- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Acer travelmate 270xc-böl (alaplap by25) kidobtam modem kártyát és wifi kártyát tettem bele, a modem kábelt leszigeteltem és buheráltam bele egy wifi antennát. Bármilyen wifi kártyát telepitek látszolag minden O.K.,látszolag az eszközkezelöböl be tudom kapcsolni.de a kezelöprogram szerint nincs bekapcsolva. A kiegészitöpanelon lévö hálozat bekapcsolo gomb nem csinál semmit. Mit lehet tenni ?
USB-s wifi kártyával szépen megy.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Mar korabban feltettem azt a kerdest, hogy Acer travelmate 270xc-ben miert nem mukodik semmilyen wifi kartya? A szoftveres kapcsolologombja nem kapcsolja be , ill. nem allitja le a radio tiltasat. Bármilyen wifi kártyát telepitek látszolag minden O.K.,látszolag az eszközkezelöböl be tudom kapcsolni, de a kezelöprogram szerint nincs bekapcsolva. A kiegészitöpanelon lévö hálozat bekapcsolo gomb nem csinál semmit.
Ugy nez ki, hogy meg lett a valasz . A kartya 13. pinjet kell leragasztani valamilyen szigetelo szalaggal. Meg nem probaltam ki , de gondolom, hogy fog mukodni.
http://madwifi-project.org/wiki/UserDocs/MiniPCI
http://www.minipci.biz/pin7.jpg
(a pin7 helyesen pin13)
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Magamban ellevelezgetek ...
Na elkapartam a broadcom wifi kártya 13 lábikája vezetékecskéjét ,mert a körömlakkal ,vagy alkoholos filccel való befestés nem jött be és jó lett, működik .... !
Már nem tudja tiltani a rendszer a kártyát. Igaz a wifi led továbbra sem világít..
Azt nem tudná valaki megmondani, hogy ha a táp be van dugva akkor leállításkor miért bootol újra, ill. ha bedugom a tápot miért bootol be spontán a gép?
Acer travelmate 270xc az öreg masinkám.
-
csixy
addikt
Acer travelmate 273xc notiban merre kell keresni és kitermelni-kicserélni a BIOS elemet?
Neten semmilyen infót nem találtam erről.
-
csixy
addikt
Sziasztok.
Ez mit jelent a legújabb 2.21-es Biosban? Netán azt, hogy ha ezt felraknám , akkor ezután már nem lehetne az F2-es billentyűvel a BIOS-ba beszálni? A vas Aspire E1-531.-Update F2 function for the scenario "End-user shutdown and then power on the system based on Win8/Win8.1"-
-
csixy
addikt
válasz LittleSami #29464 üzenetére
Biztos fut rajta a rendszer karbantartás.
Keress rá a neten erre TiWorker.exe .
-
csixy
addikt
válasz salapp #29484 üzenetére
Inside BIOS van rajta?
A második lapon az F12 bootmenüt engedélyezd és ugyanott kapcsold ki a gyors bootolást ha tudod..
Mind a legacy, mind az UEFI beállítás esetén külön külön kell állítani a bootsorrendet.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz salapp #29488 üzenetére
A secure boot kikapcsolása után a supervisor passwordot törölni kell blankra !
While the B115 does support "legacy" mode in the BIOS, I have found this mode to be quite unstable. Therefore, we will want to install in UEFI mode. To prepare the system for install, follow these steps:[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz salapp #29492 üzenetére
Van.
Egy körömnyi szürke 16 gigást a HP 250-esen simán tudtam bootolni , ugyanez az Acer E1-531-est nem hagyja bootolni , egyszerűen megfagy tőle a boot például.Fat32-re van formázva? NTFS pendrájv nem működik UEFI-ben!
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Sziasztok erre
valakinek van-e valamilyen ötlete, javaslata, vagy tapasztalata?
Röviden az Acer Aspire E1-531-en hogyan lehet a bluetooth-t előcsalogatni?
Már most kínomban tolok rá egy ubuntut , hátha valami linuxos paranccsal be lehet kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz Robert-Mave #30272 üzenetére
Próbáld ezt: Drp.su, de vigyázz, csak a drivereket engedd neki felrakni, a szoftverek listájából szedegesd ki a pipákat, mert egyébként meg kell tanulnod oroszul! Ha nem vigyázol, még a firefoxod is orosz lesz!
Egyébként naggyon jó![ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
jó az úgy . Legacy mód MBR-es partíciókkal. Hagyd űgy ahogy van.
WIN7-est még kissé bonyolult EFI mellett telepíteni, a 8-ast és 10-est már egyszerűbb.
De ha elég neked egy vinyón max 3 primary partíció + lehet még egy primary , vagy egy extended benne logikai partíciókkal , akkor jól van az úgy.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz BUKSIKA75 #30430 üzenetére
Itt egy link láthatod, hogy két darab ramot tudsz beletenni , hogy cserélheted a vinyóját és hogy adapterrel megtoldott mini pci half size wifi card van benne. Azt, hogy milyen gyártótól fogad el a BIOSa WIFI kártyát, nem tudom megmondani. Ha nincs otthon belőle készleted akkor el kell menni egy számítógépes bazár boltba és ott helyben addig pakolászni bele wifi kártyákat , amíg valamelyiket meg nem eszi.
-
csixy
addikt
válasz BUKSIKA75 #30432 üzenetére
Igen a memóriák alatt az a bélyeg alakú bigyó , ami ennél a tipusnál ki van egészítve az U alakú lemezdarabbal.
Persze, ha DDR3, akkor DDR3 , más nem lehet, ezt Te tudod .- Célszerű, ha egyformák, vagy hasonlítanak egymáshoz ,de ha különbözőek akkor a BIOS hozzábutítja a másikhoz a jobbik RAM-ot.
-
csixy
addikt
Hogyan lehet 115kilóból egy nem gamer Acer gépet egy egyszerű nyugdíjas felhasználó számára összekalapálni.
[https://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_173207-173207.html]Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz Beni2360 #35405 üzenetére
Én a saját nyugdíjas best buy sztorimat tettem fel, ami hepi enddel végződött. Leírtam a pontos adatokat, azért hogy ha valaki meg akarja ismételni, akkor itt van a know-how-ja, csak nem szabad mellényúlni, mert pont mellette egyből a gödörbe esünk.
-
csixy
addikt
Összeeszkábáltam a nejemnek egy Acer Aspire 1 A114-21-A5WL gépet ,ma volt az átadási ceremónia. A beletett 500-as NVME és a 8gigásra cserélt RAM ellenére sem volt drága. Win 11 Home seper rajta. Egy speccy-t elengedtem, lehet-e hogy tényleg van benne még egy RAM slot, mert a RAM oldalon kettő slotot mutat?
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
1. [Ezt] olvastad már?
2. Valahol olvastam, hogy vannak olyan OEM M2 SSD szériák, amelyek csak az adott gyári alaplappal hajlandók bootolás szempontjából együttműködni , más alaplappal nem. Nem ez szivat Téged?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
- HP Omen Óriás Gamer Laptop 17.3" 144hz i7 9750H 16GB 256GB SSD 1TB RTX 2070 8GB !!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest