Új hozzászólás Aktív témák

  • pengwin

    addikt

    válasz Devid_81 #39843 üzenetére

    Minden beszámoló szerint a Pulse Vega 56 nagyon baráti fogyasztással üzemel(~180W), tulajdonképpen a meg sem jelent Nano PCB-jét használja. Azért az már teljesen vállalható fogyasztási adat, extra 60-70W-ot nem olyan nagy kunszt elvezetni és 280 fontért szerintem már versenyképes az 1660Ti-jal.
    És azért már nem dupla fogyasztással hoz az AMD egy adott teljesítményszintet, mint pl. az R9 390-GTX970 páros esetében.

    Kár, hogy idehaza vagy az Amazon.de-n nem ennyibe kerül ez a Pulse Vega, már vettem volna egyet, hogy véget vessek NVidiás kitérőmnek.

    (#39844) Petykemano
    Szerintem ebben a fogyasztás versenyben az AMD azért nem is próbál labdába rúgni, mert már a kártyáik így is hűthetőek, gaming piacon hozzák a perf. targetet ahogy mondtad, a fogyasztásérzékeny enterprise piacra meg úgyis kicsit visszafogott termékeket küldenek. Utóbbiakról pedig tudjuk, hogy sokkal jobb teljesítmény/W arányt hoznak, mint a működési tartományuk tetején járatott gaming kártyák. Nem vagyok benne biztos, hogy a gaming/végfelhasználói piac méretét tekintve hibás lenne ez a logika.
    Rengeteg pénzt kéne arra áldozniuk, hogy a játékos és végfelhasználói piacra valamilyen kiherélt, kedvező fogyasztású GCN-t tudjanak kínálni, és az egésznek csak marketing jelentősége lenne szerintem. Ahol a GCN jól teljesít, ott azért a jelnelegi teljesítmény-fogyasztás arányával is versenyképes.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák