Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Üdv újra! Nos mivel az előző, így utólag visszatekintve eléggé összetett specifikációm alapján nem találtam meg az ideális tabletet, kicsit átszabtam azt, mivel a jövőben úgyis kiegészíteném egy okostelefonnal:

    - 10" körüli méret, valami normális (pl. IPS) panel (dokumentumok és könyvek olvasásra kellene főként, amiből a legtöbb PDF; ebook olvasók kilőve, mivel csak napi 1 óra lenne kb. az olvasgatás, és a tablet multifunkcionálisabb egyebekre)
    - Viszonylag újabb Android verzió (legalább 4-es, ha esetleg alkalmazásokat is fejlesztgetnék rá a későbbiekben...), és a támogatás, rendszeres szoftverfrissítés előny.
    - CPU, GPU, RAM, tárhely annyira nem számít (korrekt minőség és mennyiség legyen meg pl. 1 Gb RAM jó lenne, maga a rendszer, netezés, film, olvasás menjen rajta szépen, játék nem szempont, az egyszerűbbek úgyis mennek gondolom mindegyiken, a többi nem lényeg).
    - Akku ne legyen gyenge, de elég akár átlagos is, azt a néhány órát gondolom mindegyik kibírná (vagy van power bank, így előny, ha lehet ilyenekkel tölteni), ha nem utazok, akkor meg van konnektor a közelben.
    - Talán még a bluetooth jönne jól néha, de ezen ne múljon a választás.
    - Nagyon kínai ne legyen, és bár meg tudnám oldani, de első körben nem szeretnék külföldi rendelésbe sem bonyolódni, sőt előny a hosszabb gari és a magyarországi szervízhálózat (külföldre kicsit macerás lenne az ilyesmit intézni).
    - Elsősorban az ár/érték arány számít, de jó lenne, ha nem kerülne 60-65E Ft-nál többe (80E a legvége, ha nagyon perfekt, de jó lenne az előbbi keretből megúszni).

    (GPS tehát már nem kell bele, arra úgyis nagy egy ekkora tab, így az majd lesz a telóban, 3G sem lényeg, mert sokat dob az áron és általában úgyis van WiFi, egyéb ritka alkalmakkor pedig megoldom stickkel (azokból viszont szeresse a szolgáltatókét).

    Erre esetleg lenne néhány javaslatok?
    Concorde tab Novumot javasolták korábban, de utánaolvasva elég problémásnak tűnik. Nézegettem a Samsung Galaxy Tabokat, viszont a Tab 2 10.1-et már drágállom (ha jól tudom nem IPS paneles, nem tudom mennyire szép úgy a kijelzője, de jó állapotú használtak mennyire vállalhatók?). Jelenleg a Prestigio 10.1 tabot felé kacsintgatok, van rájuk 2 év gari, háztól házig szervízzel, bár gondolom az sem IPS paneles.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák