Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz hokuszpk #1686 üzenetére

    Jajj, tényleg, Te voltál az, emlékeztem rá, hogy valakivel beszéltem, hogy vevő lesz erre a f*sra! ;) Végül azért nem kerestelek, mert nem lett eladó, nem lett volna pofám pénzt kérni érte. Inkább megörökölte a család a régi Intel E2180-as konfigom helyett, nekik nem számít a gyatra POST idő, bár teszem hozzá, ez az ASUS sem sokkal jobb, pedig az elején fürgébbnek tűnt határozottan. Mióta megkapta az összes merevlemezt, perifériát, és 3 darab monitort, ez is belassult. Pont ma röhögtem fel, hogy na bazze', jó csere volt... Mindeközben a céges 8700K POST ideje nagyjából 3 másodperc, 6-7 másodperc múlva már az asztalon vagy, de ez itt off.

    Szóval, ugyanezek a memóriák voltak a gépben, és ott az XMP2-es profilt nem bírta 3000 Mhz-en a szett, XMP1 verzióval viszont jól hasított, igaz, csak 2800MHz-en, CL16 mellett. Itt nincs más profil, csak ez az egy (ezt mondjuk nem értem, hogyan lehet), 3000 Mhz CL15, de már szét teszteltem a memóriákat, órákat fut hiba nélkül, elengedtem ezt a vonalat. Igazából szépen beállt a kézi beállításokkal a rendszer, csak ez a ventilátor és pumpa elszállás érthetetlen számomra. Mondjuk, most már vagy két órája semmi nem jelentkezett, mert leszedtem a HWinfó-t (derengett, hogy az első Ryzen idejében sem volt vele minden oké). Alapesetben igazad van, az ASUS szoftvere lesz a következő, amit letakarítok, emlékszem, korábban az MSI-nél is volt valami gagyi, az is rettenet volt, és a Ryzen Masterrel sem voltam kibékülve, a korábbi topikban is sokat szívtak ezzel, pláne a Tomahawk tulajok. A CPU-Z ASUS kiadása fent van egyébként.

    nyul105: köszi Neked is, az lesz a következő, ha ismét jelentkezik a hiba.

    @Altair77: A legfrissebb BIOS volt fent tegnapig, most már van egy újabb az ASUS oldalán, de abban elvileg csak valami egérmozgási hibát javítottak, így nem rakom fel, mert amikor tegnap este megtettem, még ezekkel a beállításokkal sem bootoolt be a rendszer, gyakorlatilag csak akkor ment, ha mindent autón hagytam, akkor meg úgy elküldte automatán (!) a hőfokokat, hogy a boot után 75 fokba is belevert a processzor. Nem tudom, ez hogy a francban lehetséges, szerintem még durvábban rakja a feszültséget ez a verzió a proci alá, de arra meg pláne nincs szükségem.

    " simán beesik 1 volt alá az idle feszültség." Azt hogy a francban csinálja? :) Nálam default beállítások mellett egyszer láttam 0.8-at, de dobta is a kékhalált másodpercre rá a rendszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák