Új hozzászólás Aktív témák

  • Tarill

    őstag

    válasz Skillet #23997 üzenetére

    A t8 ugyan ebből a csőből 800ft volt azért mondtam azt, látom a t5 drágább de nem baj :) én sem magamtól vettem a növényes csövet, hanem ezt adták a lámpához :)

    Tápot meg profitot kezdtem el használni napi 1.2 ml-t kb plusz ugyan rennyi easy carbot szintén naponta ugye ez a ráírt adag kb napra leosztva. Plusz emellé jött az új lámpa és nagyonsok alga lett a vége. Zöld alga az üvegen, szőralga a növényeken, némi fekete alga is, hozzáteszem hogy a növényeim, főleg a valisneria látványosan fejlődött, de a többi lasan fejlődő növényemen is látszódott új leveleket hoztak stb. A valisneriám mint fő tápanyag felvevő 3x annyi lett 2 héten belül mint amit beültettem. Csak az alga miatt beparáztam és abbahagytam a tápot csak nèmi carbot nyomok be egy ideje. Növények megálltak alga helyzet némileg javult. Itt tartok. A tervem hogy hétvégén talaj csere, kavicsot cserélek manadora és új növények ültetése.

    Szerintem az lehetett a baj hogy a közel egy éves nem túl szép növényeim akik nem igen kaptak tápot sose hirtelen megkapták ezt a sok fényt meg tápot és nem tudtak mit kezdeni vele. A nanomból átrakott valisneria ami látott már tápot egyedül :/

    Ugyhogy most ja, átrendezésig már semmi, most keresem hogy milyen növényeket tegyek/tehetek egymás mellé és ha kialakul minden akkor megrendelem őket. Esetleg ha tudnátok ebben is adhatnátok tanácsot, milyen növényt rakhatok mi mellé, szeretnék előre gyepet, az talán HM lesz a többi közép és háttér növényt még nem tudom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák