóriában csak az.
A wayteq is olyan "márka", mint a concorde, meg sok már hipermarketes márka, hogy van Kínában (pár)tucat tablet gyártó, és ők kimennek oda, és választanak, hogy melyiket kérik saját márkájukban legyártva.
Amíg Cube termékeket választanak, nagy baj nem lehet. De lehet hogy majd más gyártóktól is szereznek be tabletet. Ki tudja?
Nekem a Wayteq csak azért szimpatikus, mert a Xiaomi hazai hivatalos képviselete lettek, és azok bizony jó mobiltelefonok! -
őstag
Sziasztok!
Asus Transformer Pad TF701-est ha hdmi kábellel rákötöm egy fullHD-s monitorra, akkor a tablet érzékeli, hogy mekkora felbontást tud a külső megjelenítő és pixelpontosan küldi rá ki a képet? Esetleg lehet manuálisan beállítani androidon, hogy milyen felbontású képet küldjön ki külső megjelenítőre?
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Hétvégén vásároltunk ASUS MeMo Pad 7 (ME176C) készüléket, és OTG -vel eddig csak pendrive-ot használtunk, elképzelhető, hogy usb hdd is menni fog vele ?
pl. egy 2,5" 1TB WD Elements portable, NTFS fájlrendszerrel ? -
kelzsoca
félisten
A wayteq is olyan "márka", mint a concorde, meg sok már hipermarketes márka, hogy van Kínában (pár)tucat tablet gyártó, és ők kimennek oda, és választanak, hogy melyiket kérik saját márkájukban legyártva.
Bocs hogy beleszólok, de az anyacég: WayteQ Hongkong Ltd. saját gyártói üzemmel rendelkezik, a hazai WayteQ Europe pedig az európai képviselet.
Illetve több saját készülék is megjelent már a hazai piacon (pl: xTAB 50, xTAB 100dci stb..)Tehát ami a többi B brandre ráhúzható, azt pont a WayteQ-re nem.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Nem az őszinteséggel van problémám, hanem a leplezetlen cinizmussal és lenéző stílussal. Nyilván azért teszek fel kérdést, mert elvesztem a kínai gyártók irdatlan tömegében, és hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.
Amióta internetkapcsolattal rendelkezem, olvasom ezt a fórumot, és szinte minden digitális eszköz megvásárlása előtt itt informálódtam arról,hogy mit érdemes és mit nem, de egyre többet futok bele ilyen "segítő" hozzászólásokba, és tudod ez kicsit elveszi a kedvem a kérdésfeltevéstől.
Mindenféle személyeskedés nélkül őszintén kívánom,hogy fuss bele te is számtalanszor olyan szituációba életed során, amikor te kérsz segítséget valami olyan problémával kapcsolatban, amiben te vagy laikus, és kapj ilyen visszajelzést, csak hogy érezd mennyire jól tud esni.
És mivel nem szeretném szétoffolni a topicot, részemről ez volt az utolsó hozzászólás a témában.
-
kelzsoca
félisten
Nem azt írtam, hogy nem dolgoznak együtt bérgyártóval (lásd: CUBE) hiszen ez publikus információ, hanem azt mondtam, hogy nem kell a céget beskatulyázni azon cégek közé, akik valóban csak, és kizárólag bérgyártókkal dolgoznak együtt.
-
Zeki
nagyúr
Hidd el, már sokszor belefutottam abba amit írtál, és kívántál nekem.
Sőt, volt hogy már a cinizmus akkorára nőtt (pl xbox 360 topik), hogy inkább én segítettem a kérdezőnek.Ebben a topikban már párszor le lett írva, hogy - ajánlatok nekem 7"-os tabletet 20-ig, 25-ig, 30-ig, 40-ig, 50-ig.
A válasz is le lett írva párszor, pl hogy 20-ig jó szívvel semmit, felette meg wayteq,
És igazából az efeletti ársávokban is kb ugyanazok a márkák jönnek elő. Márkák, és nem matricázott "brandek".
De persze itt sem olvas soha senki vissza.
Így aztán nem csoda hogy van akinek tele lett a puttonya és visszafogta magát, mert unja 2 naponta ugyanazokat leírni.kelzsoca
Oké, köszi![ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Igazad van. Ez a kis szösszenet is Téged igazol. A stílus maga az ember, és köszi de ebből nem kérek...
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
kurtuzov
senior tag
Tegnap megjött a Xiaomi Mi Pad-em. Még nem volt időm csak a kezdeti ellenőrzésre, mert sok a meló. Most hétvégén kicsit jobban beleásom magam MIUI-ba.
A kérdésem az lenne, hogy a US csatlakozós töltőjéhez ez az adapter jó-e? Eddig UK csatlakozós töltésre használtam gond nélkül, most kipróbáltam a Xiaomi töltőjét az adapterrel és a Galaxy S3-at töltötte. Azonban van-e valami speciális igénye a US töltőknek, vagy használhatom ezzel az adapterrel, nyugodtan?[ Szerkesztve ]
-
-
kurtuzov
senior tag
válasz antibes2000 #53375 üzenetére
Azt még meg se néztem még a kábelt sem csomagoltam ki.
Neked mikor jott meg? Nekem szerdán ötkor azt mondták amikor telefonáltam, hogy épp akkor jött meg a kamion. Zárás után kaptam meg az értesítő SMS-t. Igy csütörtökön du ugrottam el érte. -
szabopeter73
csendes tag
Üdv!
Kis segítséget kérek.
Rendelkezik valaki tapasztalattal Cube u27gt típusú tablettel?
Olvastam róla egy tesztet, amiben több mint 8 órás folyamatos videóhasználattal elért üzemidőt írnak. Mondjuk alacsonyra állított fényerővel...de akkor is létezik, hogy 4500 mah akku 8 collos tabletben ilyen sokáig bírja?
Most jó áron lenne.Köszönöm
-
khalox
őstag
válasz szabopeter73 #53377 üzenetére
Az itthon a Wayteq Xtab 8Q, ha jól emlékszem, de majd a Wayteq-es fiúk megmondják.
A topicjában találsz akkumulátor tesztekre vonatkozó linkeket és hozzászólásokat. -
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
A testvérem vett egy samsung t530 galaxy tab4 10.1-et , délután hozták meg.
Az a gond vele, hogy lassú, azt írja ki, hogy a rendszer leállt, kamera nem működik, azt írja frissítsd a szovtvert stb.....
Én nem értek az android rendszerekhez.Mi lehet a baja?
Frissítette a rendszert a frissítés opció alatt, mert mindig újra indult, de azóta jött a többi leírt hiba.Lehet rakni rá másik rendszert, vagy hogy megy ez?
Köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz aftercooler #53379 üzenetére
Gariban szépen visszaviszi a boltba.
-
antibes2000
tag
válasz kurtuzov #53376 üzenetére
nekem szerda délután szóltak, hogy mehetek érte. Azóta ismerkedünk vele. Eddig nagyon brutál. Iszonyú gyors, semmi akadás, kijelző nagyon szép, MIMO antenna hihetetlen, 2,4 GHZ-n UPC neten 105 Mbit/sec sebességet mérek. van egy Note 2014 is, azzal csak 50 Mbit/sec mérhető.
Egyetlen hiba, hogy már az Antutu alatt kezdett melegedni ( igaz az 50,000 pont kárpótolt érte), és kicsit komolyabb játékoknál is erősen melegszik. Még nem zavaró, csak furcsa.
MIUI viszont érdekes, 4.7.11-el jött, tegnap töltöre tettem, és mire levettem a töltőröl 4.10.10. volt rajta, pedig nem is akartam frissíteni, szerintem véletlenül megnyomhattam a reboot gombot? vagy nem tudom mi eredményezte az automatikus frissítést, semmire nem kérdezett rá. Mondjuk egyikben sincs magyar menü. A 3-4 kinai app meg érdekes, tegnap pl. kínai slágereket hallgattunk a lányommal. :-) szerintem nem töltöm le a magyar ROM-ot rá, marad az angol. -
kurtuzov
senior tag
válasz antibes2000 #53382 üzenetére
Megtaláltam én is az EU adaptert a dobozban. Innen is köszönet érte a lányodnak Vajon ezt a Xiaomi adja az EU szállítmányokhoz, vagy a mall.hu tette bele? Én nem is kerestem, mert egyrészt volt adapterem, másrészt nem hittem, hogy foglalkoznak ilyesmivel.
Antutu 50k? Jóisten, ennek sose lesz vége!
Én még csak most kezdem az asszony cuccainak átpakolását. De előbb olvasok róla egy kicsit.
Itt találtam egész jó ismertetőket. [link]
Itt meg a ROM-ok. [link]
Ezt majd beteszem a saját topicjába is, jó ha ott is megjelenik.
Van magyar MIUI fórum, ott azt hiszem elérhető magyar ROM is. Hamarosan regisztrálok. Bár a magyar nyelv nem fontos, max az ottani infók. -
kovacs65
senior tag
válasz antibes2000 #53382 üzenetére
Jó gép .... csak ez 4:3 képarány ne lenne.
Egyébként a MIUI romokat heti frissítéssel adják ki. A verziószámban a kiadás napja van.
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
viharhozo
addikt
Vennem kéne egy tabletet.
Feltételek:
- 10 col körüli méret
- csak új érdekel, viszont dzsunkaországot is bevállalom, ha megéri
- masszív ház
- kizárólag internetezésre kell, viszont az nagyon gördülékenyen menjen rajta
- wi-fi elég
- ár/érték arányra hajtok, de azért az iPadtől ne legyen drágábbKét dologban bizonytalan vagyok. Ugyan nem én fogom használni, de jó lenne bele valamilyen GPS, ha nem túl jelentős az árkülönbözet. Ill. nem tudom, 10 colon mennyire jön ki netezésnél a 720p és fullhd közti különbség. Ha nagyon kijön, akkor az utóbbit céloznám, ha nem annyira, akkor az előbbi is elég.
Kösz!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
zka67
őstag
válasz viharhozo #53386 üzenetére
Szia, ehhez mit szólsz? 9.7" 2048*1536, GPS, stb... a többit megtalálod a leírásban:
9.7'' CUBE Talk9X Octa Core 3G Phablet Android 4.4 2G+16GB IPS 1.6GHz GPS Tablet ~57e Ft.
Több: 9.7'' CUBE Talk9X Octa Core 3G Phablet Android 4.4 2G+16GB 1.6GHz IPS GPS Tablet
[ Szerkesztve ]
-
gt007
tag
válasz rooland #53215 üzenetére
Én vásároltam egy UTOO Pad M80E 8 tablet 8GB tabletet.
Egy két tapasztalat.
A kijelző ugyan nem IPS és a betekintési szög nem valami fényes , de ettől eltekintve jó. Szép színek, jó felbontás (16:9), ami filmnézéshez szupi.
Az érintőpanel elég érzékeny, de nem túl érzékeny, szerintem megfelelő.
A hangszóróval elégedett vagyok. Nemrég egy 8"-os Acer volt a kezeim között, ami sokkal halkabb volt.
OTG kábelen keresztül azonnal felismerte a pendrivomat, semmi gondom nem volt vele.
A wifi jó, de a telefonom wifije erőseb. Nagyobb távolságban hamarabb elveszti a jelet, természetesen lakáson belül nincs vele problémám, minden helységben max a jelerősség.
HD filmeket simán lejátszotta, nem akadozott.
YT videókkal sem volt gond, facebook beágyazott videókat is rendben lejátszotta.
A Flash player jelenlegi verziója 11.1, a playen keresztül frissítettem.Skype nekem nem tökéletes. A hanggal nincs baj, de a mikrofon nem működik! Más alkalmazásokban a mikrofon tökéletes (pl hangalapú keresés), így biztos, hogy nem avval van a gond!
Nem egy versenyautó, de Én nem is vártam többet a dual core procitól, elégedett vagyok vele, az 1GB Ram nekem elég.
Antutu: 15500 pont.Összességében, úgy gondolom 20.000 Ft-ot megér, de annál többet nem adnék érte.Arra amire kellett, email, böngészés, filmnézés, facebook,, tökéletes, egyedül a skype kár, hogy nem tökéletes, de bízom benne, hogy ha lesz egy frissítés, utána az is használható lesz, addig marad a chatelés skypon, facebookon.
Ha valami konkrét kérdés van,írjatok, és megnézem.
Ja, ha valaki ilyen tabletet vesz, Én vetem hozzá egy tokot, ami teljesen jó hozzá, és árban sem volt rossz (akcióban 2145 Ft ), sajna már drágább..
Billentyűzetes tokot is vehetsz hozzá (micro usb), mert a töltője jack csatlakozós, így használat közben nem kell a bill-et kihúzniÜdv gt007
-
jbl
aktív tag
Tablet pc-én, otthon wifin, szeretném elérni a számítógépen lévő filmeket mappát.
Ez hogy lehet megcsinálni? -
Shingen
addikt
Sziasztok!
8" méretben milyen tabot ajánlanátok?
a WayteQ xTAB 8Q kívül, mert erről itt már sokat olvastam hogy nyerő darab abban az árban.
De max 50 ezerig van még olyan 8"tab ami jó lehet?Amire kellene alap dolgok film, skype, olvasás,net, egy két játék, stb.
Ami jó lenne ha minél nagyobb teljesítményű akku lenne benne, hogy tovább bírja egy töltéssel.
Köszi
風林火山
-
Shingen
addikt
WayteQ xTAB-8Q GPS tablet
Ennek a GPS funkciójáról tud vki vmit mondani?
Működik net nélkül?
Le lehet tölteni ingyenes navigációs appot, vagy vmi tört verziot a netről?風林火山
-
Milka 78
nagyúr
válasz viharhozo #53386 üzenetére
Lg G Pad 10.1.Gyors,pörgős van benne GPS és az ára sem vészes ami 65 ropi körül van.Ugyan akkor a HD kontra FHD felhasználó függő.Én nagyon jól elvagyok ezzel a felbontással,de el is elmentem egy Euronics/MM-be és élőben megnéztem egy 10cols fhd gépet (márka szinte mindegy én Samu Tab 4-en vizsgálódtam). Szerintem te is nézelödj egy kicsit élőben.
Esetleg még ránézhetsz fhd-s gépnél erre.Ennyiért nem rossz vétel és szintén megfelel a kritériumoknak.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
35-ig mi a best-buy filmezesre, meg egyszerubb jatekokra? 7"-ban gondolkodom...
Koszi, elore is! / Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- ipad Pro 11 256GB (2018) WiFi hibátlan állapotban eladó
- Lenovo tab M10 plus 3nd. 10.6 col(4/64gb) LTE tablet elado
- Eladó ipad 9 (9. Generáció) 64GB - Kiváló Állapotban!
- Galaxy Tab S10 Ultra Wifi 512GB (szürke) + billentyűzetes tok AI billentyűvel
- ÚJSZERŰ GARANCIÁLIS Microsoft Surface Pro 9 + Signature Type Cover + Slim Pen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest