Új hozzászólás Aktív témák

  • DonJoee

    tag

    Üdvözletem,

    Kicsit hosszú. Bocsánat!

    Adott egy Yoka TV KB2 box (benne Android 6.0.1 s912 SOC-on, 2 GB RAM, 32 GB ROM, 2xUSB, 1xHDMI, 1xSD, 1xAV, 1xLAN (gigabites), BT4.0, AC-s Wifi külső antennával).
    Eddig tökéletes. Apósnál működik, első sorban Telenor MyTV-t néz vele, ott is a Spílert az angol foci miatt. De ha már van, akkor egy kis YouTube, egy kis böngészés, egy kis Skype is jól jön...

    Szóval Skype:
    Ehhez találtunk egy Microsoft LifeCam HD-3000 USB-s webkamerát beépített mikrofonnal. Ezt hosszas nézelődés után választottam ki, mert elég sok "tudor" írta azt róla, hogy megy Androiddal minden gond nélkül.
    Szóval a kamera megvan, a "CameraFi" nevű appal ki is lett próbálva és mind a video, mind a mikrofon része megy (appon belül source választás után (USB microphone)), tökéletes 720p-s videók készíthetők hanggal. Szuper, tehát mozog keze-lába, a box látja gond nélkül. Ölőm-e-bódottá!
    Viszont, ahogy az androidos Skype ismerői már tapasztalták, a windowsos verziótól eltérően itt nem igazán lehet az input hardvert állítgatni, főleg kiválasztani. Talán egy paraméter állítható: a videó minősége (low/high). Pl. az audio input már nem.

    De miért akarom én ezt állítani? Azért mert ebben a boxban defaultként be van konfigurálva egy "internal microphone device", ami ugye a maga harveres valójában nem létezik, csak gondolom az appok miatt fantomizálták bele, hogy fel lehessen mindent telepíteni.

    Tehát az van, hogy a Skype most a default "internal mic"-ről várja a hangot és nem igazán lát vagy akar keresni USB-audio-t. Azaz: kép van, hang nincs...

    Mit lehetne tenni?

    A Skype-ot ugye nem lehet beállítani, hogy USB-mikrofont lásson (mert első sorban mikrofonnal és kamerával rendelkező telefonokra készítették).

    Lehetne esetleg egy olyat csinálni, hogy defaultként a rendszerben az USB-mikrofon (vagy USB input audio device stb.) látszódjon?
    Vagy esetleg átirányítani az internal mikrofont a nemlétező hardverről USB-mikrofonra?

    Van ezekre valami build.prop vagy audio-policy.conf -mágia? Vagy máshogy kellene csinálni? Mondjuk egy appal, ami minden újrainduláskor lefut és beállítja a dolgokat, hogy végre lásson a Skype egy élő mikrofont?

    Vagy esetleg tudtok egy buherált Skype-ról, amiben ki lehet választani a hangforrást?
    Esetleg egy másik csevegő appot, amiben van videocsevely és a Skype szerverére csatlakozik? (bár az utóbbi időben a Microsoft eléggé kiírtotta ezeket, régen ugye volt pl. az IMO, az IM+ meg hasonlók).

    Segítsetek lécci, ha tudtok!

    (nekem az is jó, ha pl. kaphatnék pár build.prop és audio-policy.conf fájlt olyan boxokról, amiken nincs ez az őrült, nem létező internal mic konfigurálva, hátha lehet belőlük okulni)

    Köszönet!

    "Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Új hozzászólás Aktív témák