Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz Reggie0 #15242 üzenetére

    Wikipédia alapján pár dolog ami miatt nem kell azért félni az ózon használatától csak figyelni kell a lebomlásra és kiszelőzésre:

    - Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. a hűtőt kinyitva 1-2 óra múlva semmi ózont nem érzel a kijövő levegőbe...
    - Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
    - Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű. Tehát még hűtőben is és sima légtérben is gyorsan lebomlik, de ki kell szellőztetni és továbbra se használnám úgy zárt térben, hogy közben ott vagyok. Hűtőben amúgy egy élelmiszer is oxidálható anyag így a majdhogynem azonnal lebomlik... de 1-2 órát azért én és más is várjon mielőtt nyitogatja a hűtő ajtót...

Új hozzászólás Aktív témák